Rıza Çalımbay: "Sıkıntılı süreci aşmamız için Galatasaray maçı çok iyi bir şans"

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sıkıntılı süreci aşmaları için önlerinde oynayacakları Galatasaray maçının çok iyi bir şans olduğunu belirterek, iyi bir sonuç almaları halinde önlerinin açılacağını söyledi

26 Ekim 2017 Perşembe 15:23
Rıza Çalımbay: "Sıkıntılı süreci aşmamız için Galatasaray maçı çok iyi bir şans"

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya gelerek soruları yanıtladı. Çalımbay, Trabzon'a gelirken bir krizin olduğunu bilerek geldiklerini vurgulayarak, sadece saha içinde değil, saha dışında da yaşanan sıkıntıların sahaya yansımasından dolayı istenmeyen bazı olayların olduğunu belirtti.

"Krizi birlikte atlatabiliriz"
Çalımbay, krizi camiayla birlikte atlatabileceklerini belirterek, "Eğer biz burada belli bir krizi çözeceksek bu krizin çözmek için başta taraftar, yönetim, futbolcular, teknik heyet ve sizler çok önemlisiniz. Çünkü basın ne kadar takımın arkasında durursa takım da o kadar güçlü olur ve bu krizleri de beraber atlatmış oluruz. Biz buraya gelirken bir kriz olduğunu biliyorduk. Bir hafta içinde üç tane maç oynayacağız kendi kurmadığımız ancak bireysel olarak tanıdığımız bir takım. Bu takımın sıkıntıları sadece saha içinde değil saha dışında da sıkıntılar olduğu için ve bunlar sahaya yansıdığı için istenmeyen bazı olaylar olmuş" dedi. 

"Trabzonspor'da çalışmak çok büyük sorumluluk ister"
Trabzonspor'da çalışmanın çok büyük bir sorumluluk istediğini söyleyen Çalımbay, "Trabzonspor büyük bir camia ve benim de futbol hayatımdan antrenörlük hayatıma kadar burası bambaşka bir yerdir, futbol kentidir. Burada çalışmak çok büyük sorumluluk ister biz de bunu bilerek geldik hedeflerini bilerek geldik. Gönül isterdi ki buraya sezon başı gelip kendi takımımı kendim yapmak. O zaman her şey daha bambaşka olur. Sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz yavaş yavaş da çözmeye çalışıyoruz. Şimdi tedavi sürecine giriyoruz Tek sorun zaman yok. Çok kritik maçlar oynayacağız bunlardan birisi Malatya maçıydı. Ne kadar eleştiri olursa olsun özellikle ben takımdan memnunun çok iyi oynadılar. Biz o günü büyük bir şanssızlık yaşadık. On kişi kalmak ve kendi kalemize gol atmak üzücü. Bir takımın başına gelecek en kötü şeylerden birisi. Kimse oraya değil neticeye bakıyor bu da gayet doğal. Biz oradaki bazı şeyleri gördük kendi açımızdan baktığımızda. Oradaki maç puan olarak kötü oldu ama ilerisi ve bizim için iyi bir avantaj oldu. Yapacağımız şey kupa maçını kazanmaktı. Dün maçın başından sonuna kadar disiplin çok çok iyiydi ve iyi bir galibiyet aldık. Ben sonuçtan memnunum ama oyundan kesinlikle memnun değilim hele hele tempodan hiç memnun değilim bu tempoyla bir şey yapmamız zor, bazı arkadaşlarımızın kapasitelerinin üstüne çıkması gerekiyor. Gördüğümüz eksiklikler var onları da biran önce düzeltmemiz gerekiyor. Galibiyet çok güzel ama tempo, bu tempo bizi bir yerlere götürmez. Galatasaray maçına gelince, bir tek takımın maçı değil camia için önemli ve kritik bir maç, taraftarımızın önünde çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Taraftarımıza inanıyor güveniyorum. Taraftar her zaman kötü gün dostudur ve böyle günlerde en büyük destek de onlardan olacaktır. Bu maçlarda bizim ve camiamız için çok kritik bir maç. Kim oynarsa oynasın bu maçı kazanmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Belki de bu maçı çok iyi bir şekilde bitirdiğimizde kesinlikle çok daha iyi yerlere geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"Oynamayan arkadaşlarımızda kopma olmuş"
Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, en büyük sıkıntılardan bir tanesinin oynamayan oyuncuların süre bulamadıkları için kopma yaşadıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Ben her şeye açığım ve rahatlıkla her şeyi sorabilirsiniz. Burada bir tane olay gerçek varsa bence sizin de bilmeniz gerekiyor. Buradakiler büyük sıkıntılar değil ama takım açısından üzücü şeyler. Takım yapılanmasında çok oyuncu var. Çok kalabalık var. Bundan dolayı da oynayamayan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız maalesef oynamadıkları sürece bırakmışlar. Bu arkadaşlarımızı oynattığınızda eksiklikleri ortaya çıkıyor. Bazı arkadaşlarımız hazır olmadan oynamışlar. O yüzden buradaki en büyük sıkıntı oynayan oyuncudan çok oynamayanların gerekli şansı almadıkları için kopmaları. Onları kazanmak en önemli hedefimiz. Kalabalık bir çoğalma var. Örneğin kanatta 3 sağ açık 3 sol açık ama iki tanesini oynatacaksınız. Öteki arkadaşlarımız boşta, kadroya baktığınızda ne istiyorsanız var gibi gözüküyor ama arkadaşların her türlü hazır olması gerekiyor. Şu anda tek forvete kaldık, N’Doye hiç şans almamış, çünkü üç tane forvet var, biri oynayıp, biri yedek olacak. Kanat da orta saha da öyle. Defans da oralara göre biraz sıkıntı. En büyük sıkıntı çok oyuncunun olması arkadaşlarımızın şans alamaması ve tempolarının kapasitelerinin çok altında olması."

"Milli arayı dört gözle bekliyorum"
Çalımbay Milli arayı dört gözle beklediğini ifade ederek , "Şu anda benim için programımı yaptığımda en önemli şey Kayserispor maçından sonraki milli takım arası dört gözle orayı bekliyorum. Oraya gelene kadar da çok kritik iki maçımız var. Galatasaray ve Kayserispor maçları. Ne olursa olsun o iki maçı iyi bitirmemiz gerekiyor. Hakikaten bu benim açımdan sıkıntılı bir süreç ama bunu aşacağımızı düşünüyorum. Hepimizin de bir olup bu iki maçı bitirdikten sonra aradaki 15 günlük zamanın bize yeteceğini düşünüyorum, takımı tanıma açısından"

"Hogo Rodallega ceza alacak"
Ziraat Türkiye Kupası'nda rakibine yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gören Hugo Rodallega'nın davranışının cezasız kalmayacağını açıklayan deneyimli çalıştırıcı, "Hugo bizim için çok nemli bir oyuncu. O kartı es geçemeyiz, onun cezası olacak. 3-0 galibiz öyle gereksiz kart görülmemesi gerekiyor. Hiç bir Türk insanının ırkçılıkla alakası olacağını düşünmüyorum. Eğer öyle bir şey varsa da üzülürüm. Onunla konuştuğumuz da yaptığının yanlış olduğunu söyledik. Gereksiz kart görenlere izin vermeyeceğiz. Cezayı da hangi arkadaşımız olursa görecek. Özellikle Malatyaspor maçında bunun cezasını gördük. Sosa çıktıktan sonra hamle şansımız dahi kalmadı. O bizim için üzücü oldu Sosa çıkmasaydı o maç daha farklı bir maç olacaktı. Maalesef bu kartların özellikle gereksiz şekilde görülenlerin mücadeleden ziyade kesinlikle affetme şansımız yok" diye konuştu. 

"Galatasaray maçı sıkıntılı süreci atlatmamız için çok önemli bir şans"
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 29 Ekim Pazar günü sahalarında oynayacakları Galatasaray maçının sıkıntılı süreci atlatmaları için çok önemli bir şans olduğunu belirterek, "Bizim hedef zaten belli. Kalan maçlarımızı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bunlara da maç maç bakıyorum. Puan hesabı yapmadan. Trabzom’a yakışan bütün maçlarını çok iyi bir şekilde bitirmesi. Sıkıntılı bir süreci aşmak için çok iyi bir galibiyete ihtiyaç var, Galatasaray maçı bu iş için en büyük şansa. Camia, futbolcular ve hepimiz için büyük bir şans, bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Önümüzün açılacağını takımın kendine güveni geleceğini çok iyi biliyorum. Göreve başladığımda oyuncuları karşıma aldığımda üzgün ve moralsiz bir takım buldum. Takımı tekrar ayağa kaldırmak için bir galibiyete ihtiyaç var. Bu fark etmez hangi takım olacağı Çorum Belediyespor maçından sonra Galatasaray maçının olması ne eksiklikler olursa olsun ne olursa olsun bu maç büyük bir şans ve bunu iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

"Herkesi kendi yerinde oynatmak istiyorum"
Her oyuncuyu kendi yerinde oynatmak istediğini söyleyen Çalımbay, "Hubocan ilk defa bugün normal bir idmana çıktı. Mas cezalı Galatasaray maçında oynamayacak. Savunmada biraz sıkıntılarımız var. Ama ben orta saha ya da bir yerden bir arkadaşı oraya monte etmek istemiyorum. Herkesi kendi yerinde oynatmak istiyorum. Son iki maçta gol yemedik, Malatya'da kendi kalemize attığımız gol var. Bu iyi, Çorum maçında defans olarak disiplinli oynadılar. Malatyaspor maçında da her şeye rağmen güzeldi. Ama Galatasaray maçında o maçlardan iki kat daha fazla konsantre olmanız gerekiyor. Orta sahası hücuma yönelik oynayan bir takım, ben şu andaki gidişattan memnunum defansın. Sadece defansı suçlamak doğru değil. Sadece oradan kaynaklanan bir şey değil, orta sahada da forvetten de kaynaklanıyor. Bir bütün olarak defans yapacaksak da atak yapacaksak da hep beraber yapacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

"Yabancı oyunculara karşı değilim ama bir kriter olması lazım"
Çalımbay, yabancı oyunculara karşı olmadığını ama bir kriter olması gerektiğini vurgulayarak, "Yabancı arkadaşlara kesinlikle karşı değilim. Yabancı gelse bile o arkadaşlarda kriter olması gerektiğine inanıyorum. Mesela Galatasaray takımına baktığınızda 11 tane yabancı, antrenörü yabancı ister, yerli oyuncular da olsun ama bu hakikaten uzun bir konu. Orada altyapıya dayanıyor her şey. Altyapıya çok önem vermek gerekiyor. Önemli olan alttan oyuncu yetişmesi. Abdulkadir olsun, Yusuf olsun çok iyi ama diğer kulüpler de yetiştirmesi gerekiyor ki yerli oyuncular olsun. Bu tarz kararlar alınacağı zaman Türkiye’deki hocaları da toplayıp fikirlerinin alınması gerekiyor. Neticede onlarla çalışacak olan bizleriz. Şu anda görüyorsunuz en büyük sıkıntıyı milli takım yaşıyor. Onun için kaliteli yabancı alınacaksa İngiltere gibi kriter konulmalı" şeklinde konuştu. 

"Tek sıkıntı oynamayanların moralsizliği"
Takımda gruplaşma var iddialarını ise Çalımbay, "Gruplaşma ya da takımı sabote ediyorlar, o laf futbola yakışmayan bir şey öyle olacağını düşünmüyorum, Oyuncuların o karakterde olacağını hiç zannetmiyorum. Tek sıkıntı kadronun geniş olması ve oynamayanların moralsiz olması" diye cevap verdi. 

"Trabzonspor başka bir camia o yüzden burada her şey dört dörtlük yapılmalı"
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Eto'nun çalıştığı en iyi profesyonellerden bir tanesi olduğunu belirterek, "Eto çok sevdiğim oyunculardan. Bana buraya geldiğimde ilk mesaj atan kişiydi. Onun gibi bir oyuncuyla çalıştığım için çok mutlu oldum. Örnek bir kaptan ve örnek bir liderdi. Antalyaspor'daki ayrılma nedenim yönetimle fikir ayrılığı, futbolcu arkadaşlarımla problemim olmaz, zaten öyle bir şey olsa orada daha fazla çalışmam. Benim tek yıllık atma sebebim; sadece iki yere öyle imza attım. Rize'de Sivas'ta da birer yıllık imza attım. Eğer burada başarılı olursam zaten kalırım. İstiyorsan beş yıllık at mukaveleler önemli değil. Önemli olan başarılı olmak, ben kendime güveniyorum. Tek şanssızlığım geç gelmem. Yoksa benim bir yıllık imza atmam korkutmuyor. Ben bir camiaya gelmişsem bir yıl idare edip, gideyim hevesi ile gelmem. Bir şeyler bırakıp gitmek isterim, Trabzonspor bambaşka bir camia onun için burada her şey dört dörtlük yapılmalı" diyerek sözlerini tamamladı. 

Son Güncelleme: 26.10.2017 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.