Kafa yapımız aynı

Trabzonspor eski başkan adayı ve Hekimoğlu Trabzon FK kulüp başkanı Celil Hekimoğlu ,“Ahmet Ağaoğlu yönetiminin ekonomide izlediği politika ile Trabzonspor’a başkan adayı olduğumda sunduğum kurtuluş reçetesi aynı. Dolayısıyla Ağaoğlu ekibinin yaptıkları ve yapacakları bizim benzerimiz” diye konuştu.

30 Aralık 2019 Pazartesi 10:14
Kafa yapımız aynı

Trabzonspor eski başkan adayı ve Hekimoğlu Trabzon FK kulüp başkanı Celil Hekimoğlu Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin kulübü düzlüğe çıkarma adına doğru adımlarla yollarından ilerlediğini dile getirdi. Kongre sürecinde  Ahmet Ağaoğlu’na destek verdiğini söyleyen Hekimoğlu, “Yönetim anlayışı aşağıya yukarıya benim hedeflerimle aynı. Benim aday olduğum dönemde  o gün ki kitapçığımı okusunlar ne demek istediğimi daha iyi anlarlar. Yani Ahmet Ağaoğlu yönetiminin kulüp ekonomisinde izlediği politika  ile Trabzonspor’a başkan adayı olduğumda sunduğum kurtuluş reçetesi aynı. Dolayısıyla Ağaoğlu ekibinin yaptıkları ve yapacakları bizim benzerimiz” diye konuştu.

Hekimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ağaoğlu ve ekibinin planlamasında her zaman alt yapıya, gençlere önem veren,  borçlanmayı azaltan, ekonomisini diri tutmak ve  bağımsız hale getiren,  günlük skorlara değil de kulübün ekonomisini kurtaran özgür bağımsız olmasın sağlayan bir yapı var. Ahmet Ağaoğlu ile ekibinin yaptıkları geçmişte hayata geçirmek istediğimiz projeler bire bir benzeri. Ben kendilerini canı gönülden kendilerini kutluyorum ve destekliyorum.  Ahmet beyi eleştirenler vardır ama her güzelin bir kusuru vardır.

Trabzonspor’u yönetmek kolay değildir. Her şeyi de doğru yapmakta çok kolay bir şey değil. Futbol çok büyük bir endüstri olmuş Türkiye’de. Karşındaki insanlar kolay insanlar değil. Türk futboluna siyaset dahil olmuş durumda. O nedenle Trabzonspor’u yönetmek dışardan göründüğü gibi kolay değil. Başkanda dengeleri güzel kuruyor. Trabzon’da iki tane şanssız mağlubiyet olmasaydı şampiyonluğun birinci favorisinden biri olurduk. Hala şampiyonluğun en büyük favorilerinden bir tanesi Trabzonspor’dur.”

JETTEN YENİDEN FERRARİ’YE DÖNÜŞ

Hekimoğlu, “Borcun erimesi  konusunda kulüp doğru yolda ama alınması gereken çok mesafe var. Jet hızıyla uçuruma gidişinin  Ferrari’ye dönüşmesi iyiye işaret. Yönetim bu anlayışını 5 yıl daha sürdürürse gelecek başarılı bir şekilde yazılır” dedi.Daha önce yaptığı açıklamalarda Trabzonspor ekonomisinin  jet hızıyla uçuruma gittiğini yönünde tespitlerde  bulunduğunu belirten Hekimoğlu, “Ancak şuan gelinen noktada Jet’ten tekrar  Ferrari’ye  dönüş yapıldı. Daha da geri gidiyor şuan. Burada Hazine ve Maliye Bakanı  Berat Albayrak beyin çok büyük katkısı var. Bunu inkar etmemek lazım. Yönetimde dik durdu bu konuda.

Özellikle TFF’nin  Süper Lig kulüplerin harcama limitiyle ilgili tartışmaların ardından oranı yüzde 40'tan yüzde 30'a indirmesinde Trabzonspor’un ortaya koyduğu irade takdire şahan. Trabzonspor bu duruma önderlik yaptı. Bu Türk futbolunun tamamen kurtulması yönünde bir hamleydi. Ben başkan Ağaoğlu’nu tebrik ediyorum. Tamda aynı kafadayız başkanla.

Ama Trabzonspor kurtulmadı şuan. Hala 850 milyon TL borç var. Yıllık faizi 100 milyon TL. Bugün Trabzonspor çok iyi forma satıyor, sahada başarılı ama yarın tökezleyebilir. İyi bir kadron olsa bile iyi sonuçlar alamayabilirsin. Geçen sezon Fenerbahçe’nin yaptığı gibi. O zaman gelirler 350 milyon tl’den 150 milyon tl’ye düşebilir. O zaman çok büyük bir sıkıntı yaşarsın.

Önümüzde 1 sene sonra ana para ödemeleri başlıyor. Şuan ödemesiz bir dönem geçireceğiz. Ancak bir sene sonra ana para ve faiz ödemesi yapılacak. Bu durumda kulübü çok zorlayacak. Kulüp doğru yolda ama alınması gereken çok mesafe var. Bu yönetim anlayışı 5 yıl daha devam etmesi gerekiyor. Bu anlayıştan da Ahmet Ağaoğlu’nun sapacağına inanmıyorum. Duruşu ile baskılara direniyor.

BEN BUGÜNÜ 4 YIL ÖNCE GÖRMÜŞTÜM

Hekimoğlu, “Yıllar önce Trabzonspor divan kurulunda dedim ki, ‘Trabzonspor AŞ benim  şirketim olsa icra memurları kapıma dayanırdı, İflasım istenirdi.’ Geçen hafta MHP Milletvekili Saffet Sancaklı’nın TBMM’de  yaptığı konuşmada, ‘Türk futbolunda deniz bitmiştir. Burada özel şirket olsa batardı’ dedi. Ben bu sözleri 4 sene önce dile getirmiştim.  İnsanlar buna göre değerlendirsin. Benim girdiğim seçimde karşımda Muharrem Usta gibi büyük bir güç vardı. Devlet arkasında, para ve güç yanında ama Celi Hekimoğlu’nun sözlerini bu taraftar kabul etti ve bana delege destek oldu.

ŞAMPİYONLUKLARA AMBARGO KOYARIZ

Hekimoğlu, ““Benim o seçimde aldığım desteğin sebebi gerçekçi tespitlerimdi. 2 yıl öncede ‘yakın gelecekte 4 büyük kulüp değil Anadolu kulüpleri şampiyon olacak.’ yönünde açıklamalarım var.   Çünkü her şeyin  başı ekonomi. Ekonomin iyi değilse batarsın zaten.  İstanbul kulüpleri ne yaparsa yapsın orda baskı daha büyük. Kendini toparlayamıyor. Hep siyasi destekle ayakta duruyorlar. Biz bu ekonomik gidişatı iki 3 yıl daha sürdürelim, borcu da 500’lere çekelim Türkiye liginde Trabzonspor’un önünde kimse duramaz.  Şampiyonluklara ambargo koyarız.”

YÜREĞİYLE TAKIMI SAHİPLENMELİ

Hekimoğlu, “Trabzonspor’un ara transfer döneminde  Sörloth ve Sosa gibi takımı daha çok yüreği ile sahiplenecek oyuncuları bulup kadrosuna dahil ederse başarı kaçınılmaz olur. O neden transfer döneminde yönetimin adımlarını çok dikkatli atarak takıma önemli dokunuşlar yapmalı. Çünkü bu sezon iyi bir hava yakalandı ve önemli bir fırsatta Trabzonspor eline geçirdi. Yönetimin bunu iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

BENİM DÜNYAM TRABZON FK!

Trabzonspor’a bir daha başkan adayı  olup olmayacağı konusunda net ifadeler kullanan Hekimoğlu, “Başkanım tekrar Trabzonspor’a aday olacak mısınız’ diye çok kez sorularla muhattap oluyorum.  Bundan sonra Trabzonspor’a bir daha başkan adayı olmayacağım. Böyle bir niyetim artık hiç yok. Benim burada kendime ait bir kulübüm var. Burada büyüyüp, yürüyeceğim. Çok net söylüyorum benim yolum bundan sonra Hekimoğlu Trabzon FK. Biz o defteri açılmamak üzere kapattık. Trabzonsporluluğumuz bir taraftar olarak devam ediyor” diye konuştu.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.