Cora:Bu stratejik hamle tarihi bir adımdır

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Türkiye ile Libya arasındaki Akdeniz'deki deniz yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası hakkında konuştu.

06 Aralık 2019 Cuma 15:11
Cora:Bu stratejik hamle tarihi bir adımdır

41 BİN KİLOMETRELİK ALANDA SÖZ SAHİBİYİZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Türkiye ile Libya arasındaki Akdeniz’de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi'ni Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşerek kabul ettiklerini belirterek, bu anlaşma kapsamında Türkiye ile Libya'nın Akdeniz’in batısında yaklaşık 41 bin kilometrekarelik alanda söz sahibi olduğunu söyledi.

YUNANİSTAN VE RUM KESİMİ'NİN HUKUKSUZ PLANLARI BU ANLAŞMA İLE BOZULMUŞTUR

İki ülke arasında çizilen deniz sınırları çerçevesinde Marmaris, Fethiye, Kaş kıyı hattı ile Derne, Tobruk ve Bordiya kıyı hattı komşu olduğunun altını çizen Cora, "Yunanistan ile Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Akdeniz'deki hukuksuz planları bu anlaşma sonucu bozulmuştur. Türkiye'yi Antalya Körfezi'ne hapsetmeye çalışan Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum kesimi, Mısır ve İsrail'in bu hedefi boşa çıkmıştır" dedi.

BELİRLENEN ALANDA PETROL VE DOĞALGAZ ARAMA YETKİSİ TÜRKİYE VE LİBYA'DA

Bölgede belirlenen alanda petrol ve doğalgaz arama yetkisinin artık sadece Türkiye ve Libya'nın himayesinde olduğunu da vurgulayan Cora, bu stretejik hamle ile Doğu Akdeniz'deki dengeleri değiştiren tarihi bir adım atıldığının altını çizdi.

BAKAN KURUM'A ZİYARET

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti.Bakan Kurum ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Milletvekili Cora da Trabzon'a yaptığı katkılardan dolayı Bakan Kurum'a teşekkür ederken, "Kendisine minnettarız. Allah güç kuvvet versin. Onlarca vekilimizi büyük bir sabırla dinleyerek sorunlara çözüm arıypt, zor olanı kolay kılıyor. İmkanlarını da seferber ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

URALOĞLU'NA GİTTİLER

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin ve Bor Belediye Başkanı Serkan Baran ile birlikte Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret ettiler. Cora Genel müdür Uraloğlu'na gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.