Trabzonspor, Beşiktaş karşısında moral arıyor

Trabzonspor, evinde 2018 yılının ilk galibiyetini Beşiktaş karşısında almak istiyor. Geçtiğimiz hafta kazanan iki takımın mücadelesinde gülen taraf gelecek haftalara daha moralli girecek.

04 Mart 2018 Pazar 12:29
Trabzonspor, Beşiktaş karşısında moral arıyor

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında 5 Mart Pazartesi günü saat 20:00'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde bulunan Medical Park Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Siyah-beyazlılar, ligde 44 puanla üçüncü sırada yer alırken, Trabzonspor ise 36 puan ile 6. sırada bulunuyor. Konuk ekip Beşiktaş, şampiyonluk yarışında yara almak istemezken, ev sahibi Trabzonspor ise üst basamaklara doğru tırmanışını sürdürmek istiyor. 

Trabzonspor taraftarı önünde kazanmak istiyor 
Süper Lig'de geçen hafta deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 mağlup ederek 6 maçlık galibiyet hasretine son veren Karadeniz ekibi, ezeli rakibi Beşiktaş karşısında evinde 2018 yılındaki ilk galibiyetini taraftarı önünde almayı hedefliyor. Bordo-mavililer 2018 yılında evinde oynadığı 3 maçta Fenerbahçe ile 1-1, Göztepe ile 0-0 ve son maçta Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olmuştu. 

Burak Yılmaz cezalı 
Bu sezon Süper Lig'in en golcü ikinci oyuncusu olan Burak Yılmaz (18), bu maçta cezası sebebiyle oynayamayacak. Burak, ligde attığı 18 golle takımı Trabzonspor'un topladığı puanların yüzde 42'sinin tek başına sahibi oldu. Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın forma vermesi halinde forvet hattında görev yapması beklenen Hugo Rodallega, Süper Lig'de Beşiktaş'a karşı oynadığı beş maçta beş gol attı. Rodallega'nın Süper Lig'de daha fazla gol attığı başka takım yok. 

6 puanlık maç 
Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak olan karşılaşma bordo-mavililer için 6 puanlık değer taşıyor. Bordo-mavililerin 38 puan ile bir üstünde bulunan Kayserispor'un puan kaybı yaşadığı haftada siyah-beyazlı takım karşısında bordo-mavililer 6 puan değerin olan maça çıkacak. Karadeniz ekibi sahadan 3 puanla ayrılması halinde puanını 39 yapacak ve adım adım zirvenin potasına girecek. 3. sırada yer alan Beşiktaş ile puan farkını 5'e indirecek. Bordo-mavililer sahadan istediği sonuçla ayrılmaması halinde ise Beşiktaş ile arasındaki puan farkını ise 11'e çıkartacak. 

Şenol Güneş, Trabzonspor'a karşı 
Bordo-mavili kulübün efsane ismi Şenol Güneş, teknik adamlık kariyerinde ligde 17. kez Trabzonspor'a, rakip olacak. Güneş, Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş takımlarının başında 16. kez Trabzonspor'a rakip oldu. Söz konusu maçlarda Güneş, Karadeniz ekibine karşı 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. 

Çalımbay, Beşiktaş'a karşı 
Beşiktaş'ın efsane ismi Rıza Çalımbay da, teknik adamlık kariyerinde 26. kez Beşiktaş'a rakip olacak. Tecrübeli teknik adam, Göztepe, Denizlispor, MKE Ankaragücü, Eskişehirspor, Sivasspor, Çaykur Rizespor, Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa, Antalyaspor takımlarıyla siyah-beyazlı takım karşı 25 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 15 yenilgi aldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.