Mhp İl Başkanı Tarım'dan Chp'li Hamzaçebi'ye tepki

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi'nin Mhp tarafından hazırlanan af kanunu ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

31 Ağustos 2018 Cuma 11:51
Mhp İl Başkanı Tarım'dan Chp'li Hamzaçebi'ye tepki

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ,Milliyetçi Hareket Partisinin Kader Mahkûmlarını kapsayan af, ceza indirimi ve ertelemeler şeklinde hazırladığı taslağı eleştiren bazı çevrelerin,İşlenmiş bir suç varmış, bu suç hakkında bu güne kadar bir işlem yapılmamış ama ileriki zamanlarda bu suçla ilgili bir işlem yapılacakmış, bundan doğan suçlarda af kapsamındaymış gibi bir algı yaratma gayreti içerisinde oldukları gözlemlenmektedir. Bu kesinlikle doğru değildir.

Sayın Akif Hamzaçebi’nin yaptığı açıklamaların herhangi bir bilgiye dayanmadığı değerlendirilmektedir.Tasarı kader mahkûmları olarak isimlendirilen suçlarla ilgili olup, terör, kadın cinayeti, çocuk istismarı gibi suçları kapsamamaktadır. Tasarı ile Tutuklu ve hükümlü aileleri düşünülürken, suçtan zarar görenler ile mağdurların durumu da göz önüne alınacaktır. Bu konuda toplumda bir mutabakatın oluşması temel esastır. Milliyetçi Hareket Partisi Devleti ve Milletinin yararına olmayan hiçbir faaliyetin içerisinde olmaz dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.