Trabzon'da güveni inşa edeceğiz

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mazhar Yıldırımhan, belediyecilikten geldiğini belirterek kendisine partisi tarafından görev tevdi edilmesi halinde şehrin sorunlarını yakinen bildiğini, bu sorunları uzman ekip ve ortak akıl ile çözeceğini dile getirdi. Yıldırımhan, “İnsanların idarelere karşı, idarelerinde insanlara karşı mutlaka güvenini tesis etmemiz lazım. İnşa edeceğimiz belediye güven esasına oturtulacaktır” dedi.

22 Kasım 2018 Perşembe 09:17
Trabzon'da güveni inşa edeceğiz

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mazhar Yıldırımhan,önemli açıklamalarda bulundu .İşte Yıldırımhan'ın o özel açıklamaları 

Aday adaylık süreciniz nasıl gelişti?

Çok uzun yıllar belediyecilik yaptım. Memuriyete intikal edişimizin başlangıcı belediyedir. Belediyede yaklaşık 100 yıllık bir hizmet sürecimiz var. Başkan yardımcılığı da yaptım. Dolayısıyla belediyeyle ilgili birikimimiz ve tecrübemiz var. Yine şehrimizde yaklaşık 12 yıldır Vakıflar Bölge Müdürlüğü yaptım. Bölge müdürlüğünde de Cumhuriyet tarihinin toplamının daha fazla bir hizmet ürettik. Müsteşar Yardımcılığı görevinde de Trabzon’a ve Trabzonlu vatandaşlarımıza yönelik neler yapabilirizin peşinde olduk.

Kayıtsız kalamazdım

Burası bizim memleketimiz ve toprağımız. Bu topraklar bize ecdadımızdan bir emanet. Biz bu topraklara hizmet etmekle mükellefiz. Hizmet etmenin en önemli mekanizmalarından bir tanesi de belediyeciliktir. Yerelde insanlarla kucaklaşmak, hasbihal olmak belediyecilikte daha bir yoğun iştir. Bende bu işi seviyorum. İnsanlara hizmet etmeyi, onlarla bir arada olmayı, bire bir yaptığımız hizmetin karşılığını insanlarda görmeyi seviyorum. Ayrıca belediye başkan adaylığı ile ilgili gelen talepler konusunda da buna kayıtsız kalamazdım. Bu yüzden aday adayı olmaya karar verdik. İnşallah aday olursak Trabzon’da halkımızın beklentisine yönelik bir belediyeciliği hem sosyal anlamda hem de diğer yatırımlar konusunda ortaya koyacağız. ‘Allah razı olsun, işte beklediğimiz belediyecilik budur’ söylemini insanlara söyleteceğimizi ümit ediyorum.

Size göre Trabzon’un en önemli sorunları nelerdir?

Trabzon’un geçmişten bugüne kadar gelen sorunları var. Altyapı ile sorunları var. Ulaşım, yol sorunu var. Arazi yapısının getirdiği zorluklar var. Büyükşehir olduktan sonra Trabzon, arazi yapısının ve yerleşim alanlarının dağınık olmasından dolayı çok ciddi bir yol ağına sahip. Belki Konya’dan çok daha büyük bir yol ağına sahip. Öncelikle ulaşım sorununun ciddi manada halledilmesi gerekir. Bu konuda atılmış ciddi adımlar var. Belediyelerimizin attığı ciddi adımlar var. Sayın İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun da ciddi katkıları var. Bakanımız Berat Beyin ciddi katkıları var. Hep bir elden bu yol ile ilgili büyük gayret var ortada ama tam manasıyla çözülmüş değil.

Şehir trafiğinde sıkıntı var

Şehir trafiğinde ciddi sıkıntılarımız var. Bununla ilgili yeni planlamaların yapılması gerekiyor. Ulaşım Master Planının yapılması gerekir. Bizim bir şekilde şehir içi trafiğini rahatlatmak için yeni arayışları ortaya koymamız gerekir. Ayrıca su ve kanalizasyon ile ilgili sorunlar var. Bununla ilgili de Trabzon, Büyükşehir olduktan sonra ciddi adımlar atıldı ve yatırımlar yapıldı. Bu hakkı teslim etmek gerekir. Bu çalışmaların çok daha iyi organize edilip sürdürülmesi gerekir. Büyükşehirin getirdiği avantajlarda var. Bu avantajlar, imar bütünlüğünü ortaya koyması açısından önemli. İmar ile ilgili sorunlarımız var. Yeni imar planının hayata geçirilmesi ile ilgili beklentiler var. Bütün bunlar yeni bir bakış açısıyla tanzim edilmesi gerekir.

Görev size verilirse bu sorunları nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?  Projeniz var mı?

Elbette var. Ama Bizim kendi hazırlıklarımızla birlikte şehir paydaşları ve ilgili odalarla birlikte oturup yeniden konuşulması gerekir. Yeniden bir planlamanın yapılması gerekir. Belki biraz daha geniş bir bakış açısı ile meseleyi masaya yatırmak lazım. Buna şehir paydaşları dediğimiz mühendis odalarından tutunda şoförler odasına kadar, esnaf odasından ticaret odasına kadar ilgili tüm odaları sürece dahil etmek lazım. Onun için biz sürekli ortak akıl vurgusu yapıyoruz.

Toplumda bizden akıllı insanlar var

‘Ben yaptım oldu’ belediyeciliği bizim anlayışımıza sığmaz. Biz herkesle oturup konuşan, herkesin düşüncesini alan, imnkanları buna göre kullanan bir anlayış ortaya koymak istiyoruz. Onun için ortak akıl diyoruz.Biz belediye başkan aday adayı olarak bu toplumun en akıllı insanı olduğumuz
için ortaya çıkmış değiliz. Bu toplumda bizden çok fazla akıllı insanlar var. Ama akılların bir araya getirdiği istişareden ortaya çıkacak sonuçları yönetmeyi biz maharet olarak görüyoruz. Yoksa herkesin kendine göre bir birikimi, tecrübesi ve aklı var. Bu akıllar bir araya gelmezse bir kişinin, birkaç kişinin aklı her şeye yetmez. Onun için bizim kendi düşüncelerimizle birlikte şehir paydaşlarının düşüncelerini elbette bir hamur haline getirip bir çözüm ve yeni çıkış yolları bulacağız.

Temayülü nasıl değerlendiriyorsunuz; size olan teveccüh nasıldı?

Biz hep teşkilatları yakınolduk. Biz hiçbir zaman ben diyen bir insan olmadık;hep biz dedik. Siyasette hep biz anlayışı ile hareket ettik.Aday adayı olduğum ama aday olamadığım dönemlerde adaymışım gibi sahada sonuna kadar çalıştım. Bu 2011 seçimlerinde de böyledir. 2015 seçimlerinde de
bu böyledir.Yani ben varsam siyaset var, ben yoksam her şey yıkılsın anlayışı benim felsefeme uymaz. Bu anlamda bir dava şuuru içinde hareket ettim. Bundan sonra da böyle hareket ederim.

Gönül belediyeciliği yapacağız

Gönül köprüsünü biz halkımızla kurduk,kurmaya da devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi biz gönül belediyeciliği yapacağız. Bizim en önemli sorunlarımızdan bir tanesi de toplumsal güvendir. İnsanların güveni birbirine azalırsa sevgisi de azalır. Biz güveni inşa etmemiz lazım. İnsanların idarelere karşı,idarelerinde insanlara karşı mutlaka güvenini tesis etmemiz lazım. İnşa edeceğimiz belediye güven esasına oturtulacaktır. Bunu ben çok önemsiyorum.

Büyükşehir Belediyesi’nin mevut ekibin çalışmalarını başarılı buluyor musunuz?

Toplumun terazisi her şeyi tartar.Bizim şahsi değerlendirmemizin toplum açısından kıymeti harbiyesi olur olmaz. O çok önemli değil. Her belediye başkanımız,mutlaka her taşı taşın üstüne koymuştur.Bunun için hepsine müteşekkiriz.Toplumdaki şikayetleri,serzenişleri sokakta gezdiğimiz zaman dinliyoruz. Belediyecilik zor iştir. Gerçekten gecesi gündüzü olmayan bir iştir. Herkesi memnun ve mutlu etmek çoğu zaman mümkün değildir. Ama toplumuzun bizden şunu beklediğini bir kere net olarak görüyorum. Önce bizimle kucaklaşmayı becerin, bize güven verin, sonra hizmet yapın.
Vatandaş diyor ki biz size ulaşalım.İdarecilerle iç içe olmak istiyor.Dertler çözülür veya çözülmez önemli değil, vatandaş kendisinin dinlenmesini istiyor. Sıkıntılarını idarecilerle paylaşmak istiyor.

Belediye çalışanı intiyazlı değildir 

Belediye başkanları buna yönelik organizasyonları kurmalılar.Belediye halkın ilk danışacağı yerlerden bir tanesidir. Belediye başkanı her şeye yetemeyebilir. Herkesle görüşmeye zaman bulamayabilir.Bu zamanı her gün vatandaşa ayırırsa iş yapamaz. Ama belediye başkanı bir taraftan iş yapacak bir taraftan vatandaşla kucaklaşacak. Bunu tek başına kurması mümkün değil. Belediyede zengin kadrolar var. Belediye personelinin aslında her biri bir belediye başkanı anlayışında çalışmalıdır.Belediyede çalışanlar imtiyazlı değil, aksine sorumluluğu olan bir insandır. Vatandaşa karşı sorumluluklarını yerine getirirken bir şehir sahiplenmesi ile insanına sahip çıkacak. Belediye başkanı sahip çıkmaya gayret eder orada çalışanlar, bunu aynı anlayış ile sürdürmezlerse yine bir başarı ortaya çıkmaz. Topyekün bir seferberliğini başlatmamıza ihtiyacımız var. Gönül seferberliğe başlatmalıyız.Bu seferberlik belediye başkanından başlayarak en alttaki çalışana kadar devam etmelidir.Bizim planladığımız belediyeciliğin ana unsuru da budur.Herkes işini sevgiyle, muhabbetle yapacak. Biz bütün belediyeciler olarak topluma güven vereceğiz. Toplumun güvenini alacağız.

Büyük sorunlar var 

Biz Trabzon’un sorunlarını, beklentilerini çok net biliyoruz. Trabzon insanını yakından tanıyoruz. Bazı alanlarda çok büyük sorunların olduğunu da görüyoruz.Bütün bunlara rağmen biz şehrimize hizmet edebilmek için bir yolculuğa çıktık. Belediyeciliğin bir değil,birkaç kat ateşten gömlek olduğunun
şuurundayım. İçinden geldim. Neye talip olduğumuzu biliyoruz. Biz bir makamın peşinde değiliz. Devletimiz bürokraside belki de bize en üst makamlarından birini verdi. Onun için bir makam anlayışı ile bu sorumluluğun altına asla giremeyiz.İsim yapma ihtiyacımızda yok. Bundan da Allah’a sığınırız. Tabii üstlenmek istediğimiz bu sorumluluğun omuzlarımıza ne kadar büyük bir yük yüklediğini A’dan Z’ye kadar hesap edebiliyorum. Ama birisi bu yüklerin altına girmelidir

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.