Chp’li Kaya’dan, Akp’li Günnar’a cevap: “Trabzonlu, Eski Trabzon’u arıyor”

AKP Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’a cevap veren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Trabzonlu, Eski Trabzon’u arıyor” dedi.

15 Aralık 2019 Pazar 11:37
Chp’li Kaya’dan, Akp’li Günnar’a cevap: “Trabzonlu, Eski Trabzon’u arıyor”

TBMM’de görüşülen 2020 Bütçesi üzerine yaptığı konuşmayı eleştiren AKP Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’a cevap veren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “AKP döneminde, ölülere oy kullandırıldı. Boş arsalara seçmen kaydedildi” diyerek şöyle devam etti:

“VEKİL SAYISI 6 YA DÜŞMEDİ Mİ?”

“Biraz önce yaptığım konuşmada Trabzon'da milletvekili sayısının 8'den 6'ya düştüğünü bunun gerekçesinin de azalan nüfus olduğunu söylemiştim. Gerçekten de Trabzon'da milletvekili sayısı 8'den 6'ya düştü. Bu doğru mu? Doğru. Bir gerçek üzerinden bir değerlendirme yaptım. Tabii, benim bu değerlendirmeme AKP Trabzon Milletvekili Sayın Adnan Günnar bir cevap verdi.

“ÖLÜLERE OY KULLANDIRILDI MI?”

Sayın Günnar cevabında ‘Artık ölülere oy kullandırmıyoruz, ölüleri saymıyoruz’" dedi; o nedenle vekil sayımızın düştüğünü söyledi.Sayın Günnar'a şimdi şunu sormak istiyorum; ‘AKP iktidarı döneminde ölülere oy kullandırıldı mı? Evet kullandırıldı. Boş arazilere, arsalara seçmen kaydettirildi mi? Evet kaydettirildi’ İlçelerin sınırları değiştirildi yani bunun en yakın örneği Yenimahalle'dir, Çankaya'dır; buralarda bunu yaşadık.”

“TRABZONLU, ESKİ TRABZONU ARIYOR”

Bu tespitin ardından gündeme getirdiği Trabzon’a ilişkin vaadleri tekrar hatırlatan CHP’li Kaya, şunları söyledi:“Ayrıca, ben konuşmamda Güney çevre yolunu sordum, demiryolunu sordum, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde bir adım yol alınamadığını söyledim.Sn. Günnar bunlara cevap vermedi. Adnan Günnar'a soruyorum; ‘Çömlekçi'nin bu hâli içine siniyor mu? Trabzon a çok şey yaptık diyorsunuz ya keşke hiç bir şey yapmasaydınız. Eskiden Trabzon çok daha güzeldi. Trabzonlu eski Trabzon'u arıyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.