Trabzon TV

Başkan Tok:Biz hizmeti ibadet saydık

BÖLGESEL

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Alnımızın akıyla ülkemize, milletimize, büyüklerimize hizmeti şiar edinmiş bir kişiyiz. İlçemize hizmet etme noktasında gayretliyiz. Heyecan duyuyoruz. Ve bunu ibadet sayarız” dedi

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok , görev süresinde ilçede yaptığı yatırımları sıraladı. Tok Uzungöl’de kaçak yapılar için uyarılarda bulunarak “Böyle giderse Uzungöl’ü kaybederiz. Acilen tedbir almak zorundayız” dedi. Yeniden adaylık konusunda da Genel Merkez’in görev vermesi halinde hizmet etmeye devam edeceğini söyleyen Tok, “Alnımızın akıyla ülkemize, milletimize, büyüklerimize hizmeti şiar edinmiş bir kişiyiz. İlçemize hizmet etme noktasında gayretliyiz. Heyecan duyuyoruz. Ve bunu ibadet sayarız” dedi.

İşte Başkan Tok’un açıklamaları:

BORÇLARIMIZI ÖDEDİK

Görev sürenizde hangi yatırımları hayata geçirdiniz?

30 Mart 2014’te görev bize tebliğ edildi. Bismillah dedik çalışmalara başladık. Büyükşehir yasasından dolayı bir anda kendimizi borç sarmalı içerisinde bulduk. Hızlı bir şekilde yapılandırmaya giderek şükürler olsun borçlarımızı ödedik. İş makinelerine ihtiyacımız vardı. Makine alımına gittik. Greyder, loder aldık. Dört kamyon aldık, silindir aldık. Makine parkımızı tamamladık ve sahaya hızlı bir şekilde. Ana yol ve ara yol konusunda bütün mahallelerimizin beton ve asfaltını, sanat yapılarını yapacağız demiştik. Hem Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun hem Berat Albayrak Bakanımızın hem de Büyükşehir’in katkıları ile bu çalışmaları şükürler olsun gerçekleştirdik.

MYO’DA İŞLEM TAMAM

Bugüne kadar toplamda 82 bin ton beton, 60 bin ton asfalt ve 72 metre küp duvar yaptık. Bunların maliyetini hesapladığımızda yaklaşık olarak 50 milyon TL’lik bir yatırım ortaya çıkıyor. Çaykara adına büyük bir yatırım. Göreve gelirken çok hayali yatırımlar vaat etmedik. Kentsel dönüşüm çalışmaları demiştik, eğitim alanında yatırım yapacağız demiştik, toplu konut çalışmaları yapacağız demiştik, yeni karakol binası demiştik, bunların yüzde altmışını tamamladık. Gençlik Merkezimizi de şükürler olsun tamamladık. Yeni bir 24 derslik Anadolu İmam Hatip Lisesi yapacağız. Mini de olsa bir halı saha yaptık. Meslek Yüksek Okul için planlamaları da tamamladık. Alanı belirlendi, projesi hazır. Buna da sponsor arıyoruz. İnşallah kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağız.

ÇAYKARA SEYİR TERASI

Biz 1947 yılında ilçe olduk. Bunun için TOKİ ile birlikte yeni bir planlamaya gittik. Çaykara’nın tamamını dönüşüm alanına aldık. Bunu etap etap yapalım dedik. Birinci etabını tamamladık. Yüzde 85 oranında hak sahiplerine paraları ödendi. İhale yapıldıktan sonra çalışmalar başlayacak. Otogar yapıyoruz. Düğün ve konferans salonumuz olacak. Bu projeler hazır, inşallah yapacağız. Sosyal alanlara ihtiyacımız var. Vadi Çaykara diye güzel bir projemiz var. Yap-işlet-devret modeli ile yapılacak. İhaleye çıktık. Çaykara kuş bakışı olarak gören Akdoğan Mahallesi’nden 25 dönümlük bir arazi kiraladık Çaykara Seyir Tepesi yapacağız. Seyir terası ve kır kahvesi olacak. Çok güzel bir proje. İnşallah bunu da yapacağız.

120 erkek öğrenci 120’de kız öğrenci olmak üzere iki tane öğrenci yurdu ilçemize kazandırdık. Tamamen ücretsiz. Eminim ki Trabzon’da 240 kapasiteli belediyeye ait yurt yoktur. Biz diyoruz ki öğrencilerimiz sadece okusun biz bütün ihtiyaçlarını karşılayalım.

UZUNGÖL’Ü KAYBEDECEKTİK

Biz turizm ilçesiyiz. Solaklı Vadisi ciddi manada katkı veriyor. Yılda yaklaşık 1milyon 200 bin yerli ve yabancı turist ilçemizi ziyaret ediyor. Bunun için bazı altyapı sorunları oluyor. Yol sorunu, çöp sorunu oluyor. Biz dar imkanlara rağmen hizmet vermeye çalışıyoruz. Sağ olsun tam olmasa da devletimizden, bakanlarımızdan istediğimiz yardımları alabiliyoruz. Uzungöl’de de ciddi manada yatırımlar oldu. Uzungöl’den 210 bin metreküp rüsubat çıkardık. Eğer çalışma olmasaydı gölü tamamen kaybedecektik. Bakanımız Süleyman Beyin katkıları ile Uzungöl’ün ışıklandırma sorununu ortadan kaldırdık. Göl yolunu ve cami etrafını aydınlattık. Çok güzel oldu.

GÜÇLÜ TRAFO KURULACAK

Uzungöl’de zaman zaman süreli elektrik kesintileri oluyordu. Sorun giderildi mi?

Elektrik kesintilerinin olduğu doğru. 2016-17 yılında bu kesintiler oluyordu. Ama orada yapılan trafo iyileştirmeleriyle beraber 2018 yılında elektrik sorunu yaşamadık. Bazı noktalarda yaşanmış olabilir o da uygunsuz olan elektrik hatlarının çekilmesinden kaynaklanabilir. Abonelerden kaynaklanıyor. Aksa, Uzungöl’de çok daha güçlü bir trafo sistemini kuracak elektrik sorunu tamamen çözülecek.

UZUNGÖL’DE KARMAŞIKLIK VAR

Uzungöl’de eski milletvekilimiz Ayşe Sula Köseoğlu’nun da katkılarıyla hayata geçirilen seyir terası dikkat çekiyor. Uzungöl’ü kuşbakışı olarak görülebiliyor. Büyükşehir’in atık su ve yağmur suyu projesi vardı. Onun da ihalesi yapıldı. 5 milyonluk bir proje. Uzungöl’ün altyapısını rahatlatacak. Bu da önümüzdeki sezona yetişecek. Uzungöl’ün en büyük sorunu imar sorunuydu. İmar sorununu da aslında 18 uygulaması ile çözdük. Yaklaşık 20’ye yakın ruhsat verdik. Fakat bazı vatandaşlar mahkemeye gittiği için plan iptal oldu. 18 uygulaması da iptal oldu. Bir karmaşıklık ortaya çıktı. Uzungöl’de bir boşluk var. Biz yargıya gerekli itirazlarımızı yaptık. En kötü plan, plansızlıktan iyidir. Bu şekilde kaçağı önleyebilirsiniz.

ÖZGÜRLÜKLERİNİ HEBA EDİYORLAR

Uzungöl şuanda şehirleşti. Vatandaşı durduramıyoruz. Hapse giriyor; özgürlüğünü bir bina için heba ediyor. Ama Uzungöl hepimizin. Buraya ihanet etmek kimsenin hakkı değil. Eğer bu şekilde devam edersek Uzungöl’ü kaybedeceğiz. Gerek Valiliğin gerek jandarmanın, kaymakamlığın tedbirleri ile biz Uzungöl’e inşaat malzemesinin girişini yasakladık. Demir, çimento girmiyor. Sadece onarım için malzeme giriyor. Yeni binalara asla müsaade etmeyeceğiz. Valilik, Büyükşehir ve jandarma ile bunu engellemeye gayret ediyoruz. Bu konuda adım attık. Ama acil olarak Uzungöl’de yeni bir planın ortaya çıkması gerekiyor. Bu bize kaçağı önleme noktasında ciddi manada kolaylık sağlayacaktır.

MÜŞTERİYE YANLIŞ YAPANA ACIMAYACAĞIZ

Uzungöl’de bazı kendini bilmezler gerek fiyat konusunda gere hizmet noktasında gelen müşterin rengine bakarak ayrımcılık yapmaktadır. Renge göre fiyat belirliyorlar. Bu konuda sık sık kontrol yaptık. Gerekli cezaları uyguladık. Allah nasip eder biz devam edersek önümüzdeki yıllarda çok daha farklı şekilde denetimlerle cezalar ağırlaşacak. Sadece belediye olarak değil, Turizm İl Müdürlüğü, Tarım İlçe Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi yani Trabzon’un tüm dinamikleri ile bu işi daha nizamlı bir şekilde uygulamayı düşünüyoruz. Müşteriye yanlış yapana acımayacağız. Daha yasal sert tedbirler alınacak. Önümüzdeki dönemde seyyara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bunların sağlık, fiyat hizmet konusunda denetimleri çok zor. Fiyat listesinin asılı olmasına özen gösteriyoruz.

TELEFERİK KAZANDIRACAK

Uzungöl’de kış turizmi için neler yapılabilir? Kayak merkezi yapılamaz mı?

Uzungöl’de 1000 metreye yakın termal su arama çalışması var. Özel bir firma çalışıyor. İnşallah bu bulunursa kış turizmine katkı verecek. Belki Uzungöl, kışın termal turizm ile anılmaya başlanacak. İkinci olarak teleferik ve kayak merkezi. Teleferik projesi Sarıkaya Yaylası’na doğru özel bir firma tarafından ihalesi yapılmış. Özellikle belediyenin yapmış olduğu bir çalışma var. Uzungöl merkezden Karastel Yaylası’na kadar bir teleferik hattı projemiz var. Bunun ihalesi yapıldı, şimdi de uygulama projesini hazırlıyoruz. Kabinler 10 kişilikte 100 kişilikte olabilir. Saatte 1000 yolcu taşımayı düşünüyoruz. Hem vatandaş kazanacak hem belediye kazanacak. Kayak merkezini de çalışıyoruz. İnşallah bunun da ihalesine çıkacağız. Yamaç paraşütünü de daha profesyonel hale getirmeye çalışıyoruz. Bu üç proje tamamlandığında esnafa kazandıracak. Bölgemize de katma değer katacak.

HİZMETİ İBADET SAYARIZ

Belediye başkanlığı için adaylık noktasında neler düşünüyorsunuz?

Bize dur denildiğinde dururuz. Şu göreve talip ol denildiğinde o göreve talip oluruz. Alnımızın akıyla ülkemize, milletimize, büyüklerimize hizmeti şiar edinmiş bir kişiyiz. İlçemize hizmet etme noktasında gayretliyiz. Heyecan duyuyoruz. Ve bunu ibadet sayarız. Bizimle ilgili Genel Merkezimiz gereken kamuoyu çalışmalarını da yapıyordur. Memnuniyeti yüzde yüz sağlamakta mümkün değil. Mevzuatı işlettiğinizde birilerini küstürebiliyorsunuz. Ama şu bilinmelidir ki biz Çaykara Belediye Başkanı olarak hiçbir vatandaşımıza zorluk çıkarmadık. Her zaman vatandaşımızın yanında olduk. Vatandaşımızda bizim yanımızda oldu. Genel Merkezimiz bizimle yola devam edecekse biz devam ederiz yok başka aday ile yola devam edilecekse biz de onunla devam ederiz.

OYUMUZ HEP ARTTI

Çaykara’da oy hedefiniz ne?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 80, milletvekilliği seçiminde yüzde 70 civarında. Bizim oyumuz sürekli arttı. Yerel seçimde AK Parti’nin Çaykara’da çok oy kaybedeceğini düşünmüyorum. Aday noktasında ne kadar etkili onu vatandaşın takdirine bırakmak gerek. Esas olan burada partidir. Ama vatandaşa rağmen bir adım atılırsa farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Bunu diğer ilçelerde yaşadık. Şalpazarı’nda ve Düzköy’de bunu yaşadık. Belediyeler biz de değil. Belki adaylardan kaynaklanabilir. Bunun iyi analiz edilmesi gerekir. Küçük yerlerde adaylara önem verilir. Ama ne olursa olsun AK Parti ilçemizde teşkilatı ile belediyesi ile güçlü bir partidir. Vatandaşlarımız, her zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durmuştur, durmaya da devam ediyor.

sonnokta gazetesi 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.