Şenol Güneş: Uğurcan daha önde, Okay'ın oynama ihtimali az

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi. Andorra ve Moldova maçları özelinde milli takımın son durumunu değerlendiren Güneş, kaleci performansından stoper tandemine; Falcao'nun Galatasaray'a gelişinden Türk futbolcuların performansına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

02 Eylül 2019 Pazartesi 15:48
Şenol Güneş: Uğurcan daha önde, Okay'ın oynama ihtimali az

İşte Güneş'in açıklamaları:

Yeni sezona başladık. Takımlarımız için hayırlı olsun. Oyuncularımıza başarılar diliyorum. 

"Anadolu'da başlayan yürüyüşümüz İstanbul'da devam edecek"

Bizden de çok şey beklendiğinin farkındayım. 4 maçı geride bıraktık. Yeniden yarışta başlayabilmek için ayrı bir heyecanımız var. Andorra ve Moldova maçlarıyla başlayan serüven 6 maçla devam etmek. İyi sonuç alıp 2020'ye mutlaka katılmak istiyoruz. Her maç önemli. Anadolu'da başlayan yürüyüşümüz İstanbul'da devam edecek. Destek bekliyorum herkesten. Tüm kulüplerimiz önemli ama bu milli takım daha önemli. Güzel bir cumartesi geçirmeyi diliyorum. Başarmak ve paylaşmak istiyoruz, hedefimiz budur. Geçmişteki bütün olaylar geride kaldı. Kazanan takım görüntüsü vermek istiyoruz. Daha önce olumsuz gördüğümüz bir İzlanda maçı var. Bundan sonra öyle bir oyun görmek istemiyoruz. İyi işler yapacağız inşallah. Tıpkı bir bahçe gibi, bakım istiyor. Herkes bu konuda el birliğiyle çalışıyor. Nasıl olsa kazanırız düşüncesini kimsede görmek istemiyoruz. Kendi futbolumuzu en üst seviyede oynayacağız. Andorra ve Moldova maçları ikisi de çok önemli. Her iki maçı da kazanmadan gidemeyiz. İlk adımı iyi atmamız gerekiyor.

"Okay'ın oynama ihtimali az"

Oyuncularımızın bir kısmı bizimle olmayacak. Okay'ın olmama ihtimali var. Oynama ihtimali az. Kampta olacak ama oynamayacak gibi. Ufak tefek rahatsızlığı olanları da değerlendireceğiz.

"Stoper bölgesinde fazlamız var, bu güzel bir şey"

En ideal 11 ile sahaya çıkacağız. Stoper anlamında iyi bir rotasyon var evet. Zaman zaman herkese şans gelecek, dinlenme olayı vs. Net bir şey söyleyemiyorum herkesi görmedim henüz. Belki cumartesi-salı değişik oyuncular oynatabiliriz. Daha önce Kaan ve Merih oynadı ama Çağlar daha fazla oynamıştır. O da son maçlarda takımında oynamaya başladı. Bir fazlamız var o bölgede ve şimdilik bir sıkıntımız görünmüyor. Bu güzel bir şey. Sadece sol tarafta bir sıkıntımız var.

"VAR'ın tartışmaları durdurmayacağını söylemiştim"

Hakem konusu tartışmaya açık. Yeni bir şey değil, eskiden beri değil. Günah keçisi olarak göstermemek gerekir. Onlar da bu hatayı yapabilir Fenerbahçe-Trabzon maçında mesela maç da güzeldi, hakem de. Herkes oynamaya çalıştı. Bir tek Sosa-Ozan pozisyonu vardı, o da düzeldi sonradan. VAR sistemiyle ilgili tartışmayı durdurmak için ortaya çıktığı söylendi ama bazı şüpheli pozisyonlarda kesin kararları olmuştur. Yine tartışma olacaktır. Bu tartışmaları durdurmayacağını söylemiştim. Şu anda çok olumsuz bakmıyorum. Hakemler gördüklerini çalsınlar, inşallah oynanan oyuna katkı sağlarlar. 

"Favori Fransa, sonra biz geliyoruz"

Ne olursa olsun bizim asıl rakibimiz İzlanda. Yensek veya berabere kalsak çıkma şansımız daha yüksek. Önümüzdeki 3 maç önemli ama öncelik cumartesi. Kağıt üzerinde baktığımızda favori Fransa, sonra biz geliyoruz. 

"Uğurcan daha önde"

Uğurcan da Altay da iyiydi dün ama kadrodaki kaleciler arasında Uğurcan daha önde. Mert de tecrübeli iyi bir kaleci. Sinan'ın da tecrübesi var. Uğurcan'ın kısa zamandaki yükselişi iyi. Kısa zamanda daha başarılı olacaktır. Oynar mı oynamaz mı bunu zaman gösterecek. 

"Galatasaray'dan hiçbir oyuncu almadık ama..."

Elimizde olan birçok oyuncu yurt dışından geliyor ama daha üretimi tam sağlıklı yapmadık. Günlük başarıları bekleyen bir durumdayız hala. Kulüplerin kasasına çok para girdikçe borç da artıyor. Şu anda hiçbir oyuncu almadık Galatasaray'dan. Futbolcu almadığım için eleştirildim. Emre Taşdemir'i almıştım ama sakatlığından ne zaman çıkacağı da belli değil. Haklı eleştiri ama yapacak bir şey de yok. Eskiden çok aldık diye eleştiriliyorduk.

"Falcao'nun gelişi bir başarıdır"

Marka değeri yüksek oyuncular Türkiye'ye geliyor. Radamel Falcao'nun Galatasaray'a gelmesi bir başarıdır, önemli olan Türk oyuncuların bu isimlerden ne aldığıdır.

Son Güncelleme: 02.09.2019 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.