Memiş:Din görevlileri dini siyasete bulaştırmamalı

MHP İl Başkan Vekili Osman Memiş,Din görevlilerinin dini siyasete bulaştırmaması gerektiğini belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok dikkatli olmalıdır dedi.

14 Aralık 2018 Cuma 13:27
Memiş:Din görevlileri dini siyasete bulaştırmamalı

MHP İl Başkan Vekili Osman Memiş, yaptığı yazılı açıklamada ,Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla yüce dinimizin ve dinimizin simgelerini siyasi gelecek uğruna kullanan ve kullanmak isteyenlere şiddetle karşıyız.

Milletimizin birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde kışlaya-camiye-okula asla siyaset girmemelidir. Milletimizin ekser çoğunluğunun dini inanç ve ibadet yaşantılarını organize eden Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok dikkatli olmalıdır. Dini ve ahlaki konularda halkımızı bilgilendiren aydınlatan din görevlilerimiz, siyasi konulara ve alanlara girmemelidir. Zaman zaman bazı din görevlilerinin konuşmalarında siyasi konulara girdiklerine şahit oluyoruz. Bunun Türk milleti tarafından hiç hoş karşılanmadığı gibi aksine nefret uyandırmakta olduğunu görüyor ve duyuyoruz. Bu gibi ifade ve söylemler din görevlilerinin saygınlığına gölge düşürmektedir. Bu konudaki duyarlılığım ve hassasiyetim emekli bir din görevlisi olmamdandır.

Bu mana ve anlamda duyarlılıklarından emin olduğum müftülükler personellerini uyaracaklar ve dikkatlerini çekeceklerdir dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.