Saadet Partisi Araklı'da miting düzenledi

Saadet Partisi Trabzon Milletvekili adayı Cevat Kurt,Trabzon’un en temel sorununun üretim olduğunu söyledi.

22 Haziran 2018 Cuma 16:17
Saadet Partisi Araklı'da  miting düzenledi

Saadet Partisi Trabzon il başkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Araklı ilçesinde halka açık bir miting düzenledi. Mitinge Trabzon il başkanı Ahmet Yakuphan, İl Müfettişi Şakir Şahintaş, GİK üyesi Dursun Ali Düzenli, milletvekili adayları Cevat Kurt ve Ümit Çebi katıldı.

Araklıların yoğun ilgi gösterdiği mitingde ilk olarak söz alan milletvekili adayı Cevat Kurt, Trabzon’un en temel sorununun üretim olduğunu söyledi.Kurt,” Yaptığımız seçim çalışmaları esnasında vatandaşın bizden ilk talebi iş oluyor, bu da gösteriyor ki Trabzon’da işsizimiz iş bulamıyor. Türkiye’ye çağ atlattık, yol yaptık, hastane yaptık, şunu yaptık, bunu yaptık diye halkın karşısında kasılarak yaptıklarını anlatıyorlar. Bunlar yapılmasın demiyoruz lakin soruyoruz, Trabzonlu işsiz kardeşime iş imkânı sağlayacak bir yatırımın var mı? Yok. Üretmeden, yetiştirmeden nasıl kalkınacaksın? Trabzon’da doğan gençler, neden doğdukları şehirde iş bulamıyor ve Trabzon’un nüfusu azalıyor. Asıl halledilmesi gereken konu işsizlik ve göçtür. AKP’li adaylara Trabzon için yaptıklarını anlatırlarken öncelikle bu soruları sormamız lazım.” dedi.

Daha sonra söz alan Araklı belediyesi eski başkanı ve Saadet Partisi Trabzon milletvekili adayı Ümit Cabi’de, Saadet Partisinin hem Cumhurbaşkanı adayı, hem de milletvekili adayları koç gibi karşınızdadır. Şu veya bu partiyi destekliyorlar diye, partimize ve genel başkanımıza saldıranlara seçmenin inanmamasını istedi. Çebi sözlerini şöyle sürdürdü:“ Bize ne diyorlar? “Siz Hoca’nın kemiklerini sızlatıyorsunuz. CHP ile niye ittifak yaptınız?” Hocanın etini parçalayanlar, sağlığında onu sırtından hançerleyip yüz üstü bırakanlar, yıllardır bu davada hizmet eden Milli görüşçülere utanmadan iftira atmaktadırlar. Şimdi buradan diyorum, ey Araklılar, biz CHP ile ne yapmışız? İşte pusula. Partilerin seçim ittifakı yapmalarına müsaade eden bir yasa gereği, seçim barajına takılmamak için seçim işbirliği yapmışız. Bu yasayı kim çıkardı? AKP. Niye çıkardı? Tayyip Bey, dedi ki ” Gel bakalım Bahçeli, benim %40 oyum var tek başıma %51 barajını aşamıyorum. Senin de %6 oyun var sen de ülke barajını aşamıyorsun. Biz bir seçim ittifakı yapalım. Sen Cumhurbaşkanı adayı çıkarma, bana destek ol, bende senle ittifak kurarak senin milletvekillerinin parlamentoya girmesine vesile olayım.” Sayın Bahçeli de “Tamam” dedi.Şimdi yıllarca demokratik olmayan % 10 barajını kaldırmayarak Milli Görüşün partisini meclis dışı bıraktığınız için biz de senin çıkardığın yasadan istifade ederek bu şekilde bir seçim ittifakı yaptık.Şimdi siz Sayın Bahçeli ve Sayın Cumhurbaşkanı, seçimden önce birbirinize öyle şeyler söylediniz ki, şimdi buradan onları söylesem 7 yaşındaki çocukların ahlakı bozulur, televizyonlar biplemek zorunda kalır. Siz bu haldeyken bir araya geliyorsunuz ve Vatan meselesi edebiyatı yapıyorsunuz.Biz de daha önce CHP ile koalisyon hükümeti kurduğumuzda 74’te Kıbrıs Zaferini gerçekleştirdik. O zaman bize yeşil komünist diyenler, sonradan pişman oldular. Şimdi de bize CHP ile bir oldunuz diyenler pişman olacaktır.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.