Bu Trabzon'un ayıbı olur

Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu 5 bin kişilik stadın Trabzon’a kazandırılması gerektiğini bir kez daha yineleyerek, “Bu şehirin 5 bin kişilik ikinci bir stada ihtiyacı olduğu ortada. Bu durum benim dışında kimsenin umurunda değil” dedi.

30 Aralık 2019 Pazartesi 15:30
Bu Trabzon'un ayıbı olur

Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu 5 bin kişilik ikinci bir stadın Trabzon’un hizmetine sunulması gerektiğini bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Trabzon’da 2. Lig takımının merkezde  bir sahasının olmamasının Trabzon’un büyük bir ayıbı olduğunu söyleyen Hekimoğlu, “Bu Trabzon şehrinin bir ayıbıdır. Bu ayıp biran önce düzeltilmesi gerekiyor.  Akyazı’da bin kişilik bir stat yapılıyor. Bu saha bize yapılmıyor Trabzon’a yapılıyor. Bin kişilik tribünün 250’si protokol. 750 kişilik bir tribün bize yeter mi?

Oraya 5 bin kişilik tribün yapılsın ben orayı doldururum. Hekimoğlu Trabzon FK’nın ne kadar iddialı olduğunu net bir şekilde ortaya koyduk. Ben play-off ‘ta  Samsunspor, Manisaspor,  Çorumspor veya  Bandırmaspor ile oynayacağım. Sakarya 28 bin, Samsunspor’un 25 bin kişilik stadı var. Düşünün Batmanspor’un bile 25 bin kişilik sahası var. Bu Allah’a reva mı. 5 bin kişilik stada bu şehrin ihtiyacı var ama benden başkada kimsenin umurumda değil. Top yekün bir baskı olması gerekiyor. “

Vakfıkebir’de Başakşehir ile yaptıkları maçtan çok sahanı konuşulduğunu dile getiren Hekimoğlu, “Türkiye bu sahayı konuştu. O zaman bundan ders alınsın. İkinci yarıda bütün maçları bu şekilde oynayacağız. Kışı orada geçireceğiz. Yazık günahtır. Akyazı’da karşıya bir tribün daha yapmak Türkiye Cumhuriyeti için basit bir iştir, ama yapılmıyor. Bu durum gerçekten çok acı. Bizim tek derdimiz Trabzon ve Türk futboluna ahlaklı sporcular yetiştirmek” dedi.

UMARIM ARKALARINI BİZE  DÖNMEZLER!

Sezon başında Trabzonspor’dan önemli maçları oynamaları için Akyazı stadını istediklerini belirten Hekimoğlu, “Biz sezona başlarken Trabzonspor ile görüştük. Bazı maçlarımızı Akyazı stadında oynayalım. Bizim sporcumuzun Akyazı’da oynama hevesi var. Vakfıkebir bizi çok sıcak karşılayıp iyi ağırlıyor ama saha şartları çok kötü ve engebeli. Trabzonspor teklifimizi ‘sahamız bozulur’ diye kabul etmedi. Saygı duyduk. Başakşehir kupa maçının Akyazı’da oynanması için baskı yaptı. Bana Başakşehir cephesinden ‘bizim yıldızlar bu sahada mı oynayacak’ dendi. Dedim ki ‘biz orada oynuyoruz. Sizde orada oynayacaksınız. ‘ Bu arada  Trabzonspor Başakşehir maçı için stadı verdi ama ben bu kez kabul etmedim. Saha bana verilmedi  Başakşehir’e verildi. Play-offa kalırsak inşallah Trabzonspor o maçlara stadının kapılarını bizlere açar. O kadar da bize yanlış yapacaklarını düşünmüyorum.”

KUPADAKİ GİBİ OYNARSAK BİZİ KİMSE TUTAMAZ!

Lig sonundaki hedeflerinin ilk 5 takımın içinde yer almak olduğunu belirten Hekimoğlu, “İlk devreyi 3. sırada bitirdik ama nihayetinde 5’te olsan play-off oynayacaksınız. Play-off’a kalırsak burada durmayacağız. Orada şartlar eşit, 3 tane tur  var. Onları geçip şampiyon olmak isteriz. Aslında hedeflerimize ulaştık gibi görünüyor. Kupada Menemen ve Adana Demirspor gibi 1. Ligde mücadele eden takımları net skorlarla geçtik. Başakşehir ile kafa kafaya oynadık. Ezilmeden oynadık. Ben bu süreçte şunu gördüm. Bizim takımın  derbi ve tek maçlarda daha iyi oynuyor.  Ligde vasat oynuyoruz bende beğenmiyorum. Ancak kupa maçlarında muhteşem oynadık. Play-off’ta demek ki  o ayarda olacak. Demek ki bu takıma playf-off’larda kimse iddiasız diyemez.. Belki rızkımız varsa 2. yılımızda da şampiyonluk  gelebilir” dedi.

ÇİZGİMİZİN DIŞINA ASLA ÇIKMAYIZ!

Hekimoğlu, “Biz proje takımıyız. Her şeyi yazdık, çizdik ona göre oynuyoruz. Trabzon FK’nın borcu olmayacak. Sıfır borçla bu yolda ilerleyeceğiz” dedi.Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu borçsuz bir kulüple hedefe doğru yürümek istediklerini ifade ederek, “Biz proje takımıyız. Her şeyi yazdık, çizdik ona göre oynuyoruz. O çizgimizin dışına asla çıkmayız. Bu işler aceleye gelmez. Hemen şampiyonluk istersen bankaya borcun olur ekonomik sıkıntı baş gösterir. Biz bunlara girmeyeceğiz. Bir kere Hekimoğlu Trabzon FK’nın borcu olmayacak. Sıfır borçla bu yolda ilerleyeceğiz. Bu olmazsa olmazlarımızdandır.

Şuanda 2. Lig’de 36 kulüp var. 30’nun çok ağır yüklü borcu var. Hepsi transfer yasağı ile sporculara borçlarla boğuşuyorlar. Biz yapıyı sağlam kurduk. Bu geleneği devam ettirmek istiyoruz. Şuan elimizi attığımız bütün sporcular bize gelmek istiyor. Önümüzdeki dönem  hem transferlerimiz çok güçlü olacak hemde  her anlamda işlerimiz daha rahat yürüyecek. Federasyon ve kulüplerle ilişkilerimiz çok iyi. Bence her şey çok iyi gidiyor. Çok acele etmiyoruz. Basamakları yavaş yavaş çıkıyoruz. “

ŞAMPİYONLUKLA EŞ DEĞERDE..!

Trabzon futboluna çok mükemmel bir tesis kazandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Hekimoğlu, “Trabzon’da 32 dönüm arazi bulacaksın hem de şehire bu kadar yakın. Tertemiz doğanın içinde yanında dere akıyor. Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası tesislerinden çok farkı yok yani. Böyle bir yeri bulduğumuz için Allaha şükrediyorum.  Burada başkanlarım Orhan Gümrükçüoğlu’na, Murat Zorluğu’na  ve Ahmet Metin Genç’e katkılarından dolayı  çok teşekkür ediyorum. Çünkü 3 başkanın da eli değdi bize. Bugün çok güzel tesis kazandık. Tesisin geri kalan tüm yatırımları biz kulüp olarak yönetimdeki arkadaşlarımızın desteğiyle yaptık.  1 TL bile kimseden yardım almadık. Tamamen öz kaynakla yaptık. Kıymetli bir tesis. Bize göre iki şampiyonluk değerinde bir yatırım oldu” dedi.

TRABZONSPOR’U BEN TUTARIM!

Hekimoğlu Trabzon FK’nın hedefinin 1. Lig olduğunu belirten Celil Hekimoğlu, “Benim gönlümde geçen 1. Lig’e çıkarak orada kalıcı olmak. Ben dahil hepimiz Trabzonsporluyuz. Trabzonspor bizim üst kimliğimizdir. Hekimoğlu Trabzon FK ile Trabzonspor maç yapsa ben tabi ki Trabzonspor’u tutarım. 1.  Lig’e çıkarsak orada şampiyon olmak zor. Ama öyle bir şey  olurda  Allah nasip etmesin Trabzonspor ile karşı karşıya gelmek istemem. Geçmişte A.Sebatspor olayı var ki onlar ilçe takımı idi. Biz Merkez takımı. Bizim hedeflerimiz 1. Lig ile sınırlı. Hele bir oraya çıkalım ondan sonra bakarız. Fakat benim gönlümden geçen Trabzonspor Süper Lig’de Hekimoğlu Trabzon FK 1. Lig’de buraları birlikte sallamaları. Trabzonspor ile beraber paylaşmalıyız. Trabzonspor’da oynamayacak oyuncuları bizde oynatalım geliştirelim tekrar oraya gönderelim” dedi.  

BENİM OLDUĞUM YERDE KRAL OLAMAZ!

Hekimoğlu, “Ben her zaman ekip ruhunu benimseyen bir kişiyim. Ekip çalışmasının dışına kim çıkarsa çıksın burada işi biter. Bu kadar net söylüyorum” dedi.

Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu kulüp olarak ekip ruhunu benimsediklerini ifade etti. Sezon içerisinde bu nedenle ayrılıkların yaşandığını söyleyen Hekimoğlu, “Sezona Bülent Demirkanlı ile başlamıştık. Kendisi çok sevdiğim ve başarılı bulduğum bir teknik adamdır. O gün ki menajerimiz Bülent hocanın bazı sözlerini bize anlattı. Bizde menajerden yana olduk, kendisi ile yollarımızı ayırdık. Biraz erken karar vererek hata yapmış olabilirim. Bülent abi de hatalıydı orda ama bu halledilebilirdi içimizde.

Menajerimiz çok sevdiğimiz arkadaşımızdı ve kendisini çok destekledik.  Bize çok hizmetleri oldu bunu inkar edemem. Ancak buraya geldikten sonra kendini  kral ilan etti. Celil Hekimoğlu’nun olduğu yerde bir tane kral olur. O da Celil Hekimoğlu olur. İkinci kral burada olmaz.  Onun döneminde takımda gruplaşmalar oldu. Böyle olursa alemin kralı olsan burada yaşayamazsın. Buna asla izin vermeyiz. O gittikten sonra tek takım haline geldik başarılı sonuçlar elde ettik.

Herkes birbirine sarıldı. Ben adamı idam etmiyorum. Bir takım şampiyon olursa herkesin katkısı olur. Onun da emeği var şampiyonlukta. Bu tesise geldikten sonra değişik bir hal ve hareketlere büründü. Yönetim kurulunun haberi olmadan transfer yapmam.  Ekip çalışmasının dışına biri çıkarsa onun işi burada biter.  Bunu herkes bilecek. Hekimoğlu Trabzon FK’da biri çalışmak isterse kesinlikle öne çıkmayacak.”

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.