Zorluoğlu'ndan Yomra ziyareti

​​​​​​​AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Yomra İlçesi ziyareti kapsamında Yomra Kaymakamlığı ve Yomra Belediyesini ziyaret etti.

26 Aralık 2018 Çarşamba 14:34
Zorluoğlu'ndan Yomra ziyareti

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Yomra İlçesi ziyareti kapsamında Yomra Kaymakamlığı ve Yomra Belediyesini ziyaret etti. Yomra Kaymakamlığında Kaymakam Hasan Balcı ile ilçenin meseleleri hakkında görüş alışverişinde bulunan Zorluoğlu, tüm kesimleri kucaklayan, ortak aklı merkeze alan ve gönül belediyeciliğini önceleyen bir yönetim anlayışıyla şehrin tamamına hizmet edeceklerini ifade etti. Büyükşehir belediyesi olarak ilçelerle yakın bir işbirliği ve diyalog içerisinde çalışacaklarını belirten Zorluoğlu, bu kapsamda ilin son dönemdeki parlayan yıldızı Yomra’ya özel bir önem vereceklerini vurguladı.

Yomra Kaymakamlığı ziyaretinin ardından Yomra Belediyesini ziyaret eden AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu’ndan ilçede tamamlanan ve yapımı devam eden yatırımlarla alakalı brifing aldı. Sağıroğlu, Yomra’yı hükümetin destekleriyle bir marka ilçe haline getirdiklerini vurgulayarak, gerçekleştirdikleri yatırımları anlattı.

Sağıroğlu konuşmasında “Kaşüstü Hastanesi, adliye sarayı ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)’na ait büyük bir yurt ilçemiz sınırlarında yer alıyor. KYK’ya ait yurtlarda 5 bin civarı öğrenciyi misafir etmekteyiz. Sporda, siyasette, eğitimde ve sağlıkta marka ilçeyiz. Marka ilçe olmaya da devam ediyoruz. Devletimiz tarafından verilen çok önemli yatırımları almış bulunmaktayız. Yaklaşık 3 bin 200 kişi kapasiteli yeni bir yurtta öğrencileri misafir edeceğiz. Bu dönem, onların yapımına başlayacağız” dedi. Sağıroğlu sunumun devamında Kaşüstü alt geçidi, sahil dolgu çalışması, kent meydanı, millet bahçesi, 112 çağrı merkezi, öğretmenevi projeleri hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Yomra’nın Trabzon ile birleşmiş metropol bir ilçe haline geldiğini söyleyerek, şöyle devam etti: Önümüzdeki dönemde de Yomra gelişmesini devam ettirecek. Yomra’ya bu anlamda hem hükümetimiz, hem büyükşehir belediyemiz özel ilgi gösteriyor. Tamamlanan projeler mega projeler. Önümüzdeki dönemde de kent meydanı gibi kentin şehir kimliği kazanmasına katkı yapacak, sahil dolgu alanı gibi ileriye dönük çok sağlam projelerimiz var. Vatandaşımız teveccüh gösterir ve bizi belediye başkanı olarak seçerse, bu ilçenin daha da gelişmesi, başta ulaşım olmak üzere alt yapı sorunlarının çözülmesi ve turizm yatırımlarına hız verilmesi için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Kaşüstü geçişi projesinin battı-çıktıdan çok daha büyük bir çalışma olduğuna değinen Zorluoğlu, “Kaşüstü Kavşak projesinin sonuna gelindi. İnşallah, 2019’un ilk yarısında hizmete açılmış olacak. Bilhassa, bahar aylarında başlayan trafik sorunu Kaşüstü’nde ortadan kalkmış olacak. İnşallah Trabzon’da göreve gelirsek bütün kesimleri kucaklayan bir yönetim anlayışını geliştireceğiz. 1 Nisan’da, Trabzon’da 786 bin kişinin başkanı olarak göreve başlayacağız. Ortak akıl ve istişareye önem veren bir anlayışımız olacak. Sorunları çözerken taraflarla bir araya geleceğiz. ‘Soruna en yakın olan, çözüme de en yakındır’ düsturuyla çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyecilik anlayışını, insanımıza dokunan, gönüllere hitap eden hareket tarzını benimseyeceğiz.

Belediye başkanının sokakta, çarşıda, pazarda daha çok göründüğü bir yönetim anlayışını uygulamayı arzu ediyorum. Başlayan projeleri süratle tamamlayarak, ihtiyaç olanları da hazırlayıp uygulayarak şehrimize hizmet edeceğiz. Büyükşehir belediyesi amiral gemisidir diyen Zorluoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin riyasetinde ve koordinasyonunda ilçe belediyelerimizle birlikte tam bir uyum ve işbirliği içerisinde hizmet yapacağız. İlçe belediyelerinin daha süratli, etkin ve verimli bir şekilde yürütebileceği belediye görevlerini, gerekirse kaynaklarıyla birlikte ilçe belediyelerine devredeceğiz.

Zorluoğlu, daha sonra, Yomra Muhtarlar Derneğine ve Yomra Esnaf ve Sanatkarlar Odasına beraberindeki partililerle birlikte ziyaret gerçekleştirdi. Temaslarının ardından, Zorluoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bir ritüel haline getirdiği ve gönül belediyeciliği adına son derece önem verdiği esnaf ve vatandaşla bir araya geldi. Zorluoğlu, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara’da şehit olan Yomralı Sedat Kaplan’ı da unutmayarak mezarı başında dua ederek ailesine taziye dileklerini iletti.

Zorluoğlu, programın sonunda, kendisine yapılan coşkulu bir karşılamasın ardından AK Parti Yomra İlçe Başkanlığının ‘Haftalık Olağan Teşkilat Toplantısı’na katıldı.

Son Güncelleme: 26.12.2018 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.