Uzun:Chp örgütüyle bir bütündür

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun,AK Parti’nin Trabzon’da bir kırılma yaşadığını ve bunun gurur verici olduğunu belirterek “Mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

10 Nisan 2019 Çarşamba 09:31
Uzun:Chp örgütüyle bir bütündür

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, özel açıklamalarda bulundu. Uzun, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerinin yanı sıra AK Parti’nin Trabzon’da kırılma yaşadığı değerlendirmesinde bulundu. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun içinde bulunduğu süreci de değerlendiren Uzun, “Kaybettirene kadar sayacakları, kaybetmezse seçimi tekrar ettireceklerine yönelik söylemler var. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şeydir” dedi. Ayrıca İmamoğlu için, “Trabzon’un evladıdır” diyen Uzun, İmamoğlu’na yönelik bazı köşe yazılarını da eleştirdi. Uzun, “Bazı safsata yazılar yazanlar var, gazetesinin birinci sayfasında Ekrem İmamoğlu’na övgüler yağdıranlar; biraz da köşe yazarlarının yazılarının içeriğine baksınlar. Cumhuriyet Halk Partisi örgütüyle bir bütündür. Ekrem İmamoğlu da belki çok uzaklardadır ama gönlümüzdedir. Trabzon’un evladıdır. Bağlarımız çok kuvvetlidir. Hiç kimse konuyu saptırmasın, yakışmıyor!” ifadelerini kullandı.

ADAYLARIMIZ YERLİ İDİ!
 

İşte Uzun’un açıklamalarından satırbaşları: “31 Mart Yerel Seçimleri için ittifak gereği Trabzon’un temiz yüzleri olarak, halkın karşısına çıkardığımız güçlü iki adayımız oldu. Hem Büyükşehir’e hem de Ortahisar’a, bu şehri tanıyan bilen; bu şehrin yerlisi, gerçekten Trabzonlu ve Trabzon’da yaşayan iki aday gösterdik. Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız Prof. Dr. Atakan Aksoy, üretime yönelik, istihdama yönelik, işsizliğe yönelik, şehrimizden göçü önlemeye yönelik birçok projesini halkımızla paylaştı. Bu projeler kabul görecek, gerçekten şehre katkı sağlayacak projelerdi. İttifakımızın diğer adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz, 3 dönem Mimarlar Odası Başkanlığı yapmış, Trabzon’un bütün sorunlarını bilen dinamik bir arkadaşımız. Her iki adayımız da temiz yüzlü, temiz insanlardı.”

AK PARTİ KIRILMA YAŞADI

“Trabzon kenti çok uzun yıllardan beri AK Parti politikalarıyla yönetilmiş; hem yerelde hem Türkiye genelinde önemli bir kent. Bu politikaların şehre yansıması tabi ki iktidar lehine her zaman. Ancak 31 Mart seçimlerinde bu yansımalarda bazı şeyler çok etken oldu ve değişiklikler yaşandı. İnsanların yaşam koşullarının ekonomik anlamda geriye gidişi Trabzon’da bir kırılmaya sebep oldu. Herkes bu kırılmayı reddetse de böyle bir kırılma oldu. AK Parti’nin oy kaybettiği iller arasında Trabzon’un oluşu gerçekten gurur verici. AK Parti’nin Trabzon’da ivme kaybetmesine örnek olarak; Vakfıkebir’de partimiz 4 tane meclis üyesi çıkardı, Maçka’da 3 belediye meclis üyesi, Ortahisar’da 11 meclis üyesi çıkardı. Büyükşehre Maçka’dan 1, Beşikdüzü’nden 3, Ortahisar’dan 2 Meclis üyesi çıkardık. Yani Büyükşehir Meclisi’nde de kuvvetli bir muhalefet doğuyor. Oylara da baktığımızda AK Parti’nin Trabzon’da gerilediğini görüyoruz.”

İMPARATORLUK YIKILDI GİTTİ!
 

“Belediye başkanlıklarını kazandık mı? Bir Yomra’da Millet İttifakı’mızın İYİ Parti Adayımız kazandı bir de Beşikdüzü’nde CHP Adayımız kazandı. Bu tabloya bakıldığında tabi ki belediyeleri kazanmadığımız görünüyor ama bunu irdelediğiniz zaman altında Türkiye’nin iyiliği için olan başka şeyler var. Mesela Yomra’ya baktığımızda; Türkiye’de imar kirliliğinin en korkunç şekilde yaşandığı ilçe olarak burayı görürüz. Dolgu alanı oluşturup burada o denli imar kirliliği oluşturabilen ilçeler arasında ilk 5’e girer. Tüm bu tabloya rağmen Yomra’da ittifak adayımız Mustafa Bıyık’ın kazanmasıyla adeta imparatorluk yıkıldı. Onun için hiç küçümsemiyorum bu başarıları. Atakan beye 140 bin insanın teveccüh göstermesi, Mehmet Salih beye de Ortahisar’da 57 bin insanın teveccüh göstermesi Trabzon için çok önemli. Bunları Trabzon için bir kazanım olarak görüyorum.”

BETONLA KARDEŞ OLDUK 

“Ayrıca insanlara şu da yapıldı; ‘CHP’ye oy verirseniz devlet bütün desteklerini keser’ denildi. Bu insanlarımız üzerinde bir korku ve kaygıya neden oldu. Bir baskı politikası uygulandı. İnsanlarımız kırsalda imara açılan araziler dolayısıyla arazilerini inşaatlara verdi. Üretim yapılmadan kar elde ediliyormuş gibi gösterildi. Betonla kardeş olduk. Turizm kenti olması gereken, 12 ay aktif turizm yapması gereken bir şehir iken Arapların belli dönemlerde tercih edip gittiği bir kente dönüştük.”

TARİHİN TEKERİ GERİYE DÖNMEZ

“Türkiye’nin önünde sosyal demokrat bir anlayışla yönetilen bir Eskişehir örneği vardı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından bu örnekler arttı. Ankara, İzmir, İstanbul, Eskişehir, Mersin, Antalya, Artvin… Artık vatandaşlarımız bu yönetim anlayışının farklarını daha iyi görecek. Tüm Türkiye’ye yayılan olumlu bir yansıma olacak. İnsanlar bu belediyecilik anlayışını gördükçe tercihler de değişmeye başlayacak. Bu konu kar erimesi gibi ve kar çoktan erimeye başladı. Sonuç Cumhuriyet Halk Partisi’nin lehine olacak. Trabzon’da belki bu yavaş olacak ama mutlaka olacak. Tarihin tekerleği hiçbir zaman geriye dönmez. İki partinin genel başkanının aldığı bu demokrasi kararının Türk siyasi tarihine büyük etkisi olmuştur”


SAĞ SOL DEDİĞİ YER ANITKABİR!

“İstanbul’da yaşananlar da bizim için ayrı bir başlık. Biz Maçka’da büyükşehre bir meclis üyesi gönderdik diye AK Parti buna itiraz etti. Tabi bir karşılı olmadı. Şimdi biz, Trabzon’da bütün oyları yeniden sayın desek; sandık görevlilerimize ya da devletin görevlilerine güvenmiyor oluruz. Dünyanın en iyi seçim güvenliği sistemine sahibiz diye övüneceksiniz, sonra da belli bir standardı tutturmadan geçersiz oyları sayacaksınız. Adayımız Ekrem İmamoğlu’na kaybettirene kadar oyları saydırıp, yine kaybetmediği taktirde yeniden seçim yaptıracaklarına dair söylemler var. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şey. 3 bin oy farkla çıkıp kazandım diyebiliyorsun, sonra da bunun kat be kat fazlası oyla kazanan İmamoğlu Anıtkabir’e gittiğinde; sağa sola gidip başkanlığını ilan etmesin diyorsun. Sağ sol dediği yer Anıtkabir! Ekrem Beyin mücadelesini sakince yapan tavrına karşılık topal ördek benzetmesi çok yanlış”

KİM İSTER Kİ?

“Trabzon’da çok erken bir zamanda büyükşehir adayı belli oldu. Evet kim ister ki büyükşehir adayı başka bir partiden olsun. Ama yaşanan süreçte ortaya konulan kararın haklılık payı görüldü. Herkes bunun hakkını teslim etti şu anda. Sonuç itibarıyla Yomra yıkıldı. Bizim CHP olarak büyükşehir adayımız yoktu diye bir şey de yoktu. Adayımız vardı çalışmalarımızı da yaptık. Ama bizim bir genel merkezimiz var. Ülkemizin a-li menfaatleri bakımından bu karar alındı. Bu dünyanın sonu değildi. Genel merkezimizin verdiği karara uyduk. Kötü bir şey değil, eleştiriye konu olacak bir şey de değil. İlk anda kabullenmek tabi ki çok zor ama sonucuna bakıldığında daha iyi tahlil edilebiliyor.”

DÜZKÖY SONUCUNU BEKLEMİYORDUK

“Gönlümüz ilçelerde kazanmayı istiyordu. Düzköy’de oylarımız yüzde 40, burada da AK Parti’nin uyguladığı genel baskı politikasının sonuçlarını yaşadık. İlk başta Akçaabat ve Yomra ilçemizin adaylarının İYİ Parti’den olmasını istememiştim ama sonradan genel merkez tarafından MYK kararı çıkınca biz bu kararları uyguladık. Meclis üyeliklerinde de Ortahisar için İYİ Parti İl Başkanlığımızla görüştük. Bir sıkıntı da yaşamadık. İlçelerde Düzköy’de beklemediğimiz bir sonuç aldık ama Beşikdüzü’nü kazanacağımızdan yüzde yüz emindik. Beşikdüzü Belediye Başkanımız köy hizmetleri kökenli, halkla iç içe yaşamayı çok iyi bilen, yaratılış itibarıyla çok sakin, sevecen bir karakter ve Trabzon için çok iyi bir örnek teşkil edecek. Ayrıca Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Beyin de yapısı çok sakin ve çok ılımlı bir siyaset izliyor.  Bu yapıda olan insanlar toplumun teveccühünü kazanıyor. Maçka’daki Musa Turan ve Vakfıkebir’deki Emin Uludüz de bu yapıdadır ve halkta karşılık buluyorlar. Bir dahaki yerel seçimlerde Maçka, Ortahisar, Tonya, Düzköy, Sürmene Yomra Belediyeleri bizde olsun isteriz. Bu doğrultuda inancımız şudur ki; Türkiye’yi güzel günler bekliyor.”


HEP ÖNÜMÜZEBAKACAĞIZ

“Şahsıma sahada olmadığım yönünde eleştiriler geldi. Bunların tamamı asılsız. Elini taşın altına koyan herkes objektif düşünebilir. Ama elini taşın altına koymayıp dışarıdan seyreden insanlar davulun sesi uzaktan hoş geldiği için çek git istifa et diyebildiler. Gazete köşelerinden çirkin söylemler dile getirdiler. Kadın kimliğim unutularak yapılan hakaretler, bunlar hoş şeyler değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapıları herkese açık. Burası bir il başkanlığı ve buraya 18 ilçe bağlıdır. Ortahisar çok önemlidir. Bu doğrultuda bir program yapılır ve bu programa göre hareket edilir. Burası bir koordinasyon merkezidir. İlçe başkanları ile bu işi koordine ederiz. Emek sarf eden herkese de teşekkür ederiz. Bu anlamda kadınlarımız ve gençlerimizin emeği çok değerlidir. Herkes omuz omuza vermiştir. Biz önümüze bakacağız. Objektif çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Trabzon tüm Türkiye’ye örnek bir kent olacak. Bir gün mutlaka olacak. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz”


İMAMOĞLU GÖNLÜMÜZDE

“Ekrem İmamoğlu’na Trabzon’dan çok ciddi bir destek var bizim kardeşimizdir, hemşerimizdir. Bazı safsata yazılar yazanlar var, gazetesinin birinci sayfasında Ekrem İmamoğlu’na övgüler yağdıranlar; biraz da köşe yazarlarının yazılarının içeriğine baksınlar. Cumhuriyet Halk Partisi örgütüyle bir bütündür. İl başkanları, ilçe başkanları olmazsa olmaz. Adayları ile de bir bütündür Cumhuriyet Halk Partisi. Ekrem İmamoğlu da belki çok uzaklardadır ama gönlümüzdedir. Trabzon’un evladıdır. Bağlarımız çok kuvvetlidir. Hiç kimse konuyu saptırmasın, yakışmıyor. CHP sayesinde ekmek yiyip, CHP’yi eleştirenler haddini bilecek. Çok onuru varsa belediyeden istifa edecek CHP’nin aleyhine atmayacak; gelecek CHP’ye üye olacak yönetimlere katılacak, yönetici olup güzel yönetecek. Beğenmiyor ya hani, gelecek yönetecek. Belediyede durup da gazete köşesinde yazmayacak. O zaman ona iktidardan nemalanan CHP aleyhine yazı yazan kişi derler.”

sonnokta gazetesi 

Son Güncelleme: 10.04.2019 09:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.