Kadınlar Siyasette daha etkin olacak

AK PARTİ Trabzon İL Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen AK Partinin kurulmasıyla başlayan 16 yıllık süreçte kadın hakları konusundaki gelişmelerin yanı sıra kadınların siyaset ve yönetimlerdeki temsil oranlarının da attığını belirterek kadınların siyasetteki temsil oranlarının daha da artması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

26 Kasım 2018 Pazartesi 13:17
Kadınlar Siyasette daha etkin olacak

31 MART 2018’de gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde kadınların belediye meclis üyeliklerinde ve muhtarlık seçimlerinde söz sahibi olmaları gerektiğinin altını çizen AK PARTİ Trabzon İL Kadın Kolları Başkanı Meryem  Sürmen “ Bu konuda kadınları bilgilendirmek ve cesaretlendirmek için İl Kadın kolları başkanlığı olarak üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yapıyoruz. ”dedi. 
Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonunda 27.11.2018’de (Yarın) 16.00-20.00 saatleri arasında “Siyasetin Kadın Temsili” eğitim ve bilgilendirme programı düzenleyeceklerini bildiren Sürmen “Siyasetin temelini, siyaset kuramının en belirgin temel taşlarını oluşturan, siyasi etik ve erdemi birbirinde tamamlayan kadınlarımızın; eğitimler yoluyla bilgi düzeylerini artırıp, siyasal iletişimlerini geliştirerek karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını sağlamak için Ak Parti Trabzon Kadın Kolları tarafından yürütülen Siyasetin; Kadın Temsili adlı eğitime siz kadınlarımızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 
Programın ana amacının 31 Mart yerel seçimlerinde kadınların hem belediye Meclis’lerinde muhtarlıklarda aday ya da aday adayı olmak isteyen kadınlar bilgilendirilmesi olduğunu ifade eden Sürmen “ Yerel yönetimlerde siyasete dahil olmak isteyen kadınların Muhtar ve Meclis üyelerinin görev ve yetkileri, siyasal iletişim gibi konularda bilgilendirerek bu görevleri kendilerinin de kolaylıkla yapabileceğini onlara anlatarak cesaretlendirmek ve desteklemek istiyoruz. “dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.