Milletvekili Kaya:Ekrem İmamoğlu onurlu mücadelesiyle Trabzonluların gururudur

CHP  Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Anıtkabir ziyaretini eleştirenler, AKP’nin seçim akşamı İstanbul’un dört bir yanına astıkları “kazandık” afişlerini ve açıklamalarını görmezden gelmektedir dedi.

03 Nisan 2019 Çarşamba 14:42
Milletvekili Kaya:Ekrem İmamoğlu onurlu mücadelesiyle Trabzonluların gururudur

CHP  Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ,31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı birleştirici güç olmuş ve milletimizin büyük desteğiyle başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok büyükşehirde başarılı sonuçlar elde etmiştir.

Bu başarının mimarlarından biri de Trabzonumuzun öz evladı Ekrem İmamoğlu’dur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu daha önce verdiği sözü tutarak seçimlerin hemen ardından ailesiyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etmiş ve Atamızın huzuruna çıkarak “İstanbul'a tüm tarihi birikimi, maneviyatını koruyarak, milli unsurlarından asla taviz vermeden hizmet edeceğine” söz vermiştir.

Bazı çevreler bu ziyaretten anlamsız bir şekilde rahatsızlık duyduğunu ifade etmiştir.

AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Salih Cora bu ziyareti eleştirmiş ve “provokasyon ve işgal ve hukuk tanımamazlık” olarak değerlendirmiştir.

Sayın Cora’ya sormak lazım;

Yüksek Seçim Kurulu Sayın İmamoğlu'nun 27 binden fazla bir oyla önde olduğunu açıklayıp seçimi kazandığını ilan ettiği saatlerde AKP yetkilileri, hangi hakla ve amaçla İstanbul'un her yanına afişler asıp seçimi kazandığınız algısı yaratmaya çalışmıştır?

Bugün İstanbul'dayım ve o afişler İstanbul'un hemen her yerinde hala asılı duruyor.

Ayıp değil mi, asıl hukuk tanımazlık bu değil mi?

Madem hukuktan bahsediyorsunuz, bunu yapanları da kınadınız mı?

Bu afişleri neden astıklarını sordunuz mu?

Oldu bittilerle, iktidar gücünü kullanarak ve yandaş kanallarda algı yaratarak sandıkta kazandığımız seçimi hiçbir güç elimizden alamayacak,

Bu böyle bilinsin!

Seçim sonuçlandı. Her parti itiraz hakkını kullanabilir. Yasal çerçevede değerlendirilir ve karara bağlanır.

Biz de birçok bölgede yasal hakkımızı kullanarak sonuçlara itirazımızı yaptık.

Bazı ilçelerde geçersiz oylarla ilgili yeniden sayımlar yapılıyor ve sayımı tamamlanan birçok yerde Sayın Ekrem İmamoğlu’nun oyları artıyor.

Elimizde tüm sandıklar için ıslak imzalı sonuç tutanakları var. O yüzden bizim içimiz çok rahat.

Bakın, hükümet temsilcileri 24 Haziran seçimlerinden sonra “Türkiye’de seçim sistemi çok güçlü, açık ve şeffaftır. Sandıklarda tüm partilerin temsilcileri görev alır ve farklı siyasi partiler orada bulunduğu için sandıkta hile yapılması gerçekte mümkün değil” diyorlardı.

Şimdi ne oldu?

Genel Başkanları yenilgiyi kabullendi, kamuoyu sonucu kabullendi. Ama bazı AKP’liler hatta Genel Başkan Yardımcıları, her gün televizyona çıkıp hiçbir somut bilgiye belgeye dayanmadan şaibeden, oyların çalındığından bahsediyorlar. Tüm televizyon kanalları da sabah akşam bu açıklamaları yayınlıyor.

Ellerinde bilgi belge varsa itirazlarını yapabilirler. Ancak sandıkta seçimi Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını bildikleri halde hâlâ algı yaratma çabasındalar. Ayıptır, ayıp!

Sandıkta kazandığımız seçimleri masa başı hileleriyle hiçbir güç elimizden alamayacaktır.

Hakkımızı yemenize asla müsaade etmeyeceğiz, milletimizin iradesini yok saymaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz.

Sandığın mesajı nettir, bunu iyi anlamak lazım.

Kin ve nefret dili kaybetmiştir. Vatandaşa “zillet, illet, adi, terörist, vatan haini” gibi ithamlarda bulunanlar kaybetmiştir.

Sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik için yola çıkanlar kazanmıştır.

İktidar, asıl sorunun bir beka sorunu değil, bir geçim sorunu olduğu mesajını iyi anlamalıdır.

Bugün her Trabzonlunun, verdiği mertçe mücadeleden dolayı, tüm kesimleri kucaklayan tutumundan dolayı Sayın Ekrem İmamoğlu ile gurur duyması gerekir.

Kazanan, 16 milyon İstanbulludur, Türkiye’nin her yerinde yaşayan 1,5 milyonun üzerindeki Trabzonludur.

Ekrem İmamoğlu bilgisiyle, birikimiyle, kalitesiyle İstanbulluları hak ettikleri hizmetlere kavuşturacak ve hepimizin gururu olmaya devam edecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.