Muhtar adayından sıra dışı vaatler proje yaparak kalkınacağız

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesi Muhtar Adayı Mustafa Cemal Çelik, sıra dışı vaatleriyle bölgede gündem yarattı.

01 Şubat 2019 Cuma 16:41
Muhtar adayından sıra dışı vaatler proje yaparak kalkınacağız

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesi Muhtar Adayı Mustafa Cemal Çelik, sıra dışı vaatleriyle bölgede gündem yarattı. Çelik yaptığı açıklamada son yıllarda sürekli gündemde olan sosyal belediyecilik tanımına, sosyal muhtarlık tanımını da kattı. Çelik, eğer vatandaşımız teveccüh gösterir ve bizleri muhtarlığa seçerse, devletimizin imkanlarını vatandaşımızın ayağına gelmesinde köprü olacağız, dedi.

SOSYAL MEDYA İLE İLETİŞİM KURACAĞIZ

Mahallemizde neredeyse yediden yetmişe herkes internet kullanıyor. Kimin ne isteği olursa onu facebooktan ya da whatsapptan direkt bana yazacak, buna göre vatandaşın ayağına koşacağız. Yazılanları da cevaplarını da tüm vatandaşlarım görecek, şeffaf olacağız. Devletimizin imkanları çok büyük, bizlere düşen sadece bu büyük olanakların vatandaşımızla buluşmasını sağlamaktır. Gerekirse kapı kapı dolaşarak tüm vatandaşlarımıza Whatsapp hattımızı ve diğer sosyal medya takip sayfalarımızı bildireceğim.

PROJE YAPARAK KALKINACAĞIZ

Şimdi görüyorum birçok arkadaşımız alt yapı problemlerini dile getiriyor, yolları asfalt yapacağım, istinat duvarları yapacağım gibi sözler veriyor. Ben bu tür bir açıklamayı doğru bulmuyorum. Bu olanakların tümünü devlet vatandaşına sağlıyor biz acizane bir aracıyız. Bunların vatandaşa ulaştırılması zaten muhtarlığın asıl görevlerinden biridir. Ama artık farklı düşünmek gerekir. Günümüz farklı düşünmeyi proje yapmayı gerektiriyor. Özellikle son yıllarda iş aramak yerine kendi işini yapmak verilen hibe ve desteklerle çok daha kolay hale geldi. Ama bende dahil birçok vatandaşımız çok güzel iş fikirleri olmasına rağmen yeterli bilgilendirilmediğimiz için bu desteklerden yararlanamıyoruz. Eğer olurda muhtarlığa seçilirsem bu konuda ciddi çalışmalar başlatacağım. Mesela tavuk çiftliği kurmak, arıcılık, inek çiftliği kurmak yada tarımsal bir çalışma yapmak isteyen vatandaşlarımıza KOSGEB, Tarım Bakanlığı, TKDK gibi kurumlarla iletişim kurarak mahallemizin her köşesinde bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğim. Kurumların kurslar açmalarını sağlayacağım.İlk başta bende dahil tüm vatandaşlarımızın proje hazırlamayı öğrenmesi gerekir.Bundan sonra mahallemiz kalkınmaya başlayacak. Her şeyi devletten bekleyemeyiz, çaba sarf edeceğiz. Gençlerimizin hayata geçirmek istedikleri fikirleri hayallerinde kalmayacak. Derecik en fazla proje hazırlanan mahalle olacak.

Çelik, Sera Gölü Gül tesislerinde bir araya geldiği ihtiyar heyetiyle muhtarlık seçimi çalışmalarına start verdi.

Son Güncelleme: 01.02.2019 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.