Vehbi Koç :Tersanelerimize sahip çıkalım

Trabzon AK Parti Milletvekili Adayı Vehbi Koç, Trabzonluları Sürmene’deki tersanelere sahip çıkmaya çağırdı

12 Haziran 2018 Salı 09:43
Vehbi Koç :Tersanelerimize sahip çıkalım

Kurucuları arasında AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç’un da bulunduğu 'Koster Filosu Yenileme Projesi İmza Töreni, WOW İstanbul Otel'de yapıldı. Törenin ardından konuşan Trabzon AK Parti Milletvekili Adayı Vehbi Koç, projenin önemine vurgu yaptı ve Trabzonluları Sürmene’deki tersanelere sahip çıkmaya çağırdı

Daha önce bu projenin yüzde 20’lik bölümünü Trabzon’daki tersanelerde yapmayı planladıklarının müjdesini daha önce veren Koç, “Denizcilik adına Trabzon’da bir cevher yatıyor. Sürmene’deki teranelere sahip çıkmalıyız” dedi

'Koster Filosu Yenileme Projesi İmza Töreni, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, UDHB Müsteşarı Suat Hayri Aka, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, KKTC Türk Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve Piri Reis Denizcilik Vakfı Başkanı Vehbi Koç ile birlikte denizcilik sektöründen birçok ismin katılımıyla WOW İstanbul Otel'de gerçekleşti.

Devlet ve özel sektör ortaklığıyla gerçekleşecek olan Koster Yenileme Projesi ile gemi arzını artırmadan ve navlun piyasasını bozmadan hurdaya gemi vermek amaçlanıyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Vehbi Koç, tarihi bir projeye imza attıklarını belirterek, “Hedefimiz, piyasa ihtiyaçlarına göre 100 gemi inşa etmektir. Böylece 30 bin üzeri aileye istihdam sağlayacağız. Yerli katkı oranını arttırmak için projeyi sürekli güncelleyeceğiz. Bu proje, devlet - özel sektör mutabakatıyla desteklenmiş çok önemli bir proje. Projemize destek veren Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçiye ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’a teşekkür ediyorum.”

Trabzon’daki tersaneleri gezen ve Koster Filosu Yenileme Projesi’nin yüzde 20’lik bölümünü Trabzon’daki tersanelerde yapmayı planladıklarının müjdesini daha önce veren Koç, şu ifadeleri kullandı: “Trabzon’da gemi üretimi anlamında ciddi bir potansiyel var. Adeta balık istifi gibi tersanelerde gemi üretimi yapılıyor. Ancak tersanelerin bu anlamda gerekli desteği almadığını görüyorum. Trabzon Sürmene ilçesindeki tersanelere sahip çıkmalı, onlara destek olunmalı. Bu anlamda ben üzerime düşen ne varsa yapacağım. Sanayileşme adına fazla imkanı olmayan Trabzon’un Sürmene ilçesindeki tersanelerinde cevher yatıyor. Kesinlikle orada büyük bir potansiyel var. Tersanelerde boş yer yok. Trabzonluların burayı görmesi ve destek olması gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.