Başkan Hekimoğlu’ndan çarpıcı sözler! "Geçmişin ağır bedelini Ağaoğlu ödüyor"

Yanlış transfer politikalarının Trabzonspor ekonomisine çok büyük darbe vurduğunu belirten Celil Hekimoğlu, “Ne yazık ki geçmişin bedelini başkan Ahmet Ağaoğlu çok ağır bir şekilde ödüyor” dedi

30 Haziran 2021 Çarşamba 13:56
Başkan Hekimoğlu’ndan çarpıcı sözler! "Geçmişin ağır bedelini Ağaoğlu ödüyor"

SONNOKTA GÖKMEN ÖZAĞCI - 6 yıl önceydi Muharrem Usta ile girdiği başkanlık yarışını kıl payı kaybedeli. Tabiri caizse burun farkıyla Bordo- Mavili kulübün kıyısından döndü. Ama onun isimi bir şekilde Trabzonspor delegesinin kalbine ve hafızasına kazındı. Her seçim senaryoların ortaya döküldüğü dönemlerde ise Trabzonspor başkanlığı için ilk akla gelen kişiydi. Yani hep akılların bir köşesinde yer almayı başardı, yolu gözlendi.

O günün başkan adayı bugünün ise patronu... İşte o isim Hekimoğlu Trabzon FK’nın başkanı Celil Hekimoğlu. Hekimoğlu’nun ağızından dökülen her sözcük ders niteliğindeydi. Ancak acı gerçeği dile getirirken de tedirginliği yüz ifadesine yansıyordu. Çünkü Türk futbolunun içine düştüğü durumu birkaç kelime ile anlatıyordu. “Süper Lig kulüplerinin yüzde 80’ni batık vaziyette.” Türk futbolunun içine düştüğü durumdan, Trabzonspor’a ve Şenol Güneş’e kadar işte ilgi çekici röportajdan yansıyanlar...

Pandemi sürecinin Türk futbolunda derin yaralar açtığını söyleyen Hekimoğlu, “Sadece Trabzonspor değil, bütün kulüpler zarar etti, çok şey kaybetti. Her ne kadar Devlet kulüplerin borçlarını uzatsa da bir gerçeği kesinlikle göz ardı edemeyiz. O da Süper lig kulüplerinin yüzde 90’nın batak durumda olduğu. Keşke ilave limitler verilmeseydi. Keşke kurallar doğru uygulansaydı. O zaman kulüpler bu kadar borçlanmazdı. Kanun belirleyeceksin ve ona kulüpleri uymaya mecbur edeceksin. Avrupa ne yapıyor, mali durum nedeni ile kulübü küme düşürüyor bence Türkiye’de bunun yapılması lazım” dedi.

KULÜPLERiN SAHAYA ÇIKMALARI BiLE KAR
Kulüplerin gittikleri yolun iyi olmadığını söyleyen, “Borcu azaltmak yerine üzerine koymalarının izahı olamaz. Beşiktaş 500 milyon TL, keza Fenerbahçe ve Galatasaray’da öyle, Trabzonspor 200 milyon TL civarında sadece borcun faizini ödüyor. Ne kazanıp ne ödeyecekler. Aslında bütün takımların sahaya çıkmış olmaları bile bir kar. Açık söylemek gerekirse TFF, UEFA kriterlerine göre f utbolu yönetse, 4 büyük kulüp lige bile katılamaz. Durum bu kadar vahim. Ben daha neyi tartışacağım” dedi.

GEÇMİŞİN AĞIR BEDELiNi AĞAOĞLU ÖDÜYOR
Yanlış transfer politikalarının Trabzonspor ekonomisine çok büyük darbe vurduğunu belirten Başkan Celil Hekimoğlu, “Trabzonspor Yusuf Yazıcı’yı iyi bir bedelle elinden çıkardı çıkarmasına ama bu para borcu azaltmaktan ziyade, borcu sabit tutmaya yaradı. Uğurcan Çakır’ı bu sezon sattın, gelecek sezon Abdulkadir Ömür’ü. Ne olacak? Bu borç nasıl kapanacak, kapanmaz. Ultra başarılı olsan da kapanmaz. O tren zamanında kaçtı bir kere. Geçmişte 5-7 milyon Euroların havada uçtuğu bonservis paraları, helikopterler, özel uçaklar tahsis edilen oyuncular kulübü bu noktaya getirerek, nefessiz bıraktı. Ne yazık ki geçmişin bedelini başkan Ahmet Ağaoğlu çok ağır bir şekilde ödüyor” dedi.

AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATACAKSIN
Sadece Trabzonspor’un değil bütün kulüplerin ayağını yorganına göre uzatması gerektiğini dile getiren Celil Hekimoğlu, “Biz Niğde deplasmanına karayolu ile 3 günde gittik, geldik. Ben özel uçak tutamaz mıydım? Bir özel uçağı 15 bin Euro’ya getirebilirdim, ama getirmedim. Biz bu hesabı kitabı iyi yaptığımız için borcumuz harcımız yok. Bu konuda herkesin parmakla gösterdiği bir kulüp haline geldik. Trabzonspor’a gelenler hep zevk yaptılar, rahat yaşadılar. Ahmet Ağaoğlu’nu bunun dışında tutuyorum. İnşallah duruşunu bozmaz. Genelde başkanlar son dönemlerinde bozuyorlar. Bozarsa bende karşısına geçer eleştiririm. O nedenle hesabını kitabını iyi yapacaksın, ayağını yorganına göre uzatacaksın” dedi.

İNŞALLAH KORKTUĞUMUZ BAŞIMIZA GELMEZ!
Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun bugüne kadar hep kulübün ekonomisini düşündüğünü söyleyen Hekimoğlu, “Aralık’ta yapılacak kongrede yeniden aday olup sırf seçimi kazanmak uğruna eski düzene ayak uydurursa geçmiş olsun. Nedense çok transfer lafı dönmeye başladı ve bu durum beni tedirgin ediyor. Artık eyvah demeye başladım. İnşallah şehrin baskısına boyun eğmez, korktuğum başımıza gelmez. Çünkü ben Trabzonspor taraftarıyım. Birileri yanlış yaparsa konuşurum, susmam, eleştiririm. İnşallah başkan ve ekibi çizgisinden seçimi kazanma uğruna şaşmaz” dedi.

BENİM YOLUM ARTIK BELLİ
Trabzonspor başkanlığına yeniden adaylığını koyması konusunda ciddi boyutta kendisine baskı yapıldığını söyleyen Celil Hekimoğlu, “Trabzonspor başkanlığı için aday olduğum dönemde sadece seçimlere değil, insanların gönlüne girdiğimi şimdi daha iyi anlayabiliyorum. Türkiye’nin her yerinde şahsıma sanki Trabzonspor başkanıymışım gibi ilgi alaka gösterilmesi tabii ki beni mutlu ediyor. Aralık’ta yapılacak kongrede yeniden aday olmam konusunda haftalardır çok ciddi baskı görüyorum.

Bunun dışında o kutsal göreve talip olmak isteyen 3-4 iş adamı da benden, “Celil bey adaylığı düşünmüyorsanız biz aday olacağız” diye fikrimi öğrenmek istediler. Bende kendilerine, “Buyurun olun. Böyle bir düşüncem yok. Trabzonspor başkanlığı konusunda defterimi kapattım. Benim yolum artık Hekimoğlu Trabzon FK’dır” dedim. Ancak her zaman olduğu gibi Trabzonspor’a dışardan destek olmaya devam edeceğiz.”

Aralık’ta Trabzonspor başkanlığına gelecek yönetimin işinin çok zor olduğunu da dile getiren Hekimoğlu, “Taraftarlar artık sabır kelimesini gelen yönetimden duymak istemiyor. Çünkü artık sabırları tükendi. Taraftarlar şampiyonluk söylemlerini yönetimden duymayı istiyor. Kendi çaplarında haklılar. Ancak benim yönetim anlayışım bu durumu kaldıramaz. Trabzonspor’un içine düştüğü ekonomik durum sabır kelimesini şampiyonluk söyleminin önüne geçiriyor. Gerçek olanda bu” dedi.

AĞAOĞLU YOKSA DOĞAN VAR!
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun daha önce yaptığı açıklamada, “Trabzonspor ile benim 8 aylık mukavelem kaldı” söylemini de değerlendiren Celil Hekimoğlu, “Başkanın aday olup olmaması kendi taktiridir. Eğer olmayacaksa son dönemlerde başkanlık için ismi sıkça dillendirilen mevcut yönetimde Başkan yardımcılığı görevini sürdüren Ertuğrul Doğan var. Ağaoğlu’nun yanında iki dönemdir yetişen çok değerli bir arkadaşımız kendisi. Ki Ertuğrul Doğan’ın da ekonomisi çok çok iyi. Genelde Trabzon’da yaşıyor. Zamanının büyük bir bölümünü kulübe harcayabilir. Bir diğer isim ise Mehmet Yiğit Alp. Fakat ben Mehmet beyin çok yoğun olduğunu düşünüyorum. Yapımcılığını yaptığı Filmler, dizilerle uğraşıyor. Nefes alacak vakti yok. Kendisi işinden taviz verip zamanını ayırabilirse tabi ki olur. Neden olmasın. Ben genç isimlerin de başkanlık konusunda bu yükü omuzlamasını isterim” dedi.

YANLIŞ TERCiH KUPADAN ETTi
İki sezon önce şampiyonluğun kaybedilmesinde hoca tercihinin etkisi olduğunu ifade eden Başkan Celil Hekimoğlu, “İki sezon önce şampiyonluk avuçlarımızın arasından kayıp gitmesinde hoca tercihi etkili oldu. Ünal Karaman’ın ardından takımın başına getirilen Hüseyin Çimşir bana göre bu yükü kaldırabilecek, yeterli donanıma sahip değildi, tecrübesizdi. Bu görevi kendisinin de kabul etmemesi gerekirdi. Kişilik olarak on numara bir insan, kendisini de çok severim. Fakat yönetim bu konuda bir hata yapmıştır. Bunun bedeli ise kaçan şampiyonlukla ödendi. Abdullah Avcı ise doğru bir tercihtir. Başakşehir’de çok iyi işler yapmış, Milli Takımda çalışmış kariyerli bir hocadır. Tabii ki Trabzonspor denince akla Şenol Güneş gelir. Gönlüm ondan yana ama olmuyorsa da yapacak bir şey yok” dedi.

BiR DAHA ONUN GiBiSi ZOR GELiR
EURO 2020’ye veda eden Milli takım sonrası bazı otoriterler tarafından acımasızca eleştirilere maruz kalan teknik direktör Şenol Güneş’e en büyük destek Celil Hekimoğlu’ndan geldi. Güneş’i yerden yere vuranlara akbaba benzetmesi yapan Hekimoğlu, “Bu gibi insanlar fırsatı buldu mu ortaya çıkarlar ve kendi karakterlerini gözler önüne sererler. Bir kere hiç kimsenin haddine değildir fütursuzca Şenol Güneş’i eleştirmek. Milli takımı yoktan var ederek Avrupa Şampiyonasına getiren bir adamı harcamak ne kadar kolay. Onu acımasızca eleştirenlere sadece gülüyorum. İnadına Şenol Güneş diyorum” diye konuştu

TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDE
Türk futbolunun değil, Türk sporunun Şenol Güneş’e ihtiyacının olduğunu belirten Başkan Celil Hekimoğlu, “Şenol Güneş’e Spor Bakanlığı yada Trabzonspor başkanlığı çok yakışır. Özellikle başkan olmasını çok isterim. Çokta iyi başkanlık yapar. Sırf kendisine destek vermek amaçlı onun yanında seve seve olurum. Türkiye’nin üzerinde kaliteye sahip olan, disiplinli, dürüst ve en ufak şaibesi olmayan ikinci bir Şenol Güneş yok. Bir daha onun gibisi zor gelir” dedi.

SiYASETE GiRSiN iSTEMEM
Şenol Güneş’e spor bakanlığının da çok yakışacağını vurgulayan Hekimoğlu, “Bana Güneş’in Trabzonspor başkanımı olsun, Spor bakanımı olsun diye sorsalar benim şıkkım A olurdu. Çünkü ben Şenol hocanın siyasete girmesini asla istemem. Çünkü siyaset başka bir dünya. Oraya bağımlı olur özgür iradenle iş yapamazsın. Spor bakanlığını iyi yapar mı, dibine kadar yapar. Ancak biz onu böyle çok sevdik, böyle sevmeye devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞiL?
Trabzonspor başkanlık koltuğunun zor olduğunu her defasında dile getirdiğini söyleyen Hekimoğlu, “Ben Trabzonspor Başkan adayı olduğum dönemde yaşadıklarımı biliyorum. İnanılmaz stresi var. En son seçime girdiğim gün 20 kişilik listeler bana verdiler. 100 kişilik potansiyeli olan liste. Bir telefon açsam seçimi kazanmıştım. Fakat o kadar yorulmuşum ki telefonu açamayacak duruma geldim. Bedenen, zihinen ‘bittim artık dedim. Yırttım attım o listeyi. Büyük bir camiayı düzgün bir şekilde temsiliyet gerekir. Birde bunun yanında sportif başarı baskısı olursa üzerinizdeki yük çok ağırlaşır. O kadar çok baskı olur ki her yerde. O baskıyı kaldırmak kolay değil. O nedenle orada ki insanlara ben çok saygı duyuyorum. Bu yüzden dışardan bakıldığı gibi Trabzonspor başkanlığı güllük gülistanlık yeri değil” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.