Karaman,Burak Yılmaz'la konuşup doğruyu bulacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman,Burak Yılmaz bu sorumluluğun gereğini yerine getirmemiştir, doğru bir iş yapmamıştır. Elbette ki tasvip etmiyorum. Alıp konuşacağız, kendi içimizde doğruyu bulacağız dedi.

05 Kasım 2018 Pazartesi 08:58
Karaman,Burak Yılmaz'la konuşup doğruyu bulacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman 1-1'lik beraberlikle sonuçlanan Bursaspor karşılaşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kaybedilen 2 puan için üzgün olduğunu belirten Karaman, ''Öncelikle 2 puan kaybettiğimiz için üzgünüm. Gelen ve bizi destekleyen taraftarlarımız var. Arzu ederdik ki 3 puanla tamamlayalım ama bizim için kayıp hanesinde 2 puan var. Attığımız golden sonra farkı arttırabilecek pozisyonlar da oldu. Çok net pozisyonlar olmasına rağmen değerlendiremedik. Tabi ki oyunun her anını, her dakikasını özellikle bizim tecrübemizdeki takımların pozisyon hatası vermeden aynı tempo içerisinde götürmesi söz konusu değil. Belli bölümde Bursaspor'un baskısı oldu, özellikle ikinci yarının ortalarında.Ama genele bakıp maçı değerlendirdiğim anda bizim açımızdan kaybedilmiş 2 puan var. Onun üzüntüsünü yaşıyorum'' dedi.

Burak Yılmaz'ın oyuncu değişikliği sırasında verdiği tepki üzerine sorulan bir soruya Karaman, ''Bunu aslında bir spor sosyolojisi olarak değerlendirirsek uzun bir sohbet yapmamız gerekir. Olabilecek en basit şekilde ifade etmeye çalışayım. Oyuncular sinir sistemiyle iş yapan insanlardır. Saha içerisinde zaman zaman gerginlikler ve sıkıntılar olabilir. Onu bu şekilde anlayışla karşılayabilirim. İkincisi biz takım sporu yapıyoruz bireysel bir spor yapmıyoruz. O yüzden bir tercihte bulunduk. Nasıl ki benim camiaya karşı bir sorumluluğum varsa futbolcuların da camialarına karşı sorumlulukları var. Takım bütünlüğü içerisinde biz dahil oyuncu arkadaşlar da dahil olmak üzere takım sporu yapmak üzere sorumluluklar var. Burak Yılmaz bu sorumluluğun gereğini yerine getirmemiştir, doğru bir iş yapmamıştır. Elbette ki tasvip etmiyorum. Alıp konuşacağız, kendi içimizde doğruyu bulacağız'' diyerek cevap verdi.

Burak Yılmaz ve Rodallega'nın oyundan alınması üzerine gelen bir soruyu ise Karaman, ''Burak ve Rodallega'nın oyunda kaldığı dönem içerisinde bizim baskı yediğimiz dakikalardı. Bizim oyuncularla yaşadığımız gibi sizin iç içe yaşamanız mümkün değil. Burak da hafta içi antrenmanlarda sıkıntılıydı, Rodallega da hafta içi sıkıntılıydı. İkisi de belli bir sağlık problemleri geçirdi ve belirli sayıda antrenmanlara katılmadılar. Biz Hugo'yu hafta içi kupa maçına götürmememize rağmen gittikten sonra da geldikten sonra da iki antrenmanımıza katılamadı. Burak da istediği antrenmanımızı istediği şekilde yapamadı. Abdulkadir de benzer bir sağlık sorunundan dolayı çıktı. Eğer klişeler üzerinden konuşacaksak, ''Ünal hoca santraforları aldığı için baskı yedik'' diyebilirsiniz. Hayır, biz santraforlar oyundayken baskı yediğimiz için oyuna müdahil olma gereği duyduk. Rakip ortasahadan geliyor diye biz Kucka hamlesini yaptık. Daha sprinter diye Ekuban hamlesini yaptık. Daha beklerin çıkışını engelleyelim diye Vahid hamlesini yaptık. Biz burada son dakikada üç tane oyuncu, bir rakip oyuncuyu döndürme hatası yapıyorsa ve o dakikada ve vurulan topla karşılama hatası yapıyorsa karşınızdaki de bir şekilde cezayı kesecek. Onlar da bir rakip. Son 10 maçta 1 kez mağlubiyet almış bir takım ve belli bir direnci de ortaya koyan bir takım. Ayrıca bizim yaş kategorisindeki kadronun da bu kadar uzun süre 70 dakika etkin olduğunu söyleyebiliriz. Bu tecrübedeki bir takımın, bu kadar pozisyona girip atamadığınız zaman, ikinci golü bulamıyorsak bir şekilde fatura kesilir. Belki dönüp kendi kalemize golü alacaktık. Ama her ne olursa olsun basit hatalar bize pahalıya mal oluyor, bizim bu hataları yapmamamız lazım. Yediğimiz golün başlangıcında iki tane oyuncumuz var, baskıyla rakibi döndürmemiş olsak, kendi sahasına itmiş olsak, gerçi bunlar olmasa da futbol bu kadar cazip olmayacak. Bize yakışmayan bir gol yedik. Hata yaptık, üzgünüm'' diyerek cevapladı.

Kaybedilen puanlarla ilgili olarak yöneltilen soruyu ise Ünal Karaman, ''Kaybedilmiş her puan bizim için üzüntü ama biz sezon başından itibaren biz bir çok şeyi konuştuğumuzda nasıl bir kamp geçirdiğimizi, nasıl bir kadro yapısıyla beraber olduğumuzu ve zaman içerisinde psikolojik ve mental olarak bazı oyuncularımızın ne derece büyük tahribat içerisinde olduğunu, bizim zaman içerisinde yaşadığımız her türlü sayın başkanımız ve yönetim kurulumuzun fedakarlıkla çalışmasına rağmen yaşadığımız olumsuzlukları ifade etmiştik. Geriye bir tek şey kalıyor, mücadele etmeye çalışan ve varını yoğunu ortaya koymaya çalışan, onca yaşına ve fiziki gücüne rağmen sahada mücadele etmeye çalışan bir Trabzonspor var. Puan tablosuna baktığımız anda Antalyaspor'un Ankaragücü'nün, Malatyaspor'un farklı bir direnç içerisinde olduğunu görüyorsunuz. Zaman içerisinde favori gösterilen takımların da bazı zorluklar yaşadığını görüyorsunuz. Bunları doğal karşılamak lazım. Geriye bir tek şey söyleyebilirim, bizim oynadığımız oyunun karşılığı değil bu puanlar. Bizim daha üst sıralarda olmamız gerekiyordu. Ama dedim ya detayda kaybeden bir takımız. Onu da anlayışla karşılayabiliyorum. Ben oyuncularımın önemli bir bölümünün gösterdiği performanstan memnunum. Tek üzüntüm bu emeklerin karşılığının daha fazla puan olarak geri dönmesi gerekiyordu'' diyerek yanıtladı.

Karaman, basın toplantısının son bölümünü ise, ''Ben teknik adam olarak görevimi iyi yapmıyorum, ona bağlıyorum. Arkadaşlar bir şeyleri izah etmeye çalışıyoruz. Rakip kaybetti diye bizim kaybetmememiz mi gerekiyor. Biz de arzu ediyoruz ki maç kazanalım ama öyle bir soru oluyor ki neye bağlıyorsunuz dediğiniz anda ben zaten genel bir değerlendirme yapıyorum. Geriye bir tek şey kalıyor o da ben yetersiz kalıyorum demek ki kadro seçiminde. Oyuncu tercihlerinde belki yetersiz kalıyorum o yüzden puan kaybediyoruzdur. Kendimizi de bir hesaba çekeriz'' sözleriyle noktaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.