Kotayı Çay Üreticisine Değil, Yabancı Şirketlere Koyacağız

Saadet partisi Trabzon milletvekili adayı Cevat Kurt,Kotayı Çay Üreticisine Değil, Yabancı Şirketlere Koyacağız dedi.

11 Haziran 2018 Pazartesi 13:53
Kotayı Çay Üreticisine Değil, Yabancı Şirketlere Koyacağız

Saadet partisi Trabzon milletvekili adayları İbrahim Baş, Ümit Çebi ve Cevat Kurt, Hayrat ilçesinde yaptıkları seçim çalışmaları kapsamında, ilçede ki vatandaşların ve esnafı ziyaret ederek gül taktim ettiler, hal hatır sorarak Hayatlıların desteğini istediler. İlçede bulunan bir çay fabrikasını da ziyaret eden vekiller, çay üretiminin safhaları hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Yöremizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan çayın gerektiği gibi değerlendirilmediğini söyleyen Saadet Partisi Trabzon Milletvekili adayı Cevat Kurt, “İngiltere’den gelen bir çay şirketinin Türkiye’de ki çay piyasasına kısa zamanda hâkim olması düşündürücüdür.” dedi. Kurt, konuyla ilgili daha sonra şöyle konuştu:“ Hemen hemen her meselede olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da sınıfta kalan bir 16 yıllık iktidar var karşımızda. En basit örneği ile şimdi elimizde tutuğumuz bu tarım ürünü olan çay bile, yanlış tarım politikaları ve körü körüne AB sevdalılığı yüzünden, yöre insanını zengin etmesi gerekirken, uluslararası şirketleri zengin ediyor.İngiltere’nin bir şirketi gelerek yöredeki çay üretimi ve pazarlamasında etkili ve belirleyici hale gelebiliyor. Şimdi soruyorum buradan, bu şirkete tanınan imtiyazlar ve haklar, yöre insanına, üreticisine ve işletmecisine tanınmış olsa idi, yabancılar zenginleşeceğine yöre insanı zenginleşmiş olamayacak mıydı?

Başka bir şey söylemek istiyorum. İngiltere’de tek yaprak bile çay yetiştirilmediğini biliyor musunuz? Tek yaprak çay yetiştirmeyen İngiltere nasıl oluyor da dünyanın en ünlü çay markalarına sahip oluyor? Cevabı daha önce sömürge yaptığı Hindistan ve Singapur gibi ülkelerde yetişen çayın bu firmalar tarafından işlenerek pazarlanmasıdır. Yani sömürülen ülkeler çayı üretiyor ancak, keyfini de sömüren ülke çıkarıyor, parasını da sömüren ülke kazanıyor. Yani köleler efendileri için çalışıp üretiyor, efendiler yiyip içip zenginleşiyor.

Ne garip bir ülkeyiz değil mi? Tek tane fındık üretmeyen Almanya, fındıktan kır bin çeşit mamul üretip, dünya fındık piyasasını elinde bulunduruyor, tek yaprak çay üretmeyen İngiltere bin bir çeşit çay çeşidi ile dünya çayında bir numara olabiliyor. Bu iki ürünü büyük oranda yetiştiren ülkede biziz. Ama kalkınan onlar, sürünen bizim üreticimiz.Saadet Partisi olarak biz diyoruz ki: Sömürüye asla müsaade etmeyeceğiz. Köle olmayı asla kabul etmiyoruz. İşte bizim iktidarımızda yapacağımız ve uygulayacağımız tarım politikaları da her alanda lider ülke olacak olan Türkiye’ye yakışır şekilde olacaktır. Yani, kotayı çay üreticisine değil, yabancı şirketlere koyacağız.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.