Karaman, kaybettiğimiz için üzgünüm

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Spor Toto Süper Lig'de oynadığımız Medipol Başakşehir maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

21 Ocak 2019 Pazartesi 10:17
Karaman, kaybettiğimiz için üzgünüm

Trabzonspor Teknik Direktörü  Ünal Karaman,  Medipol Başakşehir maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kaybettiğimiz için üzgün olduğunu vurgulayan Trabzonspor Teknik Direktörü  Ünal Karaman, ''Her şeye rağmen oyuncularımızın göstermiş olduğu mücadeleden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zor dönemde farklı kimlikteki, farklı karakterdeki oyuncularımız farklı karakter sergiliyorlar. Kendi özelliklerinin dışında beklentilerimiz var. Kendi güçleri ölçüsünde de buna cevap vermeye çalışıyorlar. Bu bir teşekkürü hak eder. Onun ötesinde sezon başından beri bizi yalnız bırakmayan taraftarımız var. Onlara teşekkür ediyorum, sağ olsunlar son dakikaya kadar bize destek verdiler. En önemlisi Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulumuz bir duruş gösteriyor, bir kurtuluş savaşı mücadelesi veriyor. Kulübümüzün mali yapısını en az bizler kadar siz de biliyorsunuz. Her şeye rağmen sahadaki bu topluluğu bu sahadaki duruş ve bu mücadele yakışıyor. Tabii ki zaman zaman kötü sonuçlar alacağız, kaybedeceğiz ama hiçbir zaman niyetlerinden şüphe etmeyeceğiz. Eğer Hugo Rodallega maçtan önce ağrı kesici iğneyle çıkabiliyorsa, 8-9 günün üzerine Anthony Nwkaeme dün son antrenmanın son bölümüne katılmasına rağmen 'ben oynayacağım' diyebiliyorsa, tüm oyuncularım bu duruşu gösterebiliyorsa şapka çıkartmaktan başka elimden bir şey gelmez. Ben hoca olarak onlarla gurur duyuyorum. Hangi sonucu alırlarsa alsınlar, bu adam gibi duruşu göstersinler sonuna kadar biz bunu göğüsleriz. Bundan sonra beraberinde şöyle bir sorunumuz var. Biz kupa maçı, lig maçı derken kadro derinliğimiz biraz azaldı. Bu bizi biraz zor duruma düşürecek. Burada genç oyuncularımız belki gündeme gelecek ama meyvenin bile bir olgunlaşma süresi vardır. Hamken yerseniz burar. Gerekliği hazırlığı yapmadığımız zaman oyuncuyu kaybedebiliriz. Özellikle alttan gelen oyuncularla ilgili bir güven sorunu yaratabilir. Zaman içerisinde onları da hazırlayacağız, onları da kullanmaya gayret göstereceğiz. Maalesef kadro derinliği noktasında milli takımdaki oyuncularımızın dönüşüne acil ihtiyacımız var. Sosa'nın iyileşip aramıza katılmasına acil ihtiyacımız var. Bugün bir de Pereira'nın sorunu eklendi, Ekuban'ın sorunu belirsiz. Hugo'nun yarın nasıl bir tepkiyle geleceğini bilemiyoruz çünkü riskli bir yerde, sıkıntılı bir yerde. Her şeye rağmen inananlarla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz.Tekrardan kaybettiğimiz için üzgünüm ama oyuncularımın göstermiş olduğu duruştan son derece memnunum'' dedi.

Bir basın mensubunun hakemler üzerine sorusuna ise Karaman, ''Zaman zaman da kullanıyorum, Peygamber Efendimizin çok güzel bir hadisi vardır, 'Adalet güzeldir, yönetenlerde daha güzel durur' diye. Biz hayatın her döneminde adil bir bakış açısı içerisinde durmaya gayret gösterdik. Bu zaman içerisinde belki maddi olarak veya çevremizdeki insanlar noktasında bize bir çok şey kaybettirmiş olabilir ama biz bize sunduklarıyla son derece memnunuz. Biz, bize sunduklarını yaşamaya devam edeceğiz. Bugün baktığınız zaman ince pozisyonlarda bir çok konuyu dikkate alabilirsiniz. Belki yönetim kurulumuzun bununla ilgili bir görüşü olabilir, daha detaylı bir görüş belirtebilirler. Halil Umut kardeşimizi seviyoruz, genç ve gelecek vaat eden bir kardeşimiz ama bugün baktığınız zaman kritik noktalarda bir çok pozisyonu gündeme getirebiliriz. Bu işin içerisinde küçük düdükler, detaylar çok önemlidir. Bazen alır, verir, oraya götürür ama bizim kardeşimizde art niyet arama gibi bir düşüncemiz söz konusu değil. Biz yine destekleyeceğiz çünkü onların bu desteğe ihtiyacı var. Ama desteğe ihtiyacı varken de saha içinde yoklukla mücadele eden, sportif bir duruş sergilemeye çalışan, adil bir duruşla birlikte sporun yönetilmesine gayret eden insanların heyecanını da, hevesini de kursağında bırakmamalı. Türkiye'ye daha önce para kazanma veya para alıp gitme olarak değerlendirilmiş profesyonel düşünen yabancılardan ziyade daha çok forması için, şehri için mücadele etmeye çalışan bir oyuncu topluluğu var. Abdülkadir'in, Yusuf'un hiç oyun karakteri olmamasına rağmen pek çok şey istememize rağmen sahada son dakikaya kadar elinden geleni vermeye çalışan bir oyuncu gurubumuz var. Benim sabır noktasında belli bir duruşta kalmam gerekiyor. Ben hala inancımı ve o insanların kendilerine teslim edilen adaleti dağıtma noktasında doğru bir duruş içerisinde olduklarını düşünüyorum. Hatayı hepimiz yapabiliriz, onlar da yapıyordur diye düşünüyorum ama tabii ki detaylı bilgi hafta içerisinde sizlerle paylaşılır'' şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.