Çimşir: Şampiyonluk yarışının içinde olacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir: Şampiyonluk yarışının içinde olacağız.

08 Ocak 2020 Çarşamba 16:55
Çimşir: Şampiyonluk yarışının içinde olacağız

Trabzonspor başında ilk maçına çıkan teknik direktör Hüseyin Çimşir, maç sonunda  açıklamalarda bulundu. Çimşir, şampiyonluk yarışının içinde olacaklarını söyledi.

Çimşir, “Daha hazırlık dönemindeyiz. Eksiklerimiz var. Neleri eksik neleri fazla yapıyoruz onu görme açısından önemli müsabakaydı. Eksikleri en kısa sürede ortadan kaldırıp ligi ve kupaya hazırlık olmak birinci önceliğimiz. Karma takım yaptık. Hem genç oyuncuları hem de tecrübeli oyuncuları görme adına. Güzel müsabaka oldu” dedi. 

Çimşir, “Baskı her yerde var. Özellikle Trabzonspor’da baskının olmadığı zaman olmaz. Ama ikinci yarıdan beklentimiz şu anda ki konum neyse onun üzerinde koymak. Şampiyonluk hayalimiz hedefimiz var. Onu gerçekleştirmek için gayretimizi mücadelemizi ortaya koyup gide bildiğimiz yere kadar gidip hedeflediğimiz çabayı ortaya koymak istiyoruz. Onun için çabalıyoruz. 
Bizim bazen bazen bu sezonla ilgili hikayesi okunan bir takım ortaya koymak istiyoruz. Başkasının hikayesini değil de kendi hikayemizin okunmasını istiyoruz. Bütün arkadaşlarımızla el ele verip ikinci yarıyı en iyi şekilde geçip hedeflediğimiz arzuladığımız yerde ligi bitiririz” 

 Ünal Hocayla 1,5 senedir yardımcılığını yapıyorum. Ama ben Ünal hocayla şimdi tanışmadım. Takım arkadaşım, kaptanım. A2 takımında teknik direktörüm. 2,5 sezon beraber mesai verdiğim ağabeyim. Bazen futbolda böye şeyler oluyor. O tarafına bakmanın anlamı yok. 1,5 sezonda çok güzel şeyler yaşadık. Benim sadece antrenör olarak değil oyuncu olarak da beraber olduğum vakit geçirdiğim bulunmaktan zevk aldığım ağabeyim. yolu bahtı açık olsun”  Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimin kendisine verdiği destekle ilgili olarak ise Çimşir, “Başkanıma teşekkür ediyorum. Kolay bir iş değil. 5 yıldır yardımcı antrenörlük yapıyorum ama bu süre zarfında bu riski almak belki onlar için riskti. Onun ve yönetim kurulunun bana olan inancı beni daha çok çalışmak motive edecek. Onların güvenine layık olmak için çalışacağım” dedi. 

Transfer ile ilgili ise, “Eksikliklerimiz var. Ünal hoca ile baraber çalışırken planlamamız vardı. Devre arası transferi kolay bir iş değil. Hem oyuncu maliyeti hem de iyi oyuncuyu bulma anlamında kolay değil. Ekonomisi var. Oyuncunun buraya gelebilirliği var. Bunlar önemli şeyler. Şunu çok net söylüyorum. Oyuncu katmak için oyuncu katmayacağım. Mevcutlara alternatif olacak, kalitesi üstün oyuncu bulursam almak için bunu yönetim kuruluna söyleyeceğim. Şartlar neyi gösterir bilemiyorum ama arada oyuncu almayacağım” .Çimşir, “Talisca tabi herkesin bildiği bir oyuncu. Benim bildiğim yanlış hatırlamıyorsam 21 - 22 yaşında. Ekonomisini düşünerek İngiltere kariyeri varken gitti.  farklı amaçla gittiğini düşünüyorum. O ekonomide bir oyuncu nasıl olur ne olur bilemiyorum. Oyuncu olarak sorarsanız Talisca gibi bir oyuncun bu kulüpte olması herkesin istediği bir şeydir. Ben çok hayal olarak görüyorum.

“Ndiaye Benim daha önce bildiğim oyuncu. Türkiye’ye yabancı değil. Bu ligi biliyor. Stok’ta çok fazla süre almadı onun eksikliği var ama bakıldığında iştahı arzusu gayet iyi. Arkadaşlarıyla uyumu iyi. En kısa sürede adaptasyonu atlatacağını düşünüyorum. Bu ülkeyi biliyor..” dedi.

 Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Uğurcan ve Yusuf ile ilgili gelen soruya Çimşir, “ Uğurcan, Kayseri maçında sakatlanmıştı. Burkulma ile beraber.. Yusuf Sarı Konya maçında sakatlandı. Burada ad Cafer’e darbe geldi ağrısı olunca çıkardık. Kerem’de arka adalede sıkıntı vardı. Onu da koruma adına çıkardık. Sakat oyuncular var. Onların toparlanması aramıza katılması hem kadro alternatifi anlamında güç katacak”’ diye yanıtlarken Onazi’nin form durumuna ise, “Aşağı yukarı 1 seneden fazla oldu. Dönem dönem oynamaya başladı. İlk yarı UEFA maçı ve Kupa maçında kullandık. Kolay değil. 1 sene futboldan uzak kalmak, yaşadığı sakatlık ve sonrasında sıkıntılar. Onun istediği bıraktığı forma süre alacağı aşikar. Niyeti iyi, gayreti iyi.. Arkadaları ile beraber çalışıyor. Zaman neyi gösterecek görüp bakmak lazım’” diye konuştu. 


 

Son Güncelleme: 08.01.2020 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.