ÖRS, İktidara Güney Çevre Yolu’nu Sordu

İYİ Parti Trabzon 1.sıra Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs seçim çalışmalarını Ortahisar ilçesinde devam ettirdi.

06 Haziran 2018 Çarşamba 11:03
ÖRS, İktidara Güney Çevre Yolu’nu Sordu

İYİ Parti Trabzon 1.sıra Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs, Ortahisar ilçesinde yaptığı konuşmalarda iktidara vaatlerinin hatırlatarak “Bir Güney Çevre Yolu vaadiniz vardı? Ne oldu?” diye sordu.  Ak Parti’nin her seçim dönemi “Güney Çevre Yolu” vaadini yenilediğini öne süren İYİ Parti Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs “24 Haziran seçimlerinde vaatlere bakıyorum da 2009 yerel seçimlerde mega proje olarak vaatler arasında olan Güney Çevre Yolu hakkında her hangi bir adım atılmadığı gibi, 24 Haziran Genel seçimleri öncesi de AK Parti Milletvekili adayları tarafından vatandaşımıza mega proje olarak sunulmaktadır. 2009 yılında olduğu gibi 2018 yılında da Güney Çevre Yolu Projesi hakkında Trabzonlu vatandaşlarımız yanıltılmaktadır” dedi.

Örs sözlerini şöyle sürdürdü “Şimdi bir de komşu illerimize bakalım. Samsun Güney Çevre Yolu tamamlanarak hizmete girmiş bile. Ordu, Giresun ve Rize’de Güney Çevre Yolu çalışmaları bitme aşamasına gelmiş. Bu projeler tamamlanırken maalesef Trabzon Güney Çevre Yolu’nda hayal kırıklığı yaşanıyor. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Spor Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı gibi önemli Bakanlıklar Trabzonlu milletvekillerimize nasip olmasına rağmen Trabzon Güney Çevre Yolu ile ilgili hiçbir şeyin yapılmaması kimin eksikliğidir?”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili 1.sıra Adayı Örs, Ak Parti iktidarının Güney Çevre Yolu ile ilgili ne yaptığının sorgulanmasını isteyerek “Güney Çevre Yolu zamanın ANAP Milletvekili Eyüp Aşık tarafından gündeme getirilmiş, proje ihalesi Sayın Koray Aydın tarafından yapılmıştı. Her seçim döneminde vaat olarak sunulan “Güney Çevre Yolu” ile ilgili mevcut iktidar ne yapmıştır? 2002’den bugüne 16 yıl geçti, iktidar Güney Çevre Yolu ile ilgili yapılan nedir?” diye sordu.

Örs konuşmasının son bölümünde “Güney Çevre Yolu’nu sadece bir karayolu olarak görmemek gerekir.  Bu yol sayesinde yeni yerleşim alanları ve ticaret merkezlerinin oluşumu sağlanacak, bu sayede kent içindeki yığılmaların da önüne geçilmiş olacaktır. Trabzon’da ulaşım sorunu çözümü güney çevre yoludur” dedi.

Son Güncelleme: 06.06.2018 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.