Amatörü sokağa attılar

TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Hayri Tekelioğlu, ‘Sahaların önlem alınmadan yıkılması çok yanlış oldu. Trabzon amatörü sokağa atıldı. Amatörden gelecek onlarca genç yetenek kaderine terk edildi

12 Eylül 2018 Çarşamba 12:48
Amatörü sokağa attılar

TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) Trabzon Şube Başkanı Hayri Tekelioğlu deneyimleriyle Trabzon amatörün de gelinen son noktayı acı bir şekilde değerlendirdi. Çok özel ve son derece çarpıcı açıklamalarda bulunan Tekelioğlu dobra dobra açıklamalarıyla ‘Trabzon amatör sokağa atıldı. Kaderine terk edildi. Kimsenin sesi çıkmıyor. Sesi çıkanlarda baskıyla susturuluyor’ dedi.

İşte Tekelioğlu’nun o açıklamaları:

DARBE VURULDU

Devlet memuru değilim. Ya da herhangi bir partiye üye. TÜFAD Trabzon Şube başkanı olarak her zaman doğru bildiğimi söyledim yine de söylemeye devam edeceğim. Bütün çabam yok edilen amatörü ve baltalanan gençliği yeniden kazanmak. Son yıllarda ranta kurban giden futbol sahalarının artmasıyla amatör kulüpler haliyle gençlere darbe vuruldu. Takımların çalışma ortamı, soyunma odaları, barınma yerleri ranta kurban gitti.

KADERİNE TERK EDİLDİ
Sahaların önlem alınmadan yıkılması çok yanlış oldu.  Bir nevi Trabzon amatörü sokağa atıldı. Amatörden gelecek onlarca genç yetenek kaderine terk edildi. Trabzon futbolunu bu takımlar besliyor ve Türkiye liglerinde yer alan profesyonel takımlarda azımsanmayacak sayıda Trabzon patentli oyuncular var. Küçümsenmeyecek sayıda. Kimse dönüp bakmıyor. Gençler resmen sokağa atıldı.

ÇOCUKLAR KENARA İTİLDİ
Bu kulüplerin geliri yok. Ücret karşılığında yer tutuyorlar. Malzemeleri yok, elektriği, suyu bir sürü gider. Bu giderleri kulüp başkanları şahsi olarak karşılamaya çalışıyor ancak bu da bir yere kadar. Yani tamamen çaresizliğe terk edilmiş durumda.  Amatör takımlarımız tesis yetersizliğinden dolayı bir iki yıl içerisinde kapanma noktasına gelir. Trabzon futbolu bitme noktasında. Sıkıntı büyük ama kimsenin de dönüp baktığı yok. Sahalar yıkılırken devlet buraların önlemini alması gerekiyordu.  Önlemi alınıp daha sora yapılması gerekiyordu Trabzon çocukları kenara itildi.

NEREDEN BAKARSAN BAK İÇLER ACISI BİR DURUM
Sesimiz çıktığı kadar bağırıp çağırıyoruz. Ancak o da bir yere kadar. Konuştuk mu soruşturmalar başlatılıyor. Kimseden korkumuz yok. Devlet memuru değilim, ticaretçi hiç değilim. Avni Aker yıkılmışsa bunun sorumluları, bu zemini hazırlayanlar belli. İsim vermek istemiyorum, herkes kendini biliyor. Önlemlerin alınmadan yıkılması bir faciadır. Çocuklarımızı eğitelim, sporun içerisine sokalım, kötü alışkanlıklardan kurtaralım deniyor. Ancak bu sadece sloganda kalıyor. Söylemlerle yapılanlar çok farklı. Çocuklarımızı korumasızlığa ittik, küstürdük. Kimsenin de umurunda değil. Amatör takımların durumu içler acısı. Siyasiler nerede? Bu durum tam anlamıyla içler acısı.

KOCA BİR TARİHİ ÇÖKERTTİK
Avni Aker yıkıldı. Yavuz Selim Sahası da yıkıldı. Şehir hastanesi, yeşil alan yapılacak deniliyor. Alan çok müsait yeşil alanın içerisinde 5 bin kişilik etrafında amatör takımların barınacağı kutu gibi bir tesis inşa edilebilir. Gayet de güzel olur. Ancak kimse gençlere ve bu kalkın ihtiyaçlarına kulak vermiyor. Kimse de çıkıp ne olacağını söylemiyor. Niye yıktıklarını ne yapacaklarını açıklamıyorlar. Koca bir tarihi bir çırpıda çökerttik. Ne yapılacak diye sorduğumuzda ne iktidardakiler, ne il başkanı ne ilçe başkanı ne de mülkü amirlerden yanıt alamıyoruz.

GELECEK DE YOK EDİLİYOR
Belediye seçimleri yaklaşıyor. Bakalım bu şehri bu hale getirenler bu gençliği yok sayanlar hangi vaatlerle karşımıza çıkacak. Futbol kenti, spor şehri dediğimiz Trabzon’da çocuklar sırtlarında çuvallar ve malzemeleriyle kilometrelerce yürüyorlar. Antrenman için şehrin bir ucundan diğer ucuna gidiyorlar. Bu yakışıyor mu. Asla. bu çok büyük ayıp. Ama bu tdurum da kimsenin umurunda değil. Trabzon zaten zor bir kent. Bizler, antrenörler, kulüp yetkilileri çocukları sokaklardan kurtarıp yeşil sahalara çekmek için çalışırken bu işin gerçek sorumluları bu olayı baltalamak adına ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bir an önce önlem alınması gerek. Kulüp başkanları ASKF nezdinde bir araya gelip seslerini daha gür çıkarmalı. Böyle devam ederse Trabzon amatörü 2 yıla biter.

SESİMİZİ ÇIKARTTIK MI SORUŞTURMA GÖRÜYORUZ
Taban birlikleri olarak her fırsatta bu duyarsızlığı bu yıkımı dillendiriyoruz. Ancak bir yere kadar. Bizim saha yapacak gücümüz yok. Sahayı yapacak olan devlettir, spor bakanlığı ve belediyelerdir. Sesimizi de yükselttik mi uyarı alıyoruz soruşturma geçiriyoruz. Sanki kaçak AVM yapıyormuşuz gibi. Tek amacımızç ocuklarımızın geleceği için yapılan yanlışlıkları dillendirmek. Bu şehrin tek fabrikası olan futbolla çocuklarımızı buluşturmak için zemin arıyoruz. Bu ilin valisi, belediye başkanı yokmuş gibi. Gençler kaderine terk edildi.

KULÜPLER AÇIKTA KALDI
Avrupa ülkelerinde bakanlıklar gençliği spora kaydırmak için her türlü çareyi arıyor. Kulüplere her türlü ekonomik desteği sağlıyor. Biliniyor ki uyuşturucu yaşı artık 12-13 yaşa indi. Avrupa bunu çini önlem alırken bizde durum çok farklı. Bizde önlem alınacağına var olan spor merkezleri de ranta kurban ediliyor. Şehrimizin futbol yükünü çeken Yavuz Selim de son olarak yıkıldı. Merkezi takımları açıkta kaldı. Olan sahalar da bakımsız atıl halde. Yalı sahası bir nebze olarak yükü çekiyor ancak yeterli değil.

BÖYLE BİR ANLAYIŞLA TRABZON İLERLEYEMEZ
TÜFAD olarak Beşirli’deki sahayı talep ettik. 5 kuruş da istemiyoruz. Kontrolünü biz yapalım bu sahayı bütün takımlara açalım. Ancak ses alamadık. Herkes ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ hüviyetinde. Havasını attığımız Trabzon bu olamaz. Türkiye’de futbol mabedi, fabrika dediğimiz il bu olamaz. Konya şehir merkezinde 12-13, Afyon’da 12 saha var. Belediye yapmış. Kaldı ki Trabzon futbolda lokomotif bir şehir. Ancak mülkü amirlerin ne futbola ne spora nede şehre katkısı sıfır. Ülkede geneline baktığımızda şehirlerin terminali ve hali il dışında. Ancak Trabzon’da merkezin göbeğinde. Bu güzel şehir sadece sporda değil her anlamda kötü yönetiliyor. Şehrin en işlek caddesi dolmuş duraklarıyla kaplanmış. Böyle bir anlayışla Trabzon gibi bir şehir bir adım ileriye gidemez.

Sonnokta Gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.