Trabzonspor geleneği bozmadı

Süper Lig'in 19. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, sarı-lacivertliler karşısındaki galibiyet hasretine son veremedi. Bordo-mavililer, bunun yanında bu sezon geride kalan haftalarda İstanbul ekipleriyle oynadığı karşılaşmalarda ise mağlubiyet almadı.

29 Ocak 2018 Pazartesi 11:56
Trabzonspor geleneği bozmadı

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında evindeki 8 yıllık galibiyet özlemini sonlandıramadı. Sarı-lacivertlileri en son 23 Ağustos 2010’da Hüseyin Avni Aker’de 3-2’lik skor ile mağlup eden bordo-mavililer, bu tarihten sonra İstanbul ekibine karşı evinde oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi. Söz konusu tarihten bugüne kadar Trabzon’da oynanan karşılaşmalarda bordo-mavili takım, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. Attığı 3 gole karşılık ise kalesinde 18 gol gördü.

İstanbul takımlarına yenilmedi
Trabzonspor, bu sezon İstanbul takımlarıyla oynadığı 6 maçta 4 beraberlik ve 2 galibiyet elde ederek, rakipleri karşısındaki yenilmezlik geleneğini sürdürdü. Karadeniz ekibi, Fenerbahçe ile bu sezon oynadığı mücadelelerden 2-2 ve 1-1'lik skorlarla ayrılan Rıza Çalımbay'ın takımı, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş ile 2-2 berabere kalırken, sahasında Galatasaray'ı 2-1 ve deplasmanda Kasımpaşa'yı da 3-0 mağlup etmişti.

Çalımbay, Medical Park'ta yenilmiyor
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise bordo-mavili takımın başında Medical Park Stadyumu'nda çıktığı 5 maçta da yenilmedi. Süper Lig'in 9. haftasında takımın başına gelen deneyimli teknik adam, Trabzonspor ile çıktığı 11 maçta 6 galibiyet elde etti. 4 maçtan beraberlikle ayrılan Çalımbay, göreve geldiği ilk hafta sahadan yenik ayrılmıştı.Bordo-mavililer, deneyimli teknik adamın döneminde Medical Park Stadyumu'nda oynadığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı ve yenilgi yüzü görmedi. Trabzon, söz konusu müsabakalarda Galatasaray'ı 2-1, Osmanlıspor'u 4-3, Antalyaspor'u 3-0, Bursaspor'u 1-0 yenerken, Fenerbahçe ile de 1-1 berabere kalarak, 13 puan çıkardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.