Aynı tavanın balıklarıyız

Hiç kimse Trabzonspor’a zarar vermek için göreve soyunmaz” Trabzonspor’un eski yöneticisi Köksal diyen Güney, “ Birbirimizi suçlayarak bir yere varamayız. Hepimiz Trabzonspor’u içine düştüğü zor durumdan kurtarmak için sırt sırta vermeliyiz” dedi.

31 Ekim 2018 Çarşamba 09:23
Aynı tavanın balıklarıyız

Bordo-Mavililer’in eski yöneticisi Köksal Güney  samimi açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un ekonomik tablosunun iyi durumda olmadığını söyleyen Köksal Güney, “Aslında bu diğer büyük kulüpler içinde geçerli bir durum. Her yönetim göreve geldiğinde böylesine kötü bir tablo ile karşı karşıya kalabiliyor. Şuan ki mevcut yönetimin en büyük şanssızlığı döviz kurunun yükselmesi olmuştur.  Yüksek maliyetli transfer yapılmamasına karşın döviz kurundaki artış onlara 150 milyon TL’lik artı bir yükü getirdi.  Dolayısıyla mevcut yönetim fedakarca bu yükün altından kalkmak için canla başla çalışıyor, büyük uğraşlar veriyor. Bize de düşen onlara köstek değil, kayıtsız şartsız destek olmaktır. Çünkü Trabzonspor hepimizin” diye konuştu.

BURAK’A ÜZÜLENLER OLDU!

Taraftar gözünde kulüp sevgisinin futbolcu sevgisinden daha büyük olduğunu vurgulayan Köksal Güney, “Taraftar artık daha bilinçli. Kulübün içinde bulunduğu zor durumun farkında. Hatta kulübün ayakta kalabilmesi adına maliyetleri yüksek  oyuncuların satılması konusunda taraftar tepkisiz kalıyor, çok sevdiği futbolcuları bile gözlerini hiç kırpmadan ikinci plana atabiliyorsa bu kulübe ve yönetime verdiği desteğin en somut göstergesidir. Tıpkı Burak Yılmaz’ın sezon başında Beşiktaş’a gitmesine sıcak baktıkları gibi. Hatta Burak’ın Beşiktaş’a gitmemesine üzülenler bile olmuştur” dedi.

LALE BAHÇESİ DEVRALMADI

Gün birbirini suçla günü olmadığını söyleyen Köksal Güney, “Bir kere herkes şunu iyi bilmeli ki hiç kimse güllük gülistanlık, lale bahçesinde kulübü devralmamıştır.  Hatta tesislerde yemek yapmanın bile güç olduğu dönemleri yaşamıştır bu kulüp. Her yönetim göreve geldiğinde o dönemin şartlarına göre bir çok zorluklarla karşıya kalmıştır. Şuan ki mevcut yönetim daha da fazla kalmıştır. Bunu hiç kimse inkar edecek değil. Hiç kimse işlerin bu duruma gelmesini istemezdi ancak hatasız kulda olmaz. Burada hepimizin yanlışları var ama şimdi birbirimizi suçlayarak, kırarak hatta hakaret ederek bir yere varamayacağımız da bir gerçek” diye konuştu.

SUÇLU ARAMAYI BIRAKALIM

Güney, “Trabzonspor’un hedefe ulaşma konusunda heyecanla veya panikle yapmış olduğu harcamalar belki amacını aşmış olabilir. Bunda kasıt aranmamalı” dedi

KABUL EDEMEM

Trabzonspor’a bile bile zarar vermek isteyenlerin Bordo-Mavili kulüple yolunun kesiştiğine ihtimal dahi vermediğini vurgulayan Köksal Güney, “Yapılan hatalardan bir tanesi yeni gelen yönetimin eskiyle hesaplaşma içerisine girmesidir. Bu durum kimseye bir şey kazandırmaz. Şimdi suçlu aramanın ne zamanı ne de yeri. Şimdi ki yönetim her şeyi ince eleyip sık dokuduğu bir dönemin sonunda görevi bir başkasına teslim ettiğinde gelende onları mı sorgulayacak? İnsanlar arandığında hata bulmaması mümkün değil . Hepimiz aynı tavanın balıklarıyız. Hiç kimse Trabzonspor’a zarar vermek için yönetimlere geldiğini kabul etmiyorum” dedi.

HEDEFE TAŞIMA İSTEĞİNDEYDİ

Her yönetimin Trabzonspor’un bir yerlere gelmesi adına istemeyerek kulübe az veya çok zarar vermiş olabileceğini de dile getiren Köksal Güney, “Trabzonspor’un hedefe ulaşma konusunda heyecanla veya panikle yapmış olduğu harcamalar belki amacını aşmış olabilir. Ancak burada tek düşünce Trabzonspor’u hedefe taşıma isteği olduğunu herkes iyi bilmeli. Hatırlayın Sadri Şener döneminin devre arasında 9 puan öndeydik. Herkes transfer yapılması gerektiğini söyledi. Ne oldu Brozek kardeşler alındı. Bu isimlerden faydalanabiliriz diye alındı. Ben bunun Trabzonspor’a kasıtlı zarar verdiğini mi düşüneceğim.  Aldı olmadı. Bir daha bunun yaşanmaması adına heyecan ve panikle yapılmış transferlerin sonucudur belki yapılan hata. Bunda kesinlikle art niyet aranmamalı” şeklinde konuştu. 

GÜNEY’DEN ONUR İTİRAFI

Kendi dönemlerinde Onur Kıvrak’a verilen para nedeniyle suçlandıklarını  dile getiren Güney çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güney, “Onur’u kimse satıyor mu? Satmıyor. İstediği zaman fiyatını düşürüyor mu?  düşürüyor. Bizden sonra Onur her zaman satılabilirdi. Hatırlayın  Sadri Şener döneminde Selçuk İnan  bonservisiz Galatasaray’a  gidince ‘daha önce neden imza attırılmadı’ diye taraftarlar tepkisini ortaya koydu.  Bizim Onur’a verdiğimiz para kötü niyetli değildi. Onur bir yıl önce şampiyon olmuş takımın kalecisi ve gittiğini düşünün.  Çünkü bir Selçuk İnan sendromu daha taraftarlarımıza yaşatamazdık. Ben olaya bu pencereden bakıyorum” dedi.

HERKES KESESİNE GÖRE TRANSFER YAPMAYA ÇALIŞTI

Trabzon’da her yönetim kesesine göre transfere yöneldiğini bu nedenle art niyet aranmaması gerektiğini vurgulayan Güney, “Biz 5 milyon Euro’ya oyuncu aldığımızda Euro kur fiyatı 1.8 lira idi.  Mevcut yönetim Euro 8’e dayandığında transfer yaptı. Şimdi alınan futbolcuya 1 milyon 100 bin Euro verildi. Bunun parası bizim aldığımız futbolcuya ödenen parayı geçiyor. Diyebilir miyiz yönetim hata yaptı, hayır. Bu şartlarda en ucuzunu almaya çalıştılar. Ben yönetimi suçlamam. Çünkü kesesine göre takviye yapmaya çalıştı. Trabzonspor istediğimiz sonuçları almadığında çok ağır suçlamalar olacak. 1 milyon 100 bin Euro’luk futbolcu çok büyük para denecek. Bunu hiç almasaydın, faydalanamadık. Bu yönetimi idam mı edeceğiz. Bundan sonra gelecek kişiler bu yönetimimi suçlayacak. Bu insanlar hain mi diyeceğiz, hayır. Bu yönetim için iyi niyetle, zor şartlarda geldiler, ancak hata yaptılar diyeceğiz” diye konuştu.

MAHKEME  KAPILARINDA NE İŞİ VAR?

Trabzonspor’da görev yapmış başkan ve yöneticilerinin mahkeme kapılarını aşındırmasının karşısında olduğunu dile getiren Köksal Güney Sadri Şener hakkında neden böyle bir girişimde bulundukları konusuna da açıklık getirdi. Güney, “ Herkes geldiği zaman Trabzonspor’un defterleri inceleniyor. Biz bununla ilgili dilekçe vermesekte zaten kulüpler devamlı denetliyor ve ortaya çıkacaktı. O zaman bize neden bu konuyla ilgili girişim yapmadın diye bize hesap sorulacaktı. Trabzonspor’a hizmet için gelen bir başkanı bir yönetim kurulu üyesi hakkında keşke böyle bir işlem yapmasak.  Bu olayın bir numaraları muhatabı başkanımızdır.Güney sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzonspor’un hiçbir başkanı ve yönetim kurulu üyesi göreve kulübe  zarar vermek için gelmiyor.  Aksine ne rüyalarla oraya geliyor. Trabzonspor’un şampiyonluklarıyla çok iyi sonuçlarını hayal ederek oraya geliyor. Trabzonspor Başkanı ve yöneticisi mahkeme kapılarında sürünmemeli. Her şeyi içimizde yaşayabiliriz. Yanlışlar, hatalar yapmış olabiliriz. Ancak biz bir aileyiz. Bunları içimizde çözebilmeliyiz. Varsa kasıtlı bir durum o ortaya çıkar. Yapılan hatalardan ders alıp birlik ve beraberlik içerisinde bu durumun üstesinden gelebiliriz. “

HAİN ASLA DİYEMEYİZ

Trabzonspor tarihindeki en pahalı futbolcuları Sadri Şener döneminde alındığını söyleyen Güney, “O zamanın asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu’ydu. Şimdi biz onu suçlayabilir miyiz. Bir önceki Nuri Albayrak döneminde 4 milyon Euro vermediğimiz Gökhan Ünal 6 milyon 700 bin Euro’ya alınmıştır. Alanzinho  4 milyon Euro eder mi diye demeçler vardır. O takımla Trabzonspor şampiyon olmuştur. Olmayabilirdi de. Biz ne diyeceğiz. Kimse Alanzinho’ya 4 milyon Euro vermedi biz verdik. Sadri bey yönetimini Trabzonspor’a zarar verdi diye veya Sadri beyi suçlayacak mıyız. Trabzonspor’a hainlik mi yaptı diyeceğiz. Hayır. O yüzden Trabzonspor yönetimlerinin hainlik ve kasıtlı hata yaptığını düşünmüyorum.  Tamamıyla Trabzonspor’u hedefe koşturmak için heyecan ve panikli transferler olabilir.

ÖNCE GÜÇLÜ EKONOMİ SONRA ŞAMPİYONLUK

“Trabzonspor’u seven, Trabzonsporluyum diyen herkes sportif başarıyı ön plana çıkarmıyor” diyen Güney, “ Bana göre sportif başarıdan önemli altından kalkılabilir bir ekonomik tablonun olması. Bunun içinde zaten yönetimler hedefe bir an önce ulaşabilmek panikle heyecanla transfer yapıyor. Ondan sonra seni suçlayan kim taraftar. Bizim en büyük yenemediğimiz olay bu. O taraftara özellikle başkanlık seçiminde olmayacak vaatler vermemeliyiz. Benim şahsi düşüncem bu. Mevcut  yönetim benden şampiyonluk beklemeyin dediği halde iki maç aldık diye şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı. Taraftar tekrar havayı girdi. Erzurumspor ve Antalya’ya  kaybedilen puanlardan  sonra herkes yine yönetimi, teknik ekibi ve futbolcuları suçlamaya başladı. O zaman diyoruz ki önce güçlü ekonomik yapı, kulüp duruşu sonra şampiyonluk” dedi.

KEŞKE ALT O TRANSFERLERİ YAPMASAYDIK

Trabzonspor’da yöneticilik yaptığı dönemde keşkelerinin olduğuna dikkat çeken Güney, “ İlk geldiğimiz hayalimde olan şeyi teknik direktör ve yardımcılarının Trabzonlu olmasıyla gerçekleştirdik.   18 kişilik futbolcu kadromuzun  9-11’i Trabzonluydu. Gurur duyuyordum. Çok güzel şeyler yaptık. O kadroyla ligde 4. olurken Avrupa’da en uzun süre kalan en fazla puan toplayan takım ünvanına sahiptik. Kendi altyapımıza önem verdik. Herkes bizi konuşuyordu.  Ama şampiyon olma hevesiyle gerçekleştirdiğimiz  transferleri keşke yapmasaydık. Avrupa’da en fazla puan topladığımız kadronun devamlılığını keşke sağlasaydık. En büyük keşkelerimden biri bu” dedi.

BAŞKAN PROFİLİ NURİ ALBAYRAK GİBİ OLMALI!

“Nuri Albayrak döneminde biz kimseni eleştirdiğimizi duydunuz mu?” diyen Güney, “Nuri bey hep Trabzonspor’un menfaatlerini düşünerek hareket etti. Kendinden önceki yönetimleri suçlamamıştır. Bordo-Mavili kulübe zarar vermekten hep kaçınmıştır.  Başkan profili Nuri bey döneminde gibi olmalıdır. Şimdiki başkanlar ve yönetim kurulu aynı duyarlılığı ne yazık ki göstermiyorlar.  Bu profil iyi değil. Tek hedef Trabzonspor’dur. Trabzonspor’u yüceltmeliyiz. Hatalar yapan olabilir. O hata yapanları güzel bir şekilde demokratik bir şekilde uyaracağız, yapmamasını sağlayacağız” dedi.

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.