Hacısalihoğlu Chp İl Başkanı seçildi

Chp İl Başkanı seçilen Ömer Hacısalihoğlu laf değil iş üreteceğiz dedi.

24 Şubat 2020 Pazartesi 09:35
Hacısalihoğlu Chp İl Başkanı seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Olağan Trabzon İl Kongresi dün gerçekleştirildi.Üç adayın yarıştığı kongrede Ömer Hacısalihoğlu 176, Güzide Uzun 133, İbrahim Akbulut 16 oy aldı. Başkanlığa seçilen Hacısalihoğlu “Hayat pahalılığı ve enflasyon artış, işsizlik yükselmiş, devletin iç ve dış borçları ödenemez hale gelmiştir.Büyüme oranı azalmış, asgari ücret erimiştir. Belediye işi gönül işi diyenler sayesinde Trabzon yoklar şehri olmuştur. Şehrimizde bundan böyle laf değil iş üreteceğiz. Yönetim kurulumuza destek verenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede görevi devreden eski yöneticiler ve 18 ilçe başkanına plaket verildi. CHP PM Üyesi Haluk Pekşen kongrede yaptığı konuşmada  “Burada eller kalktı, eller indi, bir yanlışa hep beraber evet dedik. Blok liste. Şu anda millet ittifakı diye kamunun önüne çıkıyoruz, ülkemizi kurucu değerler içinde kucaklayalım diyoruz. Anlatıyoruz, bizim ilk kongremizdir Sivas diyoruz. Herkes vardı, herkes el vermişti.  Bugün başka başka siyasi partilerle ittifaklar kuruyoruz. Ama demokrasiyi kurmak üzere, var olan dünyanın en saygın kurucu partisinde aynı partili daha dün akşam el ele yan yana oturan arkadaşlar ben ilçe yönetimimle il yönetimimle ‘kusura bakma seninle beraber yönetemem’ anlayışıyla blok listeye ‘evet’ diyoruz. Hepimiz, bir Sörloth bekliyoruz. Çıksın Erdoğan’ın karşısına ona gol atsın bak neler olacak? Dünyanın bir çok ülkesi bu hataya düşmüştür.” diye konuştu.



DEMOKRASİ DERSİ

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise “Trabzon’un ayrı bir özelliği var. Bu kente geldiğimde dinamizmi, farklı bir ruhu, aklı, anlayışı hissediyorsunuz. Trabzon’un hakkını teslim etmek gerekiyor. Trabzonspor’un hakkını da teslim etmek gerekiyor. Dün akşam ki oyun ve sonuç şampiyonu belirledi. Bunu Galatasaraylı biri olarak söylüyorum. Galatasaray’da ilk lisansım çıktığında Avni Aker’de, yedek kaleci olarak ilk maça çıktığım yerdir. Bugün burada kazanan CHP olacaktır. Bu kongrelerin amacı konuşmak, ortak akıl aramak ve yeni çıkış yolları aramak. 3 adaylı kongrede Trabzon, Türkiye’ye demokrasi anlayışı ve dersini veriyor.”

TRABZON ÇOK KAYBETTİ



CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya şu ifadeleri kullandı: “Milletvekili seçildikten sonra ilk kongrem. Trabzon geçmişi ile bugünü kıyasladığımızda çok şeyler kaybetti. Geçmişte Trabzon, siyasette, sanatta, kültürde hemen her alanda Karadeniz bölgesinin öncü ve ağabey illerinden biriydi. Maalesef son dönemde bu özelliğini kaybetti. Trabzon AKP iktidarında, yerel yönetimlerde çok kötü yönetiliyor. Gelen misafir arkadaşlarımın bazıları Çömlekçi’yi gördüklerinde ‘bu nedir arkadaş’ diyor. Çömlekçi bu haliyle Trabzon’a yakışmıyor. Hepimizin utancı oluyor. Orayı gören bu manzarayı gören, ‘bu şehirde yöneticiler yok mu?’  Yöneticiler o utançtan bu şehri kurtarmalı. Gitsinler, Ankara’da, İstanbul’da yeni seçilen bakanlara baksınlar. Terminalin hali ortada. Birkaç gün önce AKP Trabzon İl Başkanı ile bu minvalde tartışmamız oldu. Sayın İl Başkanı, ‘Gözleri görmüyor, biz seçildiğimiz günden beri bu şehre hangi sözü vermişsek o sözü yerine getirdik.’ dedi,  Ben de ona bir cümle söyledim ‘Çömlekçi derim susar kalırsın.’ Gerçekten öyle oldu, çömlekçi dedim sayın İl Başkanı söyleyecek söz bulamadı. 

 


UYKULARINI KAÇIRACAĞIZ

Kongrede İl Başkan Adayı olan İbrahim Akbulut “Bana ve arkadaşlarıma Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon örgütünün yönetim sorumluluğunu emanet ederseniz bütün dahili tartışmaları, herkese kucağımızı açarak bertaraf edeceğiz. Herkes kıymetlidir, herkesin düşüncesi saygındır, herkesin katkısı bizim için vazgeçilmez olacaktır. Her kararımız ve icraatımız istişare yapılarak karşılıklı anlayış neticesinde alınacaktır. Bütün çalışmalarımız önceden belirlenmiş programlara uygun olarak icra edilecektir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başkanlık binası daha merkezi bir yere taşınacaktır. Yerel siyasette sesimizi yükselteceğiz. Trabzon siyasi arenasını hiç bir zaman boş bırakmayacağız. Hatta iddia ediyorum ki, ben ve arkadaşlarım, bu şehri yönetenlerin uykularını kaçıracağız. Çünkü Trabzon siyaseti bundan böyle yasal ve demokratik eylemlerle taşınacaktır.”

EN ÖNEMLİ KALEMİZ

Kongrede İl Başkan Adayı olan Ömer Hacısalihoğlu ise “CHP ülkemizin en köklü partisidir. Trabzon da ülkemizin en önemli kalesidir. Biz geleceği boş vaatlerde aramayan çözümlerin partisiyiz. Partimizin Tarihi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ile özdeştir. Zorlu günler geçirmekte olan ülkemizin AKP iktidarında yeni maddi ve manevi kazanımlar elde etmeyi bırakın ülkemizi uçurumun eşiğine getirmiştir. Ağır vergiler zamanlar zengin ve yoksul arasındaki uçurum, sosyal patlamalar kurumlara olan güvensizlik, hukuktaki tartışma yaratan kararlar ülkemizdeki vatandaşları baskı altına almıştır. Hayat pahalılığı ve enflasyon artış, işsizlik yükselmiş, devletin iç ve dış borçları ödenemez hale geliştir. Büyüme oranı azalmış, asgari ücret erimiştir. Belediye işi gönül işi diyenler sayesinde Trabzon yoklar şehri olmuştur. Raylı sistem yok, otogar yok. Bu şehirde işsizler var, mahsulü para etmeyen çiftçi var, üniversitesi aile çiftliğine çevirdiği bir rektör ve her şeye muhtaç bir hastane var.”

 


BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Kongrede İl Başkan Adayı olan Güzide Uzun da “13 yılımı bu çatının altında çilekeş örgütümüzle birlikte geçirdik.  CHP’lilik ruhu dayanışmayı, örgütlü mücadeleyi ben değil biz olmayı gerektiriyor. Tek adam ve yaratılan yeni sistem, kimin ne zaman evleneceğinden, kaç çocuk yapacağından, nasıl gülüneceğinden ya da susulacağına karar vermekte, suskun yılgın olmayı öğretmekte. Üzerine ölü toprağı serpilen halkımızı uyarmak en önemli görevimiz olmalıdır. 4,5 Milyona yakın genç ne okumakta ne de çalışmakta. Dünyada 97 ülkenin nüfusundan daha fazla işsiz barındırmaktayız. İstanbul seçimleri vatanını seven tüm dinamiklerin bir araya gelmesiyle kazanılmıştır. Trabzon örgütü olarak bununla gurur duymaktayız. Trabzon’da ne yapacağız. Trabzon kenti ülkenin içinde bulunduğu kaos durumundan fazlasıyla nasibini almıştır. Trabzon’da yaşanan zulmü hepiniz benden çok daha iyi bilmektesiniz. Trabzon denilince ilk akla gelen tarihin derinliklerindeki köküdür. Yaşadığımız her seçimden çıkışta, Trabzon’un tüm örgütü olarak göreceli kavram olan başarıyı tartışıyoruz. Başarıyı yakalayamamanın nedenleri örgütçe tahlil etmek, bahane üretmekten öte daha çok partimize ve örgütümüze sahip çıkarak birlikte başaracağız.”

Son Güncelleme: 24.02.2020 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.