CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Meclis kürsüsünden milletvekili yeminini hatırlattı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Meclis kürsüsünden milletvekili yeminini hatırlatarak, Meclis’ten geçen ceza infaz yasasının milletvekili yeminine aykırı olduğunu söyledi.

14 Nisan 2020 Salı 14:20
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Meclis kürsüsünden milletvekili yeminini hatırlattı

Kaya, “Milletimizin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağımıza, hukuku üstün tutacağımıza, ayrım yapmadan herkesin insan hak ve hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağımıza şerefimiz ve namusumuz üzerine yemin ettik. Bu kanun teklifinde hukuku üstün tutuyor muyuz? Ayrım yapmadan herkesin insan hak ve hürriyetlerinden yararlanmasını sağlayabiliyor muyuz” dedi.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun Teklifinin 57'nci maddesi üzerinde konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ceza İnfaz yasası ile ayrımcılık yapılarak büyük bir hayal kırıklığı yaratıldığını ifade ederek şunları söyledi:

ESNAF HAPİS YATACAK ÇETE ÜYESİ DIŞARI ÇIKACAK

“Bugün, ülkemizde yüz binlerce insan işine gidemiyor, dükkânını kapatmak zorunda kalan, işini kaybeden, hiçbir geliri olmayan milyonlarca insanımız bir an önce devletimizin kendilerine yardım elini uzatmasını bekliyorlar. Diğer yandan, cezaevlerindeki binlerce insanımız ve aileleri de büyük bir umutla bizlerden gelecek iyi haberleri bekliyorlar. Teklif, bu şekliyle geçerse yıllarca düzgün esnaflık yapmış ama elinde olmayan sebeplerle hayatında ilk kez çeki yazılmış esnaflarımız, hapiste kalmaya devam ederken; çete üyeleri ve kadınları darbeden caniler dışarı çıkabilecek. Ki, şu anda coronavirüs tehdidi nedeniyle istese de bu zor günlerde çeklerini ödeyemeyecek binlerce esnafımız var, büyük çoğunluğu bu duruma gelebilirler. Peki, ne olacak bu esnaflarımızın hâli, çeki yazıldı diye hapse mi girecekler?”

İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ

“Ekonomik kriz nedeniyle zora düşen esnaf hapse atılırken; gaspçının, hırsızın, dolandırıcının affedilmesini büyük bir adaletsizlik olarak görüyoruz. Aklı ve bilimi rehber edinmiş insanların, düşünen insanların, sorgulayan insanların, muhalif insanların, gazetecilerin ve yazarların bu yasadan yararlandırılmaması kindarlığın tezahürüdür, büyük bir adaletsizliktir. Masumların, askerî öğrencilerin, engellilerin, gebelerin, hastaların, çocuklu annelerin demir parmaklıklar arkasında unutulmasını kabul edemiyoruz. Eline silah almamış, şiddete bulaşmamış kişileri kapsamayan ama milletin kanına giren eli kanlı mafya ve çetelerin sokağa bırakılmasını içimize sindiremiyoruz.”

GÜÇLÜNÜN HAKLI, HAKLININ SUÇLU OLDUĞU DÜZEN DEĞİŞECEK

“Kuruluşundan bugüne dek hak, hukuk ve adalet mücadelesi veren Cumhuriyet Halk Partisinin temsilcileri olarak Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde bu ülkenin haksızlığa uğramış, adalet arayan, vicdanlı insanlarıyla birlikte 420 kilometre yol yürüdük. Yirmi beş gün boyunca yollarda, adaletsizliğe uğrayan milyonlarca insanımızın sesi olduk. Bugün de bu kanun düzenlemesiyle adaletsizliğe uğrayan tutuklu ve mahkûmların sesi olarak bu düzenlemeye itiraz ediyoruz. Anayasa'mıza ve eşitlik ilkesine aykırı olduğu açık olan bu teklifin bu hâliyle çıkarılması durumunda toplum vicdanında derin yaralar açacağını söylüyor ve sizleri tekrar uyarıyoruz. Düşünen, sorgulayan insanlarımızı hapislerde çürüten bu bozuk düzen, güçlünün haklı olduğu, haklının suçlu olduğu bu saray düzeni elbette değişecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.