Chp, İstanbul halkının iradesini YSK gasp etmiştir

Chp İl Başkanı Güzide Uzun,Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı  seçimlerinin iptalinde YSK İstanbul halkının iradesini gasp etmiştir dedi.

08 Mayıs 2019 Çarşamba 13:43
Chp, İstanbul halkının iradesini YSK gasp etmiştir

 CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun  partililerinde katıldığı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında  Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıği  seçimlerinin iptalini değerlendirdi.Uzun,Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıği  seçimlerinin iptalini gerçekleştiren  YSK seçmen iradesini hiçe sayarak, ne tesadüftür ki 6 Mayıs 2019 günü  zaten yakın siyasi tarihimizde kara bir sayfa olarak işlenmişken alınan bu kararla yeniden ve iyice perçinlenmiştir. Ülkemizin demokrasi adına tüm kurumları tek adam zihniyeti ile birer birer yok sayılıp silikleştirilirken Istanbul halkının iradesini YSK gasp etmiştir. 
    

Demokratik meşruiyetin elde kalan son kalesi ve namusu olan sandık, o sandığı korumakla görevli olanların eli ile millet iradesine kastı olanlara teslim edilmiştir.“Hukukun Üstünlüğü” “Kuvvetler Ayrılığı”, “Seçme ve seçilme Hakkı” ortadan kaldırılmıştır. Görülen o dur ki her kademede baskı hat safhaya çıkarılmıştır. Ekonomik sıkıntılar vatandaşımızın üzerinde dayanılmaz bir yük oluştururken huzursuzluk ortamı  her geçen gün içeride ve dışarıda yoğunlaşmaya devam etmektedir.Eğer sandık kurullarında şaibe var ise 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Seçimleri ve 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile; aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe Belediye Başkanlığı ve  Belediye Meclis Üyeliği seçimleri de yenilenmelidir.YSK’nın kusuru kesinlikle seçmene yüklenemez. Seçmen yaptığı seçimden ötürü cezalandırılamaz. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak gücümüzü milletten almaktayız. Demokratik mücadelemizi artan bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.

    Trabzon’un yetiştirdiği büyük değer Sayın Ekrem İMAMOĞLU ile tüm yurttaşlarımıza uzattığımız el birleşmek ve bütünleşmek için uzatılmaktadır. Ekrem Başkan ile 16 milyon Istanbul’lunun buluşması ve kucaklaşması muktedirlerce engellenemeyecektir.  Çocuklarımıza Türkiye’nin kalbi Istanbul’u tertemiz bırakabilmek için “Küçük Istanbul Trabzon”dan sesleniyoruz. Tek yürek ve birlik içinde gülümseyen ve gerçekten samimi tavrımız sonsuza kadar devam edecektir. Halk iradesinin gaspı 23 Haziranda mümkün olamayacaktır.  Sayın Başkan İMAMOĞLU’nun “Bizim Hayallerimiz Bir Gecede Yıkılmaz” dediği gibi Trabzon İl Örgütü olarak Istanbul’daki süreç boyunca hep yanında fiili ve manevi olarak bulunacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz. Zira  tüm Türkiye’ye mal olsa da evlat bizimdir. Bağrına basacak olanda bizleriz.

Son Güncelleme: 08.05.2019 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.