Ronaldinho değil Tonydinho

Nwakaeme, “Futboldaki idolüm Ronaldinho benim için gelmiş geçmiş en büyük oyuncu. Ondan çok şey öğrendim. Nijerya’da onu bende görmeye başladılar. Bana Tonydinho demeye başladılar” dedi

13 Eylül 2018 Perşembe 10:55
Ronaldinho değil Tonydinho

HERKESİN KONUŞTUĞU İSİM

Trabzonspor'un İsrail'in Hapoel Beer Sheva takımından kadrosuna kattığı Anthony Nwakaeme,Futboldaki idolüm Ronaldinho benim için gelmiş geçmiş en büyük oyuncu. Ondan çok şey öğrendim. Nijerya’da onu bende görmeye başladılar. Bana Tonydinho demeye başladılar” dedi

Bordo-Mavili formayla 11'deki ilk maçında Galatasaray karşısına çıkıp oynadığı futbolun yanı sıra attığı 2 gol ve yaptığı asistle geceye damgasını vuran Nwakaeme çarpıcı açıklamalarda bulundu. Futbol idolünün Brezilyalı efsane oyuncu Ronaldinho olduğunu açıklayan 29 yaşındaki yetenekli isim, Ronaldinho'dan çok şey öğrendiğini söyledi.

AĞLAMAK ÜZEREYDİM

Ülkesinde Ronaldinho hayranı olduğu ve onu idol olarak gördüğü için kendisine 'Tonydinho' denildiğini belirten Nwakaeme, "Benim gördüğüm benim izlediğim gelmiş geçmiş belki de en büyük oyuncu Ronaldinho. Onun futbol topuyla saha içinde yaptığı şeylere bir isim vermeye imkan yok. İnanılmaz şeyler yapıyor. Hatta ilk kez onu internette izlediğimde ağlamak üzereydim. Çünkü bir insanın futbol topuyla bunları yapabilmesi pek mümkün gözükmüyor" ifadelerini kullandı.

ONUN GİBİSİ YOK

Ronaldinho'dan çok şey öğrendiğini kaydeden Nwakaeme, şöyle konuştu: "Ben ondan rakipten korkmamayı öğrendim. Top ona ne zaman gelirse gelsin her zaman rakibin üstüne giden, her zaman bir şeyler göstermeye ve çalım atmaya çalışan bir oyuncuydu. Ondan bir şeyler öğrendiğimi düşünüyorum. Çünkü daha gençken topu ayağımdan çıkarmakta zorlanıyordum. Her topu aldığımda ya bir çalım ya bir teknik bir şeyler yapmaya çalışıyordum.

ŞİMDİ KORKMUYORUM

Bazen de topu kaptırıyordum. Ama büyüdükçe futbolu bira daha öğrendikçe futbolun takım oyunu olduğunu bireysel bir oyun olmadığını öğreniyorsunuz. Ama hala ondan öğrendiğim çok önemli şeyler var. Belki de ondan öğrendiğim en önemli şey topla olan özgüven. Top ondayken hiç bir şeyden korkusu yok. Her zaman rakibin üstüne gitmeye çalışan biri. Bende onun gibi olmaya çalışıyorum."

BASİT BİR FUTBOL GEÇMİŞİM VAR

Nwakaeme, futbol geçmişini fazla detaylandırmazken şunları söyledi: "Çok basit bir hayatım var. Futbolda ilk kez Romanya'da profesyonel oldum. Daha sonra İsrail'e gittim. Orada oynadıktan sonra da şuan buradayım. İsrail'den ayrılışım şöyle oldu; Kulüpte mutluydum belki ama bazı kulübün yönetiliş tarzı ve yaşadıklarımdan sonra ayrılma vaktinin geldiğini hissettim. 3 yılda 6 kupa kaldırdım. Bu benim için önemli."

ASLAN PAYI ONAZİ'NİN

Trabzonspor'a transferinde aslan payının Onazi'de olduğunu söyleyen 29 yaşındaki futbolcu, "Öncelikle Onazi'nin burada olması benim için çok önemli bir etken. Kendisi daha önceden burada bulunduğu için takımı ve şehri iyi tanıyor. Bana ne yapmam ne yapmamam gerektiği, nerelere gitmem nerelere gitmemem konusunda yardımcı oluyor. Bütün tecrübelerini bana aktarıyor. Onun gibi birisiyle olmak çok önemli. Kardeşim diye nitelendirebileceğim bir insan. Hem saha içinde hem saha dışında onun varlığı beni çok olumlu etkiledi" dedi.

HER ZAMAN AKLIMDA KALACAK

Trabzon'a imza atmadan önce ilk maçı statta izlediğini hatırlatan Nwakaeme, takımın hem oynayış tarzı hem seyircinin coşkusunun kendisini çok etkilediğini kaydederek, forma giydiği ilk maçta yaşadıklarını da şöyle özetledi: "Taraftarların hem beni kabul edebilmesi hem benim takım için entegre olmam amacıyla Galatasaray maçı benim için çok önemliydi.Trabzon'a gelmeden imzalar atılmadan önce de bu maç üzerinde, bizim için ne kadar önemli olduğunu konuşmuştuk. Galatasaray gibi önemli bir takıma da gol atabilmek böyle başarılı bir performans sergilemek benim için çok önemliydi. Hele hele ki bu ilk maçınızsa, Trabzonspor forması giyiyorsanız attığınız ilk gol çok değerlidir. Bu golü her zaman hatırlayacağım."

TEK HEDEFİM SÜREKLİ OYNAMAK

"Ben aslında kendisine çok fazla hedefler koyan veya bu hedeflerden çok fazla bahsetmek isteyen biri değilim" diyen Nwakaeme, "Bizim kulüp olarak hedeflerimiz var. Bunları gerçekleştirebilmek adına hepimiz çalışıyoruz. Bireysel anlamda kendime çok fazla hedef koymuyorum. Benim tek hedefim oynayabilmek. Oynadığım zaman kendimi gösterebilmek. Zaten oynadığım oyunun da benim hedeflerimi gösterebileceğini düşünüyorum. Oynadığım oyun benim hedeflerimi izleyenlere anlatacaktır. Dolayısıyla benim tek hedefim şuan oynayabilmek ve sürekli değil süreklilik kazanıp bu şansla devam edebilmek" dedi.

İKİSİNİ DE TANIMIYOR

Trabzonspor taraftarlarının sosyal medyada kendisini Bordo-Mavili takımın unutulmaz oyuncuları olan Yattara ve Jaja ile kıyasladığını söylediğimiz Nwakaeme, "İki ismi de tanımıyorum. O nedenle yorum yapamayacağım" dedi.

TOPU KAYBEDERİM İNANCIMI ASLA

Nwakaeme, kendi özeliklerini ise şöyle anlattı: "Özellikle bire bir pozisyonlarda karşıma defans oyuncusunu aldığım zaman bire birde üzerine gitmeye çalışan biriyim. Çünkü futbolda mutlu olmaya çalışıyorum. Mutlu olduğunuz zaman yeteneklerinizi daha iyi sergileyebiliyorsunuz ve yapabileceğiniz şeyleri tam anlamıyla sahaya yansıtabiliyorsunuz. Ben de bu pozisyonlarda topu kaybetsem bile inancımı asla kaybetmem. Pozisyonu tekrar denerim. Olana kadar devam etmeye çalışırım. Hücumu seven bu tarzda bir oyuncuyum. Bire bir pozisyonları severim."

ŞAMPİYONU kestiremiyorsunuz

Nijeryalı oyuncu Türkiye ligini nasıl değerlendiriyorsun? şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: "Türkiye ligi çok yarışmacı bir lig. Kimin şampiyon olacağını asla bilemiyorsunuz. Her takımın şampiyon olma şansı var. Benim görüşüm böyle. Yurt dışından da böyle gözüküyor. Çok yarışmacı ve zor bir lig olarak görülüyor."

HOCAMIZ ÇOK KARARLI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman'ı da değerlendiren Nwakaeme, "Gerçekten çok kararlı çok ciddi. İşine odaklanmış biri olarak görüyorum kendisini. Saha içinde antrenmanlarda özellikle oyuncularının her zaman  son derece en yüksek standartlarda çalışmasını isteyen biri. Maçta aldığınız sonuçlar genelde antrenmandan başlar. Dolayısıyla hocamız da işini tam anlamıyla doğru yapmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

TRABZON'U GEZEMEDİM

Bordo-Mavili taraftarların gönlünde daha ilk maçında taht kuran Nwakaeme, henüz Trabzon'da gezme şansı yakalayamadığını da belirterek, "Çok fazla dışarı çıkma fırsatı bulamadım. O da şundan kaynaklanıyor; Ben fazla dışarıda gezmeyi seven biri değilim. Antrenmana giderim antrenman bitikten sonra evime giderim. Burası dünyanın en güzel şehri olsa da ya da çok farklı bir yer olsa da bu değişmezdi. İdman biter evime gider dinlenirim. Şuana kadar Trabzon'da geldiğimden beri üç yeri öğrendim. Onazi'nin evi. Antrenman sahası ve havalimanı" dedi. Nwakaeme, Türk yemeklerine kolay adapte olduğunu da ifade ederek pilavı çok sevdiğini vurguladı.Trabzonspor'un şampiyonluk hasretiyle ilgili sorulan soruya ise Nwakaeme, şöyle yanıt verdi: "Bir önceki takımımda da ben transfer olduğum zamanda 42 yıllık bir süreçte şampiyon olmamışlardı. Ben oraya gittiğimde de tabi ki kupalar kazanmak çok başarılı olmak istiyorduk. Ama asla sadece şampiyon olacağız ya da başka bir hedefle gitmedim. Ancak her maça maç maç bakıp her gün daha iyisini yapmaya çalışarak orda da kupalar kazandık uzun yıllar sonra. Bu tür şeylere açık biriyim. Maç maç bakarsak her gün daha ileriye gideriz diye düşünüyorum."

FENERBAHÇEYE GOL ATMAK İSTERİM 

Trabzonspor taraftarlarının "Galatasaray'a gol attı şimdi sıra Fenerbahçe" de sözlerinin kendisine hatırlatılması üzerine deneyimli oyuncu "Tabi ki ben her takıma gol atmak istiyorum. Takımın ismi çok önemli değil ama bu maçlara denk gelirse daha mutlu olurum" ifadelerini kullandı. Nwakaeme, Türkçe'yi henüz öğrenmeye başlamadığını söylerken sadece 'adamsın' kelimesini öğrendiğini söyledi.

SONNOKTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.