Gemi su aldı!

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkan Adayı Orhan Bal,“Bundan sonra seçilse de partimize hiç bir katkı veremez mevcut yönetimdeki isimler. Çünkü gemi baştan su aldı. İstişarelerimizi yaptık, güçlü geliyoruz.”

28 Ocak 2020 Salı 09:49
Gemi su aldı!

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı Adayı Orhan Bal “Milliyetçi Hareket Partisi’nin son 25 yılında varım. 1999 yılında Kaymaklı Mahalle Teşkilat Başkanlığıyla başlayan birlikteliğimizden bu yana Cevdet Saral başkanlığında Belediye Meclis Üyesi Adayı oldum. Daha sonrasında Maçka Belediye Başkan Aday Adayı oldum. İl Başkan Yardımcısı oldum. İlçe Başkan Yardımcısı oldum. Şimdi ise Allah nasip ederse ilçe başkanı olarak bilgi birikim ve tecrübemle seçilmem halinde partimize daha çok katkı yapmak istiyorum. Çıktığımız bu kutlu yolda 150 partimiz ile gelmiş geçmiş başkan, yönetici, parti büyüklerimizle istişareler yaparak yola çıktık.”

YOLUMUZ UZUN

“Sayın İl Başkanımız Bekir Sıtkı Tarım ‘Teşkilâtın Dikkatine’ diye sosyal medya hesabından 17 Aralık’ta paylaşım yaparak ‘Önümüzdeki yıl partimizde kongreler yapılacak.  Aday olacak kim varsa önce Genel Merkez’in onayını sonra da İl Yönetim Kurulu’nun onayını alan, partimizin üyesi olan herkes aday olabilir.’ dedi. Hatta İl Başkanlığı’na da aday olabilirler çağrısı yapıldı. Ben de sayın başkanımın talimatı doğrultusunda çağrısına karşı yaptığım istişareler sonucunda aday olmaya karar verdim. Erken açıklamama gelince bir deyim vardır ‘Erken kalkan yol alır’ diye. Biz de erken kalkıp yol almaya çıktık. Çünkü yolumuz uzun, bu uzun yolda çok zorluklarla karşılaşacağız.”

İSTİŞARE YAPACAĞIZ

“Bizim mevcut yönetimden daha çok çalışmamız lazım, çünkü mevcut yönetimin delegeyi daha iyi tanıma şansı var. Biz onların yaptığı delegeye ulaşmaya çalışacağız. Ortahisar’ın 85 mahallesi var ve bu mahallelerimizin hepsine ulaşacağız. Mahalle teşkilat başkanları ve yönetim kurullarıyla bir araya gelip istişareler yapacağız. Kendimizi tanıtarak neler yapacağımızı onlara aktaracağız, hasbihal edeceğiz. Onun için uzun bir zaman dilimine ihtiyacımız var. Delegeye ulaşmak, tanımak ve konuşabilmek bizim için çok önemli. Bir ay kala aday olsak; delege listesine ulaşmaya, tanımaya, görüşmeye başlayana kadar seçim bitmiş olurdu. Erken aday olmanız bizim için bu yüzden çok önemliydi. Erken aday olmakla birlikte tavana ve tabana daha çok ulaşıyorum ve istişareler yapıyorum. Güzel de geri dönüşler oluyor. Bize karşı güzel bir teveccüh var, bu da mutlu ediyor.”

HAYIRDIR BAŞKAN DERLER

“Mevcut il başkanımızın mevcut ilçe başkanını desteklediğini sosyal medya hesabındaki paylaşımından gördüm. Bu il başkanımızın takdiri ve onu bağlar. Ancak partimizin tarihinde hiçbir il başkanı böyle bir açıklama yapmadı,  yapmaması da lazımdı. Sayın İl Başkanı galiba unuttu; Milliyetçi Hareket Partisi’nin değil de kişilerin il başkanı gibi davranmış. Sayın il başkanı eğer Milliyetçi Hareket Partisinin il başkanıysa herkese eşit mesafede olması lazım. Teşkilata herkes aday olabilir diye çağrı yapılıyor, aday çıkıyor ardından böyle bir açıklama yapılıyorsa millet de ‘Hayırdır başkan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?’ diye sorar. Beni açıkçası çok ilgilendirmiyor. Açıklamasından şunu kendi adıma çıkartıyorum ki aday olmamız doğru. Kendileri bu kadar rahatsız oldu ki böyle bir açıklama yapma gereği duydu. O onların sorunu. Biz yolumuza bakacağız. Bu şunu da gösteriyor ki biz sadece ilçeyle yarışmayacağız. İl başkanının ilçe başkanı varsa bizim de tabanımız ve tavanımız var, delegemiz ile üyelerimiz var.”

BU YÖNETİM BAŞARISIZDIR

“Bizim başarımız alacağımız oy ve yapacağınız eylemlerdir. Bunlardan önceki dönemde yönetim Ortahisar’da belediye başkanlığını kaçırdı. Osman Abanoz başkanlığında tarihinin 1999’dan bu yana en çok oyunu alarak MHP tarihine damga vurdular. Trabzon merkezde, tarihinde benim bildiğim ilk kez belediye meclis üyeliği 7 isim çıkartarak büyük başarı elde etti. O yönetime baktığınızda bunlar çok başarısız oldular. Her dönem zor şartlarda Trabzon’dan Milliyetçi Hareket Partisi bir milletvekili çıkartırdı. Bu il yönetimi döneminde maalesef çıkartamadık. Partimiz en zor döneminde 7 Belediye Meclis Üyesi çıkartırken şimdi en rahat dönemde bu sayı 5’e düştü. Milletvekilimiz de yok. Önceki döneme bakarak değerlendirirsek bu yönetim başarısızdır. Bu yönetim seçileli iki kez yönetimi değiştirilip atama yönetim yapılmıştır.

SEÇİLSELER DE KATKI VEREMEZLER

“Bundan sonra seçilse de partimize hiç bir katkı veremez mevcut isimler. Çünkü gemi baştan su aldı. Bu gemi bunlarla batmaya devam eder. Yeni bir oluşumla birlikte partimizi kucaklayacak, partimizin değerlerine sahip çıkacak, birliği beraberliği sağlayacak, ben değil biz diyecek bir yönetim anlayışına bu süreçte ihtiyaç var. Bu da kaçınılmazdır. Değişim olup yeni heyecanla aşkla çalışacak yönetim şart.”

 

ÖNCE BİRLİK VE BERABERLİK

“Seçilmemiz halinde önce birlik ve beraberliği sağlayacağız. Tabanı ve tavanı buluşturacağız. Ben değil, biz diyeceğiz. Herkese kapımızı açacağız. Her yerde biz varız. Mutlu günde, üzüntüde partililerimizin yanlarında olacak yönetime ihtiyaç var. Kırmayacağız, dökmeyeceğiz, herkese sahip çıkacağız. Ortahisar belediye başkanlığı önümüzdeki seçimde Milliyetçi Hareket Partisi’nin olacaktır.  Belediye Meclis Üyesi sayımızı da daha çok artıracağız. Türkiye’nin ‘T’si olan Trabzon’da milletvekili çıkartacağız. 85 mahalle başkanımızı ve yönetimlerine gerekli değeri verip onları sadece seçimde değil her zaman aktif halde tutacağız.  Hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağız. 15 bin üye 150 bin oy kampanyasını başlatacağız. Kadın kollarımızla mahallelerde ev toplantılarını hayata geçireceğiz. Mahalle teşkilatlarımızla çay ocakları sohbetleri gerçekleştireceğiz. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Trabzon’un sesi ve kulağı olacağız. Nerede bir yanlış ve bir sıkıntı varsa biz orada olacağız. Toplumsal projeler yapıp hayata geçireceğiz. Nerede bir ihtiyaçlı varsa ilk önce biz orda olacağız. Hayvan haklarını koruyacağız. Yaşlı, yetim ve şehit ailelerinin yanında olacağız. Adil ve herkese eşit davranacağız. Liyakatli, adaletli, kucaklayıcı, birleştirici, egosuz olacağız. Güleceğiz, seveceğiz, saygı duyacağız. Herkesin fikrinden faydalanacağız. Ben değil biz diyeceğiz.”

SIKINTI VE İSTEKLERİ BİLİYORUM

“Ben de mahalle teşkilat başkanlığından geldiğim için sıkıntıları ve istekleri iyi biliyorum. Bizim yönetim anlayışımızda onlar da bizimle daha aktif olacak. Mahallelinin isteğini, sıkıntısını öğrenip onların sıkıntısına çare olmak için çalışacağız. İş ise iş, aş ise aş. Her ne sorunları varsa biz onların yanında olacağız. Biz onlar için elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. Herkese karşı samimi ve dürüst olacağız. Kimseyi kesinlikle kırmayacağız her an yanlarında olacağız, onlara sahip çıkacağız. Cumhur İttifakı ile katkı sunacağız. Kimseye ‘Bugün git yarın gel’ demeyeceğiz. İnsanları sadece seçimlerde hatırlamayacağız.”

ÖN YARGIMIZ YOK

“Partimizi büyütmek için elimizi taşın altına koyup samimi bir şekilde çalışmalarımızı yapacağız. Hiç bir kimseye ön yargıyla yaklaşmayacağız. Herkesin fikrinden faydalanacağız. Eski il başkanlarının, eski ilçe başkanlarının, partimizin büyüklerinin fikirlerinden faydalanıp Trabzon’un en aktif partisi olacağız. Sokaklarda, mahallelerde olup şehirde gündemi belirleyen parti Milliyetçi Hareket Partisi olacak. Bunu Trabzon kamuoyuna hissettireceğiz. ‘Çalışana Allah da verir’ azmiyle çalışıp sonunda meyvelerini alacağız.”

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.