Trabzonspor hem dibi, hem de zirveyi gördü

Trabzonspor, Süper Lig'in ilk yarısında iki farklı görüntü çizdi. Bordo-mavililer ilk yarıda hep dip yaptı hem de zirve yaparak rakiplerine 'Şampiyonluk yarışı içinde bende varım' mesajını gönderdi.

20 Aralık 2017 Çarşamba 10:16
Trabzonspor hem dibi, hem de zirveyi gördü

Trabzonspor, Süper Lig'in ilk yarısında tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayarak zirveye yarışına ortak oldu. Ligin ilk 9 haftasında 9 puan ile 13. sıraya kadar gerileyerek, küme düşme bölgesinde mücadele eden bordo-mavililer, söz konusu haftadan sonra ligde mağlubiyet görmeyerek tam tersi bir grafik sergiledi.

7 maçta 6 basamak çıktı
Trabzonspor, teknik direktör değişikliği sonrası takımın başına getirdiği Rıza Çalımbay ile önemli bir çıkışa imza attı. Bordo-mavililer ligde oynadığı son 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 19 puan topladı. Ligin son 7. haftasında en çok puanı toplayan takım olan Karadeniz ekibi 9. haftada 13. sırada yer aldığı ligde üst üste elde ettiği galibiyetler sonrası 28 puana ulaşarak 6 basamak birden çıktı ve 7. sıraya yerleşti. Lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 5'e indirerek zirve yarışının en büyük ortaklarından biri oldu.

Averajını düzeltti
Trabzonspor, ligde en çok gol yiyen takımlardan biri olma özelliğini söz konusu dönemde bıraktı. Ligde 32 gol atıp , 7 gol yiyen bordo-mavililer ligin 9. haftasında eksi 5 olan averajı 16. hafta itibariyle artı 5 çevirdi. Ligin ilk 9. haftasında 17 gol atıp 22 gol yiyen bordo-mavililer 7 maçta ise 15 gol atıp kalesinde 5 gol gördü.

Evinde 18 puan topladı
Trabzonspor bu sezonun ilk yarısında oynadığı 16 maçın 8'ini sahasında oynadı. Söz konusu maçlarda 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet elde eden bordo-mavililer sahasında 18 puan topladı. Bordo-mavililer dış sahada ise 2'şer galibiyet ve mağlubiyet elde ederken 4 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Evinde oynadığı maçlarda ise 19 gol atarken kalesinde ise 16 gol gördü. Dış sahada ise attığı 13 gole karşılık kalesini 11 gole kapatamadı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.