CHP ,Maçka belediye başkan adayını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Maçka İlçesi Belediye Başkan Adayı Musa Turan için tanıtım toplantısı yapıldı.

12 Aralık 2018 Çarşamba 15:03
CHP ,Maçka belediye başkan adayını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Maçka İlçesi Belediye Başkan Adayı Musa Turan için tanıtım toplantısı yapıldı. CHP İlçe Başkanlığı öncülüğünde Maçka Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen tanıtım törenine CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel  Uzun, Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalioğlu, Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, Of Belediye Başkan aday adayı Hilmi Saral, Akçaabat İlçe Başkanlığını temsilen ilçe yöneticisi Mehmet Özbayrak, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Olcayto, İl Kadın Kolları Yönetimi, ilçe yönetimi tam kadro olarak,  Maçka Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Namık Osmanoğlu, Maçka Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Alaattin Aydın, Ziraat Odası Başkanı Ogün Oğuz, Esiroğluspor Başkanı Yıldırım Eyüboğlu, mahalle muhtarları,  çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı.

GÖKTÜRK, SORULARLA MEVCUT BAŞKANA YÜKLENDİ

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, belediyecilik anlayışından bahsederek mevcut belediye başkanının yönetim tarzının halkı ayrıştırıcı olduğunu ortak dil kullanmakta acze düştüğünü belirttikten sonra şöyle devam etti; Bizlerde söz namustur, şereftir… Örf ve adetlerimiz bize bunu öğretir. Acaba, yönetenler verdikleri sözleri tutmuş mudur? Maçkamızın kalkınması için bir adım atmış mıdır? Tüm projeler hayata geçirilmiş veya vaadler tutulmuş mudur? Esiroğlu, Atasu, merkez mahallelerimizde Her mahallede özel olarak son beş yılda Maçka Belediyesinin sözü var mıdır? İlçemizde halk birbirinden öyle koparılmış ki, asgari müştereklerimizde dahi bir araya gelemiyoruz. Size en basit bir örnek vereyim; 19 temmuz ilçemizde üç çevik kuvvet mensubu olarak görev yapan polisimiz haince terör eylemine kurban gitti, bir sivil vatandaşımız yaralandı hatırlarsınız; İktidar partisi İlçe Başkanını telefonumla arayarak “başkanım terör eylemine karşı belediye veya hükümet konağı önünde tüm partilerin katılacağı kınama ve birlik beraberlik mesajı vermemize öncü olur musunuz? Dedim ve bana verilen cevap “çok güzel olur başkanım sizi arayacağım” olmuştur ve üç yıldır aranmayı bekliyoruz. Talebimiz gayet makul olması gereken bir talepti. Beyler bunu yapsaydınız ilçe halkının gözünde büyürdünüz birlik beraberlik mesajı vermekten bile aciz kaldınız. Halkımızın hassasiyetlerini bilmiyorsunuz, tarihimizi bilmiyorsunuz dersinize iyi çalışmamışsınız, halkımıza yabancısınız, hatta kimisine düşmansınız. İlçemiz son beş yılda kazandıklarını kaybetmiştir. İktidar ile aynı parti mensubu belediyecilik zamanına denk gelen Sümela nın kapatılması ve yine sizin döneminiz de açılamaması da tartışmaya açık ve manidardır. Bir soru da Belediyeye yöneltelim. Maçka Belediyesinin borcu var mıdır ve varsa ne kadardır, on trilyonlarca olduğu söylentisi doğru mudur? Borçla aldım dediğiniz belediyenin borçlarını, borç diye bahsettiğinizin dört beş katına çıkardınız mı? Belediyenin kaynaklarından gelen gelir sosyal belediyecilikle ilgili herhangi bir projeye harcanmış mıdır? Fazla zorlamadan şimdilik bu kadarı ile yetinelim. Yerel seçim sürecine bugün start veriyoruz. Projelerimizi yakın zamanda başka bir toplantı da detaylıca tanıtacağız. Evet, bu karamsar tablo karşısında, memleketimizin dağlarına baharı getireceğiz, barıştıracağız, barışmak zorunda kalacaksınız, geçmişten çok geleceği düşünmek zorundayız, çünkü artık orda yaşayacağız. Bir anlamlı söz daha ve benim sahiplendiğim bir söz ; Bu topraklar bize atalarımızdan kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık. Emanetimize sahip çıkacağız… “Varlık içinde, Birlik içinde, Özgür biçimde” Maçka’ya selam olsun…

Evet; sizleri sıkmadan kısaca kulaklara su kaçırmaya çalıştım, Zaman en iyi yazardır, her zaman en mükemmel sonu yazacaktır, biz kazanacağız!” dedi.

“HAYIRLI OLSUN”

İlçe Başkanı Nihan Göktürk, “Çocuklarımızdan ödünç aldığımız bu yöreyi çok çok emin olduğumuz, dürüstlüğünden taviz vermeyeceğimiz, Maçka halkına emeği çok olan, nezaketi ile yardımseverliği ile sol yanınızda daimi yerini alan, üzüntünüzle üzülen sevincinizle sevinen paylaşmaktan hiç ödün vermeyen güzel bir insanı; CHP Maçka Belediye Başkan adayımızı açıklıyorum. Musa TURAN CHP Maçka Belediye Başkan adayımızdır. Maçka’mıza Hayırlı olsun.” İfadeleriyle adayı sahneye davet etti.

TURAN: “SÖYLEMLERİYLE YAPTIĞIMIZ ÖRTÜŞECEK”

“HALKIYLA BÜTÜNLEŞEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ, BİRLİKTE KALKINACAĞIZ”

CHP Maçka İlçesi Belediye Başkan Adayı Musa Turan, “İlçemizi karmaşa, kavga, huzursuzluk, ekonomik anlamda hayal kırgınlıkları sarmış, ışıl ışıl kültür yayan, fikir ilim üreten, önderler yetiştiren ilçemizde umutsuzluk hakim olmuş adeta üzerimize ölü toprağı serpilmiştir. Bu kaos dolu havayı daha tünelden Maçka ya girmekle yaşıyoruz. Yükselen, biçimsizce, yolları işgal ile yapılan yapılar görüyoruz. yeşili yok eden zihniyeti iliklerimize kadar yaşıyoruz. Ta ki Maçka sınırları bitene kadar…. Maçka’nın kültürel zenginlikleri nerede? Şairleri, yazarları, aydınları neden göç etti, birlik ve dayanışmanın en güzel örneği olan yemyeşil parklarımız yaşam alanlarımız nerede? ilçede özgürce dolaşan turistlerimiz nerede? Kepengini erken saatlerde kapatıp evine kapanan esnafımız için ne yapıldı? Turizm denildi Sümela kapatıldı ve bir türlü açılamadı? Bu ilçeye yapılan en büyük ihanet budur? Mahallelerde imece yapan komşulara ne oldu, nerdeler? Yönetimi emanet ettiğimiz eller bizi sizi hepimizi yanılttı. Maçka şimdilerde kapanan Sümela manastırı ile, teröre kurban giden emekçi polis ve Jandarması ile, daha onbeş yaşında çocukluğunu yaşamadan katledilen Eren Bülbül yavrumuz ile anılmakta, kepenk kapatan esnaf ile anılmakta ve dahası…Tablo ne kadar kötü görüyor musunuz? Karamsarlığa vakit yoktur, Maçka’yı Türkiye de, dünyada terörizm ile değil, vatansever halkı ile tanıtacağız”” ifadeleriyle konuşmasına başladı.

ANNELERE, ÇOCUKLARA, BABALARA SESLENDİ

Annelere, çocuklara ve babalara seslenen Musa Turan, “Belediye önlerinde iş bulma vaadiyle kuyruğa giren kendini baskı altında hisseden genç kardeşlerimin eli olacağım, onlara istihdam alanları yaratacağım, hepsinin gözlerinden öpüyorum.Bana kalsaydı dünyayı annelerin eli üzerinde döndürürdüm. Anneler, çok kutsalsınız! Belediyeyi başkanlığım döneminde kadınlarımızla, annelerimizle yöneteceğim. Onların düşüncelerinde çıkar yok, menfaat yok, bireysel kavgalar yok, aldatmak yok, hile yok. Kadınlar yol göstericimiz olacak.  Ve babalar; çocuklarının geleceğini onlarla birlikte Maçka da sağlayabilmek isteyen derdi dağlardan büyük babalar, evlatlarınız bize emanettir. Mangal yüreğiniz hiç durmasın, aile birliğinizi sağlayacağıma söz veriyorum. Çünkü ben tepeden tırnağa Maçka’yım. Esnaf kardeşlerim, sizin sıkıntılarınızı ömrünü ticarete adamış biri olarak tanıyorum, biliyorum sorunları birlikte yaşıyoruz. Nüfusun azalması, istihdamın olmayışı, nakit sıkıntınızı hepsini daha da fazlasını biliyorum. Maçka kalkınmaya başlayacak ve sende kazanacaksın, biz ekmeğimizi bölüşeceğiz. İlçemizde görev yapan öğretmenim, doktorum, polisim, Jandarmam, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memur arkadaşlarım, huzur içinde yemeğinizi yediğiniz, akşamları dostlarınızla bir araya geldiğiniz, siyasi baskılardan arındığınız günler yakındır” diye konuştu.

MUHTAR SORUNLARINI DİLENDİRDİ

Muhtarların sorunlarını da dile getiren Musa Turan, “ Muhtar meslektaşlarım; sizin de içinizden biriyim. Derdinizi en iyi bilenim. mahallesine halkına hizmet ulaştırabilmek için uykusuz geçen günlerinize bizzat yaşamış biri olarak şahidim. Büyükşehir olmakla başlayan, Siyasetle getirilen, size konulan tabularınızı yıkmak ve sizi mahalle halkınızla barıştırmak için adayım. Size huzur vaat ediyorum” dedi.

TURAN, “ BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ, BİRLİKTE KALKINACAĞIZ”

Başkan adayı Musa Turan, “31 Mart sonrası  üretimle, kalkınma ile, istihdam ile anılacak,  sevgi, saygı birlik ve beraberlik ile anılacak. Genç beyinleri ile anılacak, Kadınların yönetimde ön saflarda olması ile anılacak… İşsiz genci, umutsuz insanı kalmamış,  turizm ile kalkınmış, göçü önlenmiş Maçka’yı tesis etmek için varım.Belediye başkanı olarak seçildiğim gün Maçka halkından korunmaya ihtiyacım olmayacak, korumalarım olmayacak, başkanlık makamının kapısı tek olacak ve Maçka halkına ait olacak.Tüm ihaleler şeffaf ve adil yapılacak, Maçka’mızın öz kaynaklarına sahip çıkacağım. Hatta satılıp gidenler yerine yenilerini koyacağım sayılarını arttıracağım. Halkla bütünleşeceğim. Şirin ilçemizi birlikte yöneteceğiz, birlikte üretip birlikte kalkındıracağız.  Hepinizi can-ı gönülden selamlıyorum. Yolumuz Maçka halkının aydınlık yoludur. Açık olsun!Allah utandırmasın!” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

PLAKET VE ÇİCEK  TAKDİMİ

Konuşmaların ardından Başkan Adayı Musa Turan’a partiye vermiş olduğu hizmetlerden ötürü plaket takdim edildi. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun plaket takdimi gerçekleştirirken, “Maçka’mıza verdiği desteği ile her zaman örnek olmuştur. Maçka’da aday  olmakla gücümüze güç katan kardeşim bildiğim Musa Turan’ı Maçka’yı çok yükseklere çıkaracağına eminim. Kendisine çıkmış olduğu yolda üstlendiği sorumluluğun yerine getirirken üstün başarılar diliyorum ” diye konuştu.

 Musa Turan tarafından eşi Sebile Turan’a  buket takdim edildi. Eşi için yapılan sürpriz buket takdim olayı karşısında mutluluğu gizlemeyen başkan adayı Musa Turan, herkese teşekkür etti. Takdim sırasında ilçe başkanı Nihan Göktürk, seçim sürecinde en büyük sorumluluğu ve görevi asıl üstlenenin eşler olduğunu belirterek Sebile Turan’a teşekkür etti. Ardından Musa Turan’ın çocukları ve gelinini kürsüye davet etti.

 “Birlikte yöneteceğiz, Elle ele yöneteceğiz” sloganları başkanlar, adaylar ve partililer sahneye davet edildi ve basına toplu fotoğraf verildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.