Hacısalihoğlu,arkadan iş çevirmiyoruz

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, “Hiç kimseye karşı kinimiz yok, gizli kapaklı işte yapmıyoruz. Bizim tek derdimiz Trabzonspor’da yapılan yanlışları ortaya çıkarmak, kulübün haklarını korumak. Keşke Usta yönetimi kendilerinden önceki yönetimi de inceletseydi dedi

03 Ekim 2018 Çarşamba 09:17
Hacısalihoğlu,arkadan iş çevirmiyoruz

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu,çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bordo-Mavili kulübü şeffaf bir anlayışla yönetmeye çalıştıklarını söyleyen Hacısalihoğlu, bir önceki kulüp başkanı Muharrem Usta’nın kendi yönetim döneminin bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesi sonrası “Bize yaptığınızı bizden öncekilere yaparsanız size de çıkacak bedeli zamanı gelince karşılarsanız” şeklindeki açıklamasına “Merak etmesin biz kendimizi gitmeden denetleteceğiz” cevabını verdi.

GÖSTERİ İÇİN YAPMADIK

Hacısalihoğlu, bağımsız denetim şirketi tarafından kulübü zarara uğrattığı tespit edilen Usta'nın “36 milyonluk borcu ben kabulleniyorum” açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: “Biz nasıl değerlendirdiğimizi yaptığımız icraatla gösterdik. Bizden çok Trabzonspor'un taraftarı, camiası nasıl değerlendiriyor önemli olan bu. Biz nasıl düşünüyorsak o yolda o işlemleri yaptık zaten. Farklı düşünsek yapmazdık. Gösteri olsun diye yapmadık. Demek ki böyle bir yanlışlık gördük böyle bir ihtiyaç gördük yaptık.”

ÇOK ZORDA KALDIK

Hacısalihoğlu, şöyle devam etti; “ ‘Neden sadece bu yönetime yaptınız’ derseniz. Şunun için yaptık; Bizden bir önceki döneme ait olan aşırı külfet getiren borçlar Trabzonspor'u çok zorda bıraktı. Normal borçların üstüne bir de lisans çıkartmak ve lisans tescili konusunda zorluklar ve acil ödemeler önümüze çıktı. Bu zorlukların sebebini, gerekçesini, doğruluğunu ve yanlışlığını bakmak için. Her yönetim kendinden bir önceki yönetimle ilgili tereddüt ettiği konuları bakıp kamuoyuyla paylaşması lazımki hem insanları haksız yere tenkit etmemiş hem de akıllarda soru işareti bırakmamış olsun.”

HUKUKİ SÜREÇ VAR

Bağımsız denetim şirketi tarafından yapılan incelemenin sonuçlanmadığını, hukuki yolunun olduğunu ve genel kurula gidip gitmeyeceğinin belli olmadığını belirten Hacısalihoğlu, “Bu konular sürüncemede kalacak hadiseler değil. Ortadaki rakamlar çok büyük. Bunla ilgili yönetim değerlendirme yapacak ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Gizli saklı iş yapmıyoruz. Kimseyi itham etmek zan altında bırakmak gibi niyetimizde yok. Sadece Trabzonspor camiası Trabzonspor'un gidişatını ve gerçekleri bilsin” diye konuştu.

Sırada KARTAL var

Hacısalihoğlu, bağımsız denetim şirketinin kulüpteki işinin bitmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Kartal Tesisleri’nın satışı konusunda da inceleme yapılıyor. Rapor gelince değerlendirilecek. Bunu zaten daha önce yayınlamıştık. Gizli kapaklı iş yapmıyoruz. Arkadan iş çevirmiyoruz. Ne kimseyi vurmak istiyoruz ne de başka bir şey. Kimseye kinimiz de yok. Kişisel hatalardan dolayı Trabzonspor zarar görmesin amacımız bu. Eski başkan ufak yollu tehdit etti ‘onlar da gidecek gelenler hesap soracak’ falan. Bizde öyle bir şey olursa incelerler. Kaldı ki biz bu dönemde kendimizi de inceletmeyi düşünüyoruz. Keşke onlar da bir önceki yönetimi inceletmiş olsaydı. O zaman çok daha net bir durum ortaya çıkardı.”

FEDAYI İYİ BECEREMEDİK 

Sezon başı başlatılan feda konusunda da açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, “Feda konusu iki boyutlu bir şey. Birincisi bir hesap açılsın biz oraya yatıralım denildi. Hesap açtırdık beklenen olmadı. Bu kez denildi ki mesaj yoluyla yapalım. O da tutmadı. Yani fedanın cebe dokunan kısmında beklenen olmadı. Bir takım paralar yattı. Ama olması gereken feda olmadı. Öbür tarafı futbolcularla ilgili kısım. Orada da düşünülen rakamlar ortaya çıkmadı. Gönül isterdi ki bu kulüpte oynayan oyuncular Türkiye’deki gelişmeleri görüp özveride bulunsunlar ama malesef böyle bir şeyle karşılaşmadık. Kısaca Trabzonspor fedayı iyi beceremedi” diye konuştu

HERKES YANLIŞ YAPABİLİR

Futbolcu Olcay Şahan’ın Kasımpaşa maçının kadrosuna alınmaması sonrası yapılan eleştirilerle ilgili de konuşan Hacısalihoğlu, “Şuan ki profesyonel kulüplerde, şuan ki yaygın iletişim ve sosyal medya olduğu sürece bu tip hadise yüzlerce olur. 30 kişilik bir aile düşünün her biri de 20 ile 30 yaş arasında. Bu insanlar şöhretli diye biz bu isimlerden çok özverili, çok tutarlı, dengeli davranış bekliyoruz. Zaman zaman onlar da bizim kardeşimiz çocuğumuz buranın bir parçası yanlış yapabilir. Trabzonspor şampiyonluğu kimseye bırakmadığı yıllarda da oluyordu böyle durumlar ama sosyal medya yok, iletişim yok kimsenin haberi olmazdı” dedi.

BURAYA FORMA AŞKI İÇİN GELMİYORLAR!

Bordo-Mavili kulüpte son olarak Juraj Kucka’nın alacakları nedeniyle UEFA’ya başvurmasıyla ilgili olarak Hacısalihoğlu, şu açıklamayı yaptı; “Türkiye'de en garanti alacak futbolcu ve teknik heyet alacaklarıdır. Çünkü yaptırımları ağır. Avrupa kupasına katılmaktan, puan silmekten, küme düşmeye kadar birçok yaptırımları var. Yabancı oyuncular bu haklarını doğal olarak kullanıyor. Bizde yanlış bir anlayış var. Şunu herkes iyi bilsin ki bu oyuncularda forma aşkı yok. Brezilya'dan, Afrika'dan veya Slovakya’dan bu adamlar buraya forma aşkı için gelmiyorlar. Eğer bunun için geliyorsalar bunda bir anormallik olur. Adama ödemesini yapmazsan niye beni şikayet ettin diyemezsin. Bizim kendilerine tepki gösterme nedenimiz; diyoruz ki ülkemiz ekonomik olarak dar boğazda. Döviz fiyatlarında büyük artış var. Zaten Trabzonspor'un büyük sıkıntısı var. Bu tabloda halimizi düşünün. Talep ettikleri paralar ha deyince bulunacak paralar değil.”

GÜNEŞ'İ SEVERİM!

Sosyal medyayı iyi kullanan ve özellikle Karadeniz’i öne çıkaran paylaşımlarıyla dikkat çeken Hacısalihoğlu, bu konuyla ilgili de yapılan yorumlara şöyle yanıt verdi: “Benim de hobilerim var. Sosyal hayatım var. Bazen paylaşıyoruz fotoğraf falan. En çok sevdiğim anlar güneş doğarken ve batarken ortaya çıkan görüntülerdir. Fotoğraflara yorumlar yapılıyor. ‘Güneş geliyor mu’ ‘Güneş gidiyor mu’ falan. Burada bana da yazık o Güneş diye kastettiğiniz arkadaşa da yazık fotoğrafı çekene de yazık.”

TARAFTAR KULÜBÜ TANIMIYOR

Hacısalihoğlu, Trabzonspor’un en büyük sorununu taraftarın kulübü tanımaması olduğunu söyledi.

Bordo-Mavili kulübün Asbaşkanı Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un en büyük sorunu nedir? sorusuna“Trabzonspor'un en büyük sorunu  taraftarın kulübü tanımamasıdır” yanıtını vererek şöyle devam etti: “Kulübün şu günkü durumunu bilmemesidir. İsteklerini taleplerini ona göre ayarlayamamasıdır. Kulübün ödemeleriyle ilgili gelirleriyle ilgili muazzam bir sıkıntı var. Bunları bilerek hala bu durumdaki takıma bir stoper daha niye almadınız veya sağ savunma lazım niye almadınız diyorlar. Real Madrid bile o kadar fazla transfer yapıyor ama onun bile ihtiyaçları bitmiyor.Başarı için önce ekonomin düzgün olacak. Düzgün ekonomisi olmayan kulübün şampiyon olması hiç mümkün değildir. Bizim taraftarımız işin o tarafına hiç bakmıyor. Sen bugün ‘icra geldi’ diyorsun o diyor ki ‘bir sol savunma almadın.’ Hadi aldık sol savunma parasını kim ödeyecek? Burada bir kuruş gelir yok diyoruz. Sadece takım ve skor taraftarı olmamak lazım kulüp taraftarı olmalıyız. Bileceğiz ki kulüp iyi olursa bugün değilse bir müddet sonra takım iyi olacak. Ama kulüp kötüyse takım bugün iyi olsa da çok kısa zaman sonra takım kötü olur.”

SATILMAYACAK OYUNCU YOKTUR 

Sezon başında Burak Yılmaz’ın Beşiktaş’a transferinin neden gerçekleşmediği sorusuna Hacısalihoğlu, “Beşiktaş kulübü bir oyuncusunu satıp Burak’ı almayı düşünüyordu. Böyle bir düşünceleri olduğunu bize ilettiler görüşürüz dendi. Sonra oyuncularını satamadıkları için vazgeçtiler” cevabını verirken devre arasında yine böyle bir girişinin olması halinde nasıl bir yol izleyecekleri sorusuna ise, “Endüstriyel futbola geçildiğinden beri bir kere satılmayacak oyuncu yoktur. Nitekim Real Madrid en önemli oyuncusunu sattı. Kulübün ekonomik olarak bir sıkıntısı var. Yüksek gelir getirecek veya kulübün ödedemelerini aksatacak bir oyuncu varsa onla ilgili değerlendirme yapılır” yanıtını verdi.

HERKES HERKESİ YENEBİLİYOR

Ligi nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Bordo-Mavili kulübün asbaşkanı şöyle yanıt verdi: “Eskiden Fenerbahçe'nin, Beşiktaş’ın, Galatasaray’ın alabileceği oyuncuları mesela Bursa, Antalya, Kayseri gibi kulüpler alamazdı. Veya İstanbul takımları yüksek maliyetli oyunculardan 4 tane alıyorsa Anadolu kulüpleri 1 tane alırdı. Şimdi öyle değil. Oyuncu seviyesi düştü. Kimsenin tanımadığı futbolcular transfer edilmeye başlandı. Doğal olarak artık herkes herkesi yenebiliyor.”

ÇOK YORULDUM

Hacısalihoğlu, Aralık ayında yapılacak olan genel kurul öncesi önemli bir açıklamada bulundu. Bordo-Mavili kulübün asbaşkanı, istifa etmeyi düşündünüzmü şeklindeki sorumuzu “Bu insanlara hizmet etmeye değmez diye zaman zaman içimden geçmiyor değil. Ama beraber olduğumuz birlikte yola çıktığımız arkadaşlar var. Görev süremizi tamamlayana kadar devam etmeyi tercih ediyoruz. Yorulduğumu defalarca söyledim. Aralık’ta şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Benim için aksi bir kişiliği var denebilir ama hiç bir zaman kimseye bir kalleşliğim olmadı” diye cevaplandırdı.

Sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.