FIFA kiralık oyuncu transferine kısıtlama getirdi

FIFA kiralık transferlerle ilgili önemli bir değişikliğe gitti. 22 yaş ve üstü kiralamada gelen ve giden oyuncu dahil en fazla 8 futbolcuya izin verilecek.

28 Şubat 2020 Cuma 10:18
FIFA kiralık oyuncu transferine kısıtlama getirdi

FIFA, İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan toplantının ardından, kiralık transferlerle ilgili bazı sınırlamalar getirildiğini açıkladı.

Buna göre 2020'nin Haziran ayıyla birlikte geçilecek yeni sistemde, 22 yaş ve üstü kiralamada gelen ve giden oyuncu dahil en fazla 8 oyuncuya izni verilecek.

KADEMELİ OLARAK DÜŞECEK

2022/23 sezonu sonunda ise bu rakam 6'ya düşürülecek. 2022/23 ile birlikte iki kulüp arasında ise kiralamada 3'er oyuncuya izin hakkı verilecek.

EN ÇOK 4 BÜYÜKLERİ ETKİLER

Bu kural, FFP kriterleri nedeniyle son yıllarda bonservis ödememek için daha çok kiralama işine giren 4 büyükleri zorlayacak gibi gözüküyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.