Ahmet Ağaoğlu,Forvet transferlerinden biri yarın açıklanır

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Lille'in teklifini açıkladı

02 Ağustos 2019 Cuma 13:40
Ahmet Ağaoğlu,Forvet transferlerinden biri yarın açıklanır

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, A spor'a bordo mavili kulübün transfer gündemine dair açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu "Lille Kulübü, Yusuf Yazıcı için 15 milyon euro teklif etti" ifadelerini kullandı. Yapacakları transfer konusunda da konuşan başkan "Forvet transferlerinden biri yarın açıklanır" dedi..

 Ağaoğlu, "Lille kulübünün ilgisinin devam ettiğini söylemem her halde yeterli. Sürekli olarak o transferi sıcak tutuyorlar kendileri. Görüşmeler devam ediyor. Bizim burada tavrımız belli. Onların teklif ettiği öyle şunu da söyleyeyim, herkes konuyla ilgili bir şeyler yazıp çiziyor. Telafuz edilen rakamlar Lille’nin teklif ettiği rakamlar değil. Onlar ilk tekliflerinin üzerinde ısrarcılar. Bizde aynı şekilde ısrarcıyız. Böyle bir teklifle transferin gerçekleşmesi mümkün değil. Onların teklifi 15 milyon Euro.  İstemenin sonu yok biliyorsunuz. Bizim istediğimiz rakamlarla onların önerdiği rakamlar arasında ciddi fark var. Türkiye’ye bu konuyla alakalı yetkilendirdikleri kişiler, kulübün yetkilileri Türkiye’de…” dedi. 

Forvet transferi ile ilgili olarak ise Ağaoğlu, "Birisi, tahmin ediyorum yarın falan açıklanır. Birisi açıklanır. Ama yine çalışmalarımız devam ediyor.  Devamı gelebilir. Ama garantisi yok. Ama birisi yarın açıklanır.  Türkiye’de oynamamış bir isim. Ve hiç bir şekilde adı telafuz edilmemiş isim” diye konuştu.  Trabzonspor’un uçuk kaçık transferler yapmayacağının altını çizen Ağaoğlu, "Üstüne basa basa şunu söyleyeyim? Bir şey anlatmaya çalışıyoruz. Lisans talimatı var. UEFA’nın Finansal Fair Play Kuralları var. Ondan son dakika direkten döndük.  Çok ciddi ceza alıyorduk. Ayrıca yeniden yapılandırma ile alakalı olarak sözleşme var. Verdiğimiz taahhüt var. Herkes kulüplere bir takım oyuncuları yakıştırırken, veya bir takım oyuncuları medya ve sosyal medya üzerinden empoze etmeye çalışırken, herkes derken buna teknik direktörlerin de dahil olması lazım. 

"Şu oyuncuyu istiyorum bu oyuncuyu istiyorum" derken o kulübün lisans talimatı, UEFA kuralları gereği, bizim acımızdan baktığınızda bankalarla imzaladığınız yeniden yapılandırma kuralları sınırları içinde yer alması gerekiyor.  Her kulübün harcayacağı para maaş olarak oyuncularına ödeyeceği para 3 aşağı 5 yukarı belli. Kesin hatlarıyla belli. Her şeyin bu çerçeve içinde belirlenmesi lazım. Biz geldiğimizden beri bunun savaşını veriyoruz.  Öyle bir şey yaratılıyor ki medyada sosyal medyada sınırsız bütçesi olan kulüp görüntüsü içinde çok farklı oyuncuların forvetlerin ismi çok ciddi şekilde gündemde tutulmaya çalışıyor.  Burada ki amacın ne olduğunu anlamakta zorlanıyorum ama Trabzonspor kulübü öyle namütenahi bütçesi olan ve geçmişte örneklerine rastladığımız şekilde transferleri yapacak kulüp değildir. Hiç bir başarı uçuk kaçık rakamlar harcanarak, uçuk kaçık transferler veya sizin bütçenize uymayacak transferler yapılarak gerçekleştirilmez” dedi. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.