CHP'li Kaya: "Yaşlılar geçmişimiz, yaşlılık geleceğimiz"

Milletvekili Kaya, 65 yaş üstü vatandaşlara ilişkin sokaklarda görülen saygısızlıklara tepki göstererek, “Yaşlılar geçmişimiz, yaşlılık geleceğimizdir” dedi

25 Mart 2020 Çarşamba 12:02
CHP'li Kaya: "Yaşlılar geçmişimiz, yaşlılık geleceğimiz"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, koranavirüsü nedeniyle sokağa çıkması yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşlara ilişkin sokaklarda görülen saygısızlıklara ve rencide edici sosyal medya paylaşımlarına tepki gösterdi. Kaya, “Yaşlılık tecrübe ve bilgeliktir. Yaşlılar geçmişimiz, yaşlılık geleceğimizdir. Bazıları onları Koranavirüs salgınının sebebiymiş gibi görüyor, göstermeye çalışıyor. Büyük haksızlık ve saygısızlıklar yapıyor. Yaşlılarımızı rencide edici sözler söylemek, davranışta bulunmak, paylaşımlar yapmak, küçümsemek, fazlalıkmış gibi davranmak vicdanlarımızı sızlatıyor. Unutmayalım ki bizler de yarının yaşlılarıyız” dedi.

ASLA KABUL ETMİYORUZ!
Kaya şunları söyledi: “Yaşlılarımız sevgiyle, ilgiyle, nezaketle yaklaşmamız gereken, saygıda kusur etmememiz gereken büyüklerimizdir. Tecrübeleriyle, bilgelikleriyle bizlere yol gösteren yaşlılarımız baş tacımızdır. Onları görünce ayağa kalkarız, vereceğimiz önemli kararlarda genelde ailemizin en yaşlı üyesine danışırız. Fakat son dönemde sokaklarda ve sosyal medya üzerinden yaşlılarımıza yapılan saygısızca muameleleri görünce yüreklerimiz burkuluyor. Bazı gençlerimizin onur kırıcı davranışlarına ve paylaşımlarına üzülerek tanık olduk.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.