İstanbul seçimimin galibi İmamoğlu

31 Mart’ın rövanşında kazannan yine İmamoğlu oldu .Rkibi Yıldırım'a ciddi bir fark attı.

24 Haziran 2019 Pazartesi 09:06
İstanbul seçimimin galibi İmamoğlu

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçiminde kazanan Millet İttifakı CHP Adayı Ekrem İmamoğlu oldu. Geçerli 8 milyon 669 bin 711 oyun kullanıldığı seçimlerde İmamoğlu yüzde 54’lük oy oranı ile yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Binali Yıldırım ise yüzde 45’lik bir oy oranında kaldı. İmamoğlu 31 Mart seçimlerine oranla  yüzde 6'lık artış sağlarken ,rakibi Yıldırım ise yüzde 3'lük bir oy kaybı yaşadı.

Binali Yıldırım, “Ekrem İmamoğlu, arkadaşımıza İstanbul’a güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbul’un yararına  her türlü işte de kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz” dedi.

Ekrem İmamoğlu ise, “Bugün 16 milyon insan demokrasiye olan inancımızı adalete olan güvenimizi tazelemiştir. Açılan bu yeni sayfada İstanbul’da artık adalet, eşitlik, sevgi hoşgörü olacak” diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.06.2019 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.