Trabzonspor son 7 yılda zirveyi unuttu

Son 7 sezonda dip yapan Trabzonspor'da yönetim kulübü sıkıntılı süreçten çıkarmak için mücadele ediyor

22 Mayıs 2018 Salı 11:46
Trabzonspor son 7 yılda zirveyi unuttu

Spor Toto Süper Lig'de son 7 sezonda dip yapan Trabzonspor'da yeni yönetim kulübü sıkıntılı süreçten çıkarmak için mücadele ediyor. 
Spor Toto Süper Lig'de 2010-11 sezonunun bittiği 22 Mayıs tarihinin yıl dönümünde deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 4-0 mağlup etmesine rağmen Fenerbahçe ile puan puana ligi bitiren Trabzonspor, söz konusu tarihten sonra zirve yarışının içinde olamadı. 

22 Mayıs 2011 unutulmuyor 
Şike davasına konu olan 2010-2011 sezonunda Trabzonspor 22 Mayıs Pazar günü deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 4-0 mağlup ettiği maçla sezonu tamamlamıştı. Sarı-lacivertli kulüp ile puan puana ligi bitiren bordo-mavililer UEFA'nın kararı ile Fenerbahçe yerine Şampiyonlar Ligi'ne davet edilmişti. Söz konusu sezonun ardından Karadeniz ekibi adeta çöküşe geçerek bu süreçte ağır yara aldı. Trabzonspor yarışan ve Şampiyonlar Ligi'ne giden bir takım olmaktan çıkıp, heyecanını yitiren, hem ekonomik hem sportif çöküş yaşayan bir kulüp haline geldi. 

Son 7 yılda zirveyi unuttu 
Bu sezon lider Galatasaray'ın 20 puan gerisinde kalan bordo-mavililer, Avrupa'ya gitmek için en kolay yol olan Türkiye Kupası'na da veda ederek Avrupa kupalarına katılma şansını kaybetti. Kulüp, 2010-2011 sezonunu izleyen süreç sonrası yaşanan 3 Temmuz süreciyle birlikte düşüşe geçti. 2011-12 sezonunu 56 puanla 3. sırada bitiren Karadeniz ekibi, 2012-13 sezonunda 46 puan ile 9. sırada yer aldı. 2013-2014 sezonunda 53 puan ile 4. sırada, 2014-15 sezonunda 57 puan ile 5. sırada yer alırken, 2015-16 sezonunda ise 40 puan ile 12. sırada yer aldı. Bordo-mavililer 2016-16 sezonunda 51 puan ile 6. basamakta yer alırken, bu sezonu ise 55 puan ile 5. sırada tamamladı. Karadeniz ekibi 22 Mayıs 2011'de 82 puan ile sezonu ilk sırada tamamlayan Fenerbahçe ile aynı puanı paylaşarak sezonu tamamlamıştı. Bordo-mavililer söz konusu sezonun ardından zirveyi zorlayamadı. 

Sürekli kaos yaşandı 
Trabzonspor'un, ezeli rakibi Fenerbahçe ile ligi kafa kafaya bitirdiği 2010-11 sezonunda başkan olan Sadri Şener'in, yapılan kongrede aday olmamasının ardından göreve gelen İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün 15. başkanı oldu. 2,5 yıla yakın bir süre görevde kalan İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün tarihinde kısa sürede en çok teknik adam değiştiren başkan olarak tarihe geçti. Kulüp birçok dava ile karşı karşıya kalırken, ekonomik ve sportif anlamda dip yaptı. Daha sonra göreve gelen Muharrem Usta da, camianın beklentilerine karşılık veremedi. Yaptığı transferlerle 50. yılda şampiyonluk hedefleyen Usta, sportif ve ekonomik manada beklentilerin altında kalarak , Hacıosmanoğlu dönemini aratır oldu. 2,5 yıla yakın görevde kalan Muharrem Usta, 4 teknik adamla çalıştı. 

7 sezonda 11 kez teknik adam değişti, 130'a yakın oyuncu sirkülasyonu yaşandı 
Trabzonspor son 7 sezonda 10. kez teknik adam değişikliğine giderek bir sezona bir teknik adam sığdırmakta zorlandı. Özellikle Hacıosmanoğlu'nun bulunduğu Muharrem Usta'nın devraldığı 2015-16 sezonunda bordo-mavililer 3 teknik adamla çalıştı. (Shota Arvaledze, Sadi Tekelioğlu ve Hami Mandıralı) Trabzonspor, 7 sezonda ise 11 kez teknik adam değişikliği yaşadı. Söz konusu dönemlerde Şenol Güneş, Tolunay Kafkas, Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halihodziç, Ersun Yanal, Shota Arveladze, Sadi Tekelioğlu, Hami Mandıralı, Ersun Yanal ve Rıza Çalımbay takımın başına geçti. Söz konusu dönemlerde bordo-mavililer 130 oyuncu ile sözleşme imzalarken, birçoğu ile yollar ayrıldı. 

Son yılların en sıkıntılı yönetimleri görev başına geldi 
Trabzonspor'un bugünleri yaşamasının en büyük nedenlerinin başında ise iyi yönetilmemesi geliyor. Görev alan yönetimlerin baskıcı ve sabır göstermeyen sisteme karşı dik duruş sergileyememesi bordo-mavililerin bugün yaşadığı sorunların en tepe noktasında bulunuyor. Geçmiş yıllara bakıldığında bir sistem ve plan takımı olan Trabzonspor'un son yıllarda bu özelliğini kaybettiği görülüyor. Göreve gelen yönetimlerde sürekli yaşanan istifalar ve sorunlar, yaşanan yönetimsel hatalar sonucu kulüp günlük planlamalarla yönetilen bir ekip haline geldi. 

Yeni yönetim umut oldu 
Trabzonspor Kulübü 73. Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Ahmet Ağaoğlu, kulübün 17. başkanı oldu. Ağaoğlu ve ekibi ortak bir organizasyon sonucu ortaya çıkan ve herkesin hemen hemen uzlaştığı isimlerle oluşması camiaya yeni sezon öncesi umut vermiş durumda. Ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu kulüpte yapılan 80 milyon TL'lik ödeme ise çok hafif bir rahatlama ortamı sağlarken, sıradaki ödemeler için ise kaynak arayışları tüm hızıyla sürüyor. Yeni sezon öncesi teknik ekip ve oyuncularla ilgili yeni bir döneme girecek olan Trabzonspor'da, futbolun içinden gelen isimlerin işin başında olması taraftarlar için bir umut olmuş durumda. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.