Çimşir,1 puan sevindirici

rabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir,Pozisyon da verdik ama son dakikaya kadar maçı bırakmadan attığımız golle 1 puanı kurtardık

23 Şubat 2020 Pazar 11:45
Çimşir,1 puan sevindirici

Trabzonspor'un Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun 23. haftasında oynadığı ve 2-2'lik beraberlikle tamamlanan Beşiktaş maçı sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Son dakikaya kadar maçı bırakmadığımızı belirten Teknik Direktörümüz Hüseyin Çimşir, "Maçtan önce de söylemiştim, Beşiktaş takımı Süper Lig'de bu zamana kadar topa en fazla sahip olan ikinci takım konumunda. Bunu biliyorduk ama maçın genelindeki oyun bizim planımız dahilinde değildi. Özellikle topu kazandıktan sonra çok kolay top kayıpları yaptık. Daha çok topa sahip olmamız, topu daha iyi kullanmamız gerekiyordu. Beşiktaş'ın bu baskısını bekliyorduk, bununla karşılaşacağımızı biliyorduk. Topu kazandıktan sonra ileriye taşımanın sıkıntısını çektik. Özellikle ikinci yarının başında 45 ile 65. dakikalar arasında ciddi bir baskı yedik Beşiktaş'tan. Orada da zaten iki tane gol yedik. Sonrasında yaptığımız değişikliklerle birlikte oyuna ortak olduğumuzu düşünüyorum. Pozisyon da verdik ama son dakikaya kadar maçı bırakmadan attığımız golle 1 puanı kurtardık" dedi.

Rakip takımın bulduğu şut sayısıyla ilgili olarak gelen soruya ise Hüseyin Çimşir, "Bazen skorun vermiş olduğu bir geriye yaslanma olabiliyor ama oyun içerisinde değiştirdiğimiz formatlarla birlikte daha çok merkezi kapatıp Beşiktaş'ı ortadan gelmeye zorladık. Ortada da iki tane uzun stoperimiz vardı ancak oyunun bir bölümünde kenardan ziyade merkezde çok boşluklar oldu. Bizim planımız dahilinde değildi. Daha sonra oyuncu ve pozisyon değişiklikleriyle birlikte bunu azaltmaya çalıştık ancak genel itibariyle bunda çok başarılı olamadık. Ben deplasman veya iç saha olarak maçlara bakmıyorum. Sivasspor maçı, Fenerbahçe maçına baktığımızda bazen oyunun kendi içerisinde bir hikayesi oluyor. Sivasspor maçına baktığımızda 65 dakika pozisyonları yoktu. 2-0'lık maçta 3'ü bulamayıp ve rakibin direncini ortadan kaldıramayınca bu tip yaslanmalar oluyor. Bugün Beşiktaş da 2-1 öne geçtikten sonra onlar da geri yaslandılar. Bazen sizin planlamadığınız şekilde oyuncu ister istemez skorun verdiği avantajla birlikte psikolojik anlamda geriye yaslanır" şeklinde yanıt verdi.

Sturridge ve Ekuban değişiklikleri ve Obi Mikel'in yokluğuna yönelik gelen soruları ise Hüseyin Çimşir, "Ekuban bizimle birlikte yaklaşık 18 gün üstüne antrenman yapmaya başladı. Normal şartlarda kadroya da almayı düşünmüyorduk, çünkü iki antrenmanda bizimle birlikte oldu. Kamil - Daniel değişikliğinde orta sahada topu tutmak adına, orta sahayı güçlendirmek için oyuna aldık. Sturridge'nin savunma aksiyonlarında biraz aksama gördüm, o yüzden değişiklik yaptım. Mikel bizim için önemli bir oyuncu, diğer oyuncular gibi. Onun yerine görev verdiğimiz oyuncuların da elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Mücadele anlamında bizim oyuncuların iyi oynadığını düşünüyorum" diyerek yanıtladı.

Oyun temposuyla ilgili yöneltilen soruyu ise Teknik Direktörümüz Çimşir, "Yaşananı tempo düşüklüğü olarak düşünmüyorum, oyuncularımız ister istemez skorun vermiş olduğu avantajla beraber kendilerini geri çekme olarak değerlendiriyorum. Biz oynamaya elverişli bir takımız. Ancak dediğim gibi bazen maçın hikayeleri değişebiliyor. Bugün taraftarın baskısı ve Beşiktaş'ın üst sıralara çıkmak için son şansı olması maçı bu hale getirdi. Ancak bizim buna daha farklı direnç göstermemiz gerekiyordu. Özellikle topu kazanma konusunda daha iyi olmalıydık. Bizim takım temposunu giderek arttıracaktır. Eksik oyuncuların olması, oyuncuların istenen verimde olamaması oyunu etkileyebiliyor" diyerek cevap verdi.

Süper Lig şampiyonluğuna dair gelen bir soruya ise Teknik Direktörümüz Hüseyin Çimşir, "Bunu konuşuyoruz, ben de dile getirdim, oyuncularım da söyledi. Bizim bir hayalimiz var ve bu hayal neticesinde devam ediyoruz. Sonuna kadar bu yarışın içerisinde bunu sürükleyeceğiz. Oyuncu grubunun buna inancı var ama sezon sonunda ne olur göreceğiz. Bizim bir hedefimiz var ve onun mücadelesini veriyoruz. Her maçın ayrı bir hikayesi, her sezonun da ayrı bir hikayesi var. Sonunu bir görelim, hikayesini sonra anlatırız" diyerek yanıt verdi.

Son Güncelleme: 23.02.2020 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.