Trabzon için çözüm bizde

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Trabzon’un büyük sorunları hala yerinde duruyor. Trabzon için çözüm bizdedir” dedi

24 Mart 2019 Pazar 12:19
Trabzon için çözüm bizde

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmalarını il merkezinde çeşitli temaslarda bulunarak devam ettirdi. Aksoy, Avrasya Pazarı, Öğretmenevi, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’nu ziyaret ettikten sonra esnaflarla bir araya geldi. Programının devamında ise Millet İttifakı’nın CHP Tonya Belediyesi Başkan Adayı Şuaib Aydın’ın ilçede düzenlediği mitinge katıldı. Geniş bir kalabalığın teveccüh gösterdiği mitinge CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Beytullah Kudu ile çevre ilçelerin ilçe başkanları ve belediye başkan adayları katıldı.

SORUNLAR YERİNDE DURUYOR

Tonya mitinginde vatandaşlara seslenen Aksoy, şu şekilde konuştu: “Tarım alanında, turizm alanında, hayvancılık alanında, imalat ve sanayi alanında çok büyük sorunlar yaşanıyor. Bu bağlamda şunu söylemek istiyorum; yönetmeye yeniden aday olanlar biz çoğunluğuz diyorlar, ben kendilerine ‘Yıllardır azınlıkta mıydınız?’ diye soruyorum. Trabzon’un büyük sorunları hala yerinde duruyor. Trabzon’a 61 proje dedikleri kavramın içerisi tamamen boş, Trabzon geriye gitti, Trabzon Türkiye’de kalkınma sıçrama potansiyeli olan ilk 20 il içerisinde yok. Trabzon’un sorunlarını yenilikçi belediyecilikle biz çözeceğiz. Merkezi bütçeden gelen parayla bu sorunlar çözülür ifadesinin içi tamamen boştur. Biz bu sorunları çözecek ekonomiyi 6 ay içerisinde uygulayacağımız ve sonuçlandıracağımız projelerle oluşturacağız. Çözüm bizdedir. Belediyecilik bizim işimizdir. Marka şehrin lafla olmadığı görülmüştür.  Türkiye’ye örnek olacak belediyeciliği uygulamaya geliyoruz.”

KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN

Konuşmasının devamında Trabzon’un ciddi hizmetlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Aksoy, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetleri yapması için gelişmiş bir ekonomisinin olması şart. Yatırım yapan, istihdam sağlayan, karlılık oluşturan bir yapıya sahip olmayan belediye bu hizmetleri karşılayamaz. Karşılamadığı da görülmüştür. Söz aldık diyorlar; söz alarak bu işler olmuyor. Yıllardır söz almamış mıydınız?  Bugün Avrupa ülkeleri bütün ulaşım kodlarını bir ağ mantığıyla oluşturmuş. Almanya yılda 150- 200 milyar bütçe fazlası veren bir ülke çünkü üretiyor. Konya kadar olan Hollanda yılda 105 milyonluk tarım teknolojisi, tarım ürünü ihraç ediyor.  Bu ülkelerin başarılarının temelinde uyguladıkları yenilikçi belediye hizmetleri yatmaktadır. Biz de bu uygulamaları şehrimize getirerek hızlı bir kalkınmayı vaat ediyoruz. Artık kimse bu insanları kandırmasın. Artık kalkınmayı ve üretimi hedefleyen yeni, çözümcü bir anlayışın öne çıkma zorunluluğu var” ifadelerini kullandı.



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.