Saadet Partisi il divan toplantısı yapıldı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Türkiye’nin dış politikadan ekonomiyi kadar çektiği sıkıntıların sorumlusu, 16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarıdır dedi.

23 Aralık 2018 Pazar 13:45
Saadet Partisi il divan toplantısı yapıldı

Saadet Partisi Trabzon il başkanlığı Aralık ayı divan toplantısını il binasında ki Adnan Demirtürk Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Trabzon il başkanı Cevat Kurt, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve il gençlik teşkilatları iştirak etti.

Siyasi konuşmalar bölümünde söz alan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Türkiye’nin diş politikadan ekonomiyi kadar çektiği sıkıntıların sorumlusunun, 16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarı olduğunu belirtti.“AB medeniyet projesi, ABD stratejik ortak demek, Türkiye’nin sıkıntıları artarak devam edecek demektir” diyen Kaya, daha sonra şunları söyledi.“ABD’yi stratejik ortak kabul ediyorsunuz, sonra 20 bin tır dolusu silahı PYD-PKK örgütüne verdi diyorsunuz. Devletimizin düşmanı olan terör örgütlerine silah veren bir ülkeyi nasıl olur da stratejik ortak olarak kabul edebilirsiniz. Bunun hesabı sizden sorulmaz mı sanıyorsunuz?Türkiye’nin bütün stratejik tesislerini özelleştirme adı altında yabancılara satıyorsunuz. Daha dün Sakarya’daki tank ve palet fabrikasını özelleştirdiler ve resmi gazetede karar yayınlandı. Bu gidişe dur demenin zamanı gelmiştir. 31 Mart seçimleri hesap sormanın bir fırsatıdır ve inanıyorum ki halkımız gereken hesabı sandıkta kesecektir.” Dedi.

AB sevdası nedeni ile tarım ve hayvancılığın da katledildiğini söyleyen Mustafa Kaya, bu konunun ispatı için iktidar mensubu ve bakanlık yapmış bir kişinin beyanlarını hatırlattı.“2009 yılında, Bosna Hersek’te bir program dönüşü uçakta, iktidarda bakanlık yapmış bir siyasi ile sohbet imkânı buldum. Kendisine tarım ve hayvancılık konusunda hükümetin yanlış icraatlarını hatırlattım. O zaman malumunuz bu Angus meselesi gündemde idi. Bana söylediğini aynen aktarmak itiyorum. Dedi ki: “ 74 milyonun içinde 30 milyon çalışanımız var. AB Mastır planına göre tarımda çalışan nüfus toplam çalışan nüfusun % 10’u olmak zorunda, yani 3 milyon. Biz bu hedefi tutturmak için tarımsal ürünlere kota uyguluyoruz.” Dedi.

Bugün marketlerde ki bakliyatların ambalajlarına bakarsanız dünyanın birçok ülkesinden ithal edildiğini göreceksiniz. Tarımda kendine yetebilen ülke olan Türkiye, şimdi nohut, mercimek, pirinç ithal eder olmuştur. Bunun sebebi de AB’yi bir medeniyet projesi olarak kabul eden 16 yıllık AKP iktidarıdır.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.