Milletvekili Cora ,Trabzon'a sevdalıyız

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Trabzon’da devam eden ve planlanan yatırımları değerlendirdi. İlçelere müjdeler verdi. Cora, Trabzon’un planlanan yatırımların gerçekleşmesiyle çok daha yaşanılabilir bir kent olacağını dile getirdi.

30 Ocak 2019 Çarşamba 09:14
Milletvekili Cora ,Trabzon'a sevdalıyız

AK Parti Milletvekili Av. Salih Cora, özel açıklamalarda bulundu. Cora, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri, Yatırım Adası, Trabzon’un ulaşım sorunu, Kanuni Bulvarı Projesi, Güney Çevre Yolu, Tonya Süt Fabrikası konularında konuştu. Trabzon’un ilçeleri için müjdeler vermeyi de ihmal etmeyen Cora, Trabzon’un 10 yıl sonrası için sahip olduğu öngörüleri de aktardı. İşte Milletvekili Cora’nın gazetemize özel açıklamalarından satırbaşları:

YENİLER EKLENECEK EKSİKLER TAMAMLANACAK

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehirde orkestra şefidir. Diğer belediyelerle uyum içerisinde geliştirdiği çalışma stratejisi önemlidir. Bu anlamda Trabzon’da AK Parti Belediyeciliği ile güzel hizmetler yaptık. Temennimiz bundan sonra çok daha güçlü, çok daha aktif, hedeflerini gerçekleştiren bir yerel yönetim anlayışının hayata geçmesidir. Şimdiye dek gerçekleştirdiğimiz projelere yeni projeler ilave etmek, bitirilmeyenleri tamamlamak da hedeflerimiz arasındadır. Trabzon’da bu konuda güzel düşüncelerimiz ve projemiz var. Bu bütün belediyelere de sirayet edecektir.”

HİZMET BELEDİYECİLİĞİ YETERLİ OLMADI

“Önceki dönemle bu dönem arasındaki fark; özellikle daha çok hizmet belediyeciliğinin yanı sıra gönül belediyeciliğinin ön plana çıkacağı bir döneme girecek olmamızdır. Gönül belediyeciliği sadece sokakta dolaşıp insanlara hal hatır sormak, insanları kucaklamak olarak da anlaşılmamalıdır. Bu kavramın içinin şöyle doldurulması gerekiyor: yapılan hizmetlerin insan odaklı olması ve insanların duygularına hitap etmesi gerekir. Vatandaşların gönüllerine dokunulmasını kapsayacağından, böyle bir anlayış ortaya koymalıdır. Belediyecilik anlayışına yenilik olarak gönül belediyeciliği tanımlamasını getirmemizin sebebi de şu şekilde açıklanabilir: AK Parti döneminden önce ideolojik bir belediyecilik anlayışı hakimdi, AK Parti ile bu süreç, hizmet belediyeciliğine evirildi ve zaman içerisinde artık hizmet belediyeciliği kavramı da yeterli olmadı. Hizmetin belediyenin asli bir görevi olduğu, bunun dışında da insanları mutlu edebilecek yeni alanlar olduğu ihtiyacı ortaya çıktı. Zamanla AK Parti belediyeciliği, hizmet belediyeciliği, sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciliği tanımına kavuşmuş oldu”

ULAŞILABİLİR BİR İSİM

“Seçmenin önemsediği şey karşısındaki adayların ulaşılabilir olmasıdır. Seçmen şunu düşünüyor: ‘Ben bu adayı ararsam ulaşabilir miyim? Ulaşırsam sorunuma çözüm sağlayabilir miyim? Sağlarsam bu çözüm hakkaniyetli olur mu?’ Bu doğrultuda bizim Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız şu an bile arayıp bu anlamda deneme yapabiliriz. Çok önemli bir programı olmadığı takdirde rahatlıkla ulaşılabilecek bir başkandır. Kendisini Van’da görev yaptığı süre zarfında tanıdım. O beni tanımamasına rağmen ne zaman aramışsam kendisine ulaşabilmişimdir. Bu adayımızın insanlara değer verdiğini gösterir. Adayımız Murat Zorluoğlu, her geçen gün halkımız tarafından değer görmekte ve doğru bir tercih olarak değerlendirilmektedir. ‘Trabzon Murat’ına ermiştir’ sloganı da halkımız tarafından geliştirilmiştir. Trabzon’da başkan adayımızın rekor bir oyla seçimi kazanacağını düşünüyorum. Akılcı çözümcü ve proje odaklı yaklaşımları var, şehrin gerçekleriyle örtüşen görüşleri var buna örnek olarak; Trabzon’da daha fazla dolgu yapılmayacağını söylemesini de gösterebiliriz.”

ÇARŞIBAŞI’NA MESLEK YÜKSEKOKULU KURACAĞIZ

“İlerleyen zamanlarda şehrin güneye doğru büyümesini sağlayacağız. Şu anda Mağmat Boğazı’nda bir turizm projemiz var. Bu projeyle sahildeki kişiler için artık alternatif alanlar oluşmaktadır. Bu vatandaşın da beklentisidir. Trabzon’daki yatırımlar seçim yatırımı değil; stratejik yatırımlardır. Trabzon’da büyük düşünülmüştür. Bir demiryolu projesi, bir ikinci devlet üniversitesi, bir şehir hastanesi, bir Akyazı Stadı, ikinci havalimanı projesi, yatırım adası, Karakaya İçme Suyu Projesi… Bunlar Trabzon’un beklentileri gerçekleri ve ihtiyaçlarıdır. Biz bunları adım adım gerçekleşmesi için çok tarihi kararlar alıp; somut adımlar gerçekleştirdik. Çarşıbaşı’na da meslek yüksekokulunu bu dönem içerisinde kuracağız. Çarşıbaşı’nda bir bina sorunumuz vardı oradaki eski adliye binasını, Adalet Bakanlığı’mızdan belediyeye devrettik. Şimdi de beledi1ye üzerinden üniversiteye tahsisini sağlayıp orada bir meslek yüksekokulu açılmasını sağlayacağız. Bu konuda Çarşıbaşı’nda önemli bir adım attık sorunu çözdük, bundan sonraki aşaması daha kolay olacak. “

ŞEHİR HASTANESİNDE EKONOMİK GECİKME

“Şehir Hastanesi konusunda yaşanan ekonomik sıkıntılar ihale sürecini geciktirdi. Bu konuda takibimiz devam etmektedir. Şehir Hastanesi Trabzon’un ve bölgenin en büyük yatırımı olacak ve diğerlerini gölgede bırakacaktır. Yatırım Adası konusunda da bir kanun çıkardık. Şimdilerde bunun için tüzel kişilik kurulması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız ve TTSO Başkanımız Suat Hacısalihoğlu ile beraber görüştük. Sonuçta dolgu ihalesinin yapılma sürecini hızlandıracağız. Erzincan-Trabzon Demiryolu projesinde ise çok büyük bir projedir ve buna ilişkin en somut adımlar da bizim dönemimizde atılmıştır. Nedir bu adım: demiryolunun projesi ihale edilmiştir. Projesi tamamlandığında inşası için yatırım programına alınacaktır. Bunların dışında Güney Çevre Yolu da takibimizdedir. Kanuni Bulvarı Projesi tamamlanır tamamlanmaz, Güney Çevre Yolu’nun planını revize edip uygulamaya başlayacağız. Trabzon’un ulaşım problemini çözeceğiz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNCELİK ÇÖMLEKÇİ

“Kentsel dönüşüm konusunda da artık yeni bir metot izleyerek öncelikli projelerimizi öne alacağız. Mesela Çömlekçi’nin geciktiğinin biz de farkındayız. Kamulaştırmalar, davalar zaman aldı. Ama tüm bunları artık mazeret olmaktan çıkartıp gerekirse, hak sahipleri ile doğrudan iletişim kurarak çok kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Aslında 2019 Çömlekçi’nin gün yüzüne çıktığı kentsel dönüşümünün gerçekleştiği bir dönem olacaktır. Bununla beraber önceliklerimiz Pazarkapı ve Çömlekçi olacaktır. Su konusunda da Atasu Barajı ile Trabzon’un su sorunu çözüldü. Ancak vatandaşın altyapısını kendi imkanlarıyla getirdiği suya belediye tarafından saat takılması kulağı tersten tutmak gibi oldu biraz. Önce hizmeti getirip sonra bedel istenmeliydi. Bu konuda da bir yasal çalışma yapıp Trabzon’da tarım ve hayvancılık yapan vatandaşlarımıza elektrik ve suyu daha düşük bedellerle ulaştıracağız.”

10 YIL İÇİNDE SORUNSUZ BİR TRABZON

Trabzon’u 10 yıl sonra şöyle görüyorum: “Ulaşım problemi olmayan, kentsel dönüşümünü tamamlamış, çevreci projelerini hayata geçirmiş, Avni Aker’in yerinde Millet Bahçesi gibi alanların oluştuğu, sosyal donatı alanlarının çoğaldığı, yatırım adasıyla istihdam sorunun en asgari seviyeye gerilediği, daha temiz, kırsalda içme suyu sorunlarının aşıldığı kendiyle barışık yaşanabilir bir kent.”

TONYA’YA HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİSİ

 “Tonya’da hayvancılık hakim ve yaklaşık 50 ton süt fabrikalara ulaştırılıyor. Tablonun geliştirilmesi için modernize edilmesi ve bu anlamdaki bütün teşviklerinden yararlanılması gerekmektedir. Tonya tereyağının marka değerini korumak bizim için sorumluluktur. Burada Tonya’da üreticiden alınan sütün 1 Lira olmaması lazım. En az 2 lira olmalıdır. Tonya’daki hayvancılığın sürdürülebilmesi için öngörülerimizi ve çalışmalarımızı yaptık. Eğer yer sorunu aşabilirsek Tonya’da Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmak ve bölgedeki süt fabrikalarının, yem kepek fabrikalarının olabileceği, hayvancılık mandıraları ve et kombine tesislerinin olabileceği bir projeyi Tonya’ya kuracağız. Tarım Bakanlığı ile görüşmelerimiz olumlu. Her zaman Tonya’ya destek olmaya devam edeceğiz.”

Sonnokta gazetesi 

Son Güncelleme: 30.01.2019 09:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.