Yıldırımhan,aday adaylığını açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı açıkladı.

12 Kasım 2018 Pazartesi 14:35
Yıldırımhan,aday adaylığını açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı açıkladı.AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcımız Mazhar Yıldırımhan'ın 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunu kabul ettik. Şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni eder,  Mazhar Yıldırımhan'a aday adaylığı süresince başarılar dilerim dedi.

Mazhar Yıldırımhan da Malumunuz önümüzdeki süreçte hem ülkemiz hem de Trabzonumuz için büyük önem arzeden yerel yönetim ve belediye başkanlığı seçimlerine doğru giden takvim başlamıştır. Öncelikle bu yeni sürecin milletimize, memleketimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. 
Biz de bu yeni süreçte şehrimize ve halkımıza hizmetlerimizi yerel yönetimde devam ettirmek üzere teşkilatlarımızla ve halkımızla hayırlı bir yolculuğa çıkma kararı aldık. Çok geniş istişareler sonucu aldığımız bu kararın hem şahsımız hem de halkımız için hayırlı sonuçlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.İçinden geldiğim, yaklaşık 10 yıllık birikimimizin olduğu belediyecilikte bir çok güzel ve kalıcı hizmetler yaptık.Sonrasında yaklaşık 12 yıl Trabzon vakıflar bölge müdürlüğünde Artvinden Giresun Şebinkarahisara kadar 5 ilde Cumhuriyet tarihinin en güzel hizmetlerini gerçekleştirme fırsatını bulduk. Elimize bir hizmet imkanı geçtiğinde onu halkımız lehine nasıl bir hizmet fırsatına dönüştürdüğümüzü halkımız yakından bilmektedir. Hamdolsun ecdat yadigarı onlarca eserimizi ayağa kaldırdık. Ardından hizmet yolculuğuna Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri sn Bakanımız Süleyman Soylu beyin takdirleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşar yardımcılığında devam ettik. Bakanlıkta bir taraftan tüm hemşehrilerimizin sorunları ve talepleri ile yakından ilgilendik, herkesi kucaklamaya çalıştık, diğer taraftan da istihdam başta olmak üzere çalışma hayatını ilgilendiren konularda ülkemizin tamamına hitap edecek projelerle ilgilendik. İstihdam çalışmaları ekseninde ülkemizin bir çok şehrine giderek çalışmalar yaptık. Şimdi bu hizmet yolculuğunda şehrimiz için karşınızdayım. Şehrimizin çok daha büyük hedeflere yürümesi için hizmet bayrağını devralmaya talibim. Teşkilatlarımızın, Kıymetli Cumhurbaşkanımızın ve halkımızın takdirleri olursa inşaallah devralmaya talip olduğumuz bu bayrağı çok daha yukarılara taşımaya kararlıyım. Bu konuda yeterli bilgi, beceri, tecrübe ve donanıma sahip olduğumu düşünüyorum.Şehrimizin her köşesini, her ilçesini biliyorum. insanımızın özelliklerini, taleplerini, sevgisini, kızgınlığını yeterince tanıyorum. Çünkü yaklaşık 35 yıldır bu şehirde siyaset yaptım, bürokraside bulundum, düğününde cenazesinde, sevincinde üzüntüsünde halkımızla birlikte oldum. STK larla ile iç içe yaşadım. 
Esnafını, tüccarını, işçisini,memurunu, amirini tanıyorum, biliyorum. Bütün bunlardan güç alarak sahip olduğumuz bütün birikimlerimizi halkımızın hizmetine sunmak üzere bu hizmet yolculuğuna çıkıyorum.. 

Değerli dostlar
AK parti büyük bir ailedir, büyük bir hizmet kervanıdır, büyük bir davanın 21. Yüzyıldaki müdafii ve hizmet kurumudur. Öncelikle böylesine büyük bir ailenin çatısı altında bulunuyor olmak, inandığım ve uğruna bir ömür verdiğim davamın yuvasında bulunmak bana ayrı bir güç, ayrı bir heyecan ve güven katmaktadır.Bu ulvi davanın çatısı altında her daim kardeşlik vardır, birlik ve dirlik vardır, bir adanmışlık ruhu vardır. Bu dava şuuru içerisinde asla "ben" olmak yoktur. Daima "biz " vardır. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız, ezanımız ve tüm mukaddes değerlerimiz vardır. Bu çatının altında asla rekabet ve rakiplik yoktur, yarış yoktur. Sadece dava ve hizmet bayrağını bir emanet şuuru ile devralmak ve devretmek vardır. Dolayısıyla bu şuur ve idrak içerisinde bu ulvi davayı içselleştiren bütün aday adayı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Her birine muvaffakiyetler diliyorum. Her aday adayı arkadaşımızın samimiyeti, yetkinliği ve birikimi bizler için önemli kazanımdır. Hepsi elbette bu bayrağı devralmaya layık arkadaşlarımızdır. Yukarıda da ifade etmiştim. Bizde benlik ve bencillik yoktur. Biz aday olsak ta olmasak ta bu teşkilatın, bu davanın ve milletimizin daima emrindeyiz. Hangi arkadaşımız aday olursa hepimiz samimiyetle onun yanındayız. AK davanın neferlerine yakışan budur. Bendeniz 2011 ve 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı oldum. Aday olamadım. Ancak resmi göreve dönmedim ve bütün seçim çalışmalarında aday arkadaşlarımıza gücüm nispetinde destek verdim. Sn bakanımız Erdoğan Bayraktara ve sn içişleri bakanımız Süleyman soyluya ve milletvekili adaylarımıza elimden gelen katkıyı sundum. 2015 Haziran ve Kasım seçimlerinde yaklaşık 100 gün gece gündüz sahada oldum. Yani biz anlayışına ve davanın ilkelerine uygun davrandım. 
Benim dava anlayışım budur. Hayata bakışım ve hizmet felsefem budur. Paylaşmayı, katılımcı olmayı ve inandığım değerleri yüceltmeyi hep esas aldım. Bu konuda tüm teşkilatlatımız bizim bu yaklaşımımızın şahitleridir. 
Bundan sonraki süreçte de tüm arkadaşlarımızın bu anlayış içerisinde bir tutum sergileyeceğine inancım tamdır.

Değerli arkadaşlar
16 yıllık AK parti iktidarlarınca, gerek genel yönetimde gerekse yerel yönetimlerde destansı hizmetler ortaya konulmuş ve her alanda Türkiyeye büyük bir ivme kazandırılmıştır. Bu süreçlerde bu büyük hizmetlerin öncüsü davamızın lideri sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bütün bakanlarımıza, milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza şükran borçluyuz. Trabzon yerelinde hizmet etmiş bütün belediye başkanlarımıza,teşkilatımızın her kademesinde fedakarlıktan kaçınmayan isimli isimsiz tüm dava kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. 
Belediyecik gerçekten zor bir hizmet alanıdır. Hizmet üretmenin bir çok açıdan zorlukları vardır. Dolayısıyla taş üstüne taş koyanı takdir etmek  vefanın bir gereğidir diye düşünüyorum. 

Kıymetli arkadaşlar
Şunu özellikle ifade etmeliyim ki, biz bu yolculuğa samimiyetle, halisane duygularla çıktık. Her zeminde ifade ediyorum, biz asla bir hevesin ve hırsın peşinde değiliz. Milletimizi kucaklamanın ve Trabzonu gerçekten yaşanabilir marka bir kent haline getirebilenin arayışındayız. 
Trabzon sıradan,  nevzuhur bir şehir değildir. Tarihi derinliği, kuşatıcılığı, köklü gelenekleri, kültürel birikimi,sanatsal kabiliyeti, her açıdan şehir özellikleri yüksek, kuşatıcı, kucaklayıcı bir şehirdir. Dolayısıyla böylesine önemli olan bir şehrin yöneticiliğine talip olmanın ağırlığını ve sorumluluğunu gayet net biliyorum.Bu sorumluluk çerçevesinde yönetim anlayışımızı dört temel üzerine bina ederek yürüyeceğiz. Daha önce de kamuoyuna deklare ettiğim şekilde,

Birinci prensibimiz Samimiyettir.

İkincisi muhabbet

Üçüncüsü hakkaniyet
Dördüncüsü ortak akıldır.
Bu dört temel prensibi esas alarak, insanımızı hizmetlerimizin odak noktasına koyarak, şehrimizin büyümesi ve halkımızın taleplerinin karşılanması vazgeçilmezimiz olacaktır. Şehrimizi tanıyoruz, eksikleri ve ihtiyaçları biliyoruz. Halkımızın taleplerinin farkındayız. Belediyeden beklentileri görüyoruz. Kimsenin bir endişesi olmasın. Bütün bu hizmetler halkımızla istişare ve dayanışma içerisinde yerine getirilecektir. Bir taraftan hükümetimizle, bakanlarımız sn Süleyman Soylu, sn Berat Albayrak, sn Mustafa Varank ve sn Mehmet Cahit Turhan olmak üzere bütün bakanlarımızla ve bürokrasideki dostlarımızla Trabzona en güzel hizmetleri taşımanın gayretinde olacağız. Yerel dinamikleri ve kaynakları şehrin menfaatine biraraya getirip büyüteceğiz. Spor, sanat, siyaset, ticaret, basın erbabı herkesle her daim yakın ilişki içerisinde olacağız. 
Sonuç olarak şunu ifade ediyorum. Biz belediyeciliği, yöneticiliği, teşkilatçılığı, siyaseti, bürokrasiyi yakınen biliyoruz. Başaracağımıza inanıyorum. Biz halkımızı seviyoruz ve güveniyoruz.İnanıyorum ki Halkımız da bizi sevecektir.
Bu vesile ile Hakkaride şehit olan kardeşlerimiz,evlatlarımız başta olmak üzere, 15 Temmuz şehitlerine ve tüm şehitlerimize,  ahirete irtihal eden gazilerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaşayan gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum.
Tekrar sürecin şehrimiz ve ülkemize iyilik ve güzellikler getirmesini diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.