Trabzon TV

Trabzon’da Teknoloji Ligi yarışmaları başladı

BÖLGESEL

Trabzon Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda, paydaş kurum ve kuruluşların desteği ile düzenlenen Teknoloji Ligi, Vali İsmail Ustaoğlu’nun katıldığı programla başlatıldı.

Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Teknoloji Ligi Tanıtım Toplantısı düzenlendi. TEKNOLİG kapsamında Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "Robot Ligi, Üreten Yenilikçi Okullar, Siber Güvenlik ve Yapay Zeka" ana kategorilerinde yarışmalar düzenlenecek. Farklı kategorilerde, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde takımların katılacağı ligin açılışında konuşan Vali Ustaoğlu, Trabzon’un tarihine, geçmişine ve güçlü potansiyeline yakışan çok önemli bir yarışmayı başlattıklarını söyledi.

“Bu Yarışma, Yavrularımıza Vizyon Kazandıracak”

Trabzon’u potansiyel olarak çok güçlü bir derinliğe sahip olarak nitelendiren Vali Ustaoğlu, “İlimiz, her zaman olduğu gibi her yerde çok güçlü projelerin altına imza atmıştır. Trabzon, hem kendisinin hem ülkemizin gelişmesine çok ciddi katkılar sağlayan, önemli hizmetleri yerine getirme noktasında da özel bir yere sahip şehrimizdir. Burada da kategorileri özenle belirlenmiş, güncelliği ön planda olan çevre, ulaşım, afet ve acil durum gibi farklı kategorilerde yapılacak olan bu yarışma, inşallah ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz yavrularımıza önemli bir vizyon kazandıracak, onları heyecanlandıracak ve çok güzel bir organizasyon olacak.” dedi.

Kentin, her zaman gurur tablosuyla anıldığını aktaran Vali Ustaoğlu, “Geçtiğimiz yıl Teknofest Yarışması’nda 19 daldan ikisinde, Trabzonlu yavrularımız 1.’lik elde ederek ödüllerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar ve bizleri gururlandırdılar. Her zaman söylüyoruz. Milli teknoloji çok önemli. Ülkemizin uluslararası arenada yaşadığı ve bölgemizde yaşanan sıkıntılara baktığımızda, savunma sanayisinde yerli ve milli anlayışı ön plana çıkaran her çalışma, ülkemizin geleceğine çok ciddi katkılar sunacaktır. İnsansız Hava Aracı (İHA) noktasında geldiğimiz nokta basite alınamaz. İHA’lar, terörle mücadele noktasında en önemli gücümüzdür.” ifadelerini kullandı.

Yarışmalarda Ortaya Çıkacak Tasarımlar Geleceğe Yatırım

Teknoloji konulu yarışmaların öğrencilerde ayrı bir heyecan oluşturacağına inandığını kaydeden Vali Ustaoğlu, “Yavrularımızın becerilerini, yeteneklerini ve en önemlisi özgüvenlerini ortaya koyacakları tasarımlar, inşallah ülkemizin geleceği adına da çok güzel çalışmaların yapılacağının göstergesi ve rehberi olacaktır. Şimdiden tüm yarışmacılara başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZ DÜNYADA İLK SIRALARDA YER ALDI

Törende konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, teknoloji alanında son derece önem arz eden TEKNOLİG projesinin paydaşı olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Dünyanın her alanda büyük bir değişime ve dönüşüme imza attığını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Ülkemiz de 2000’li yıllardan itibaren teknoloji üretebilen, milli teknoloji hamlesi konusunda çok önemli yatırımlar yapmış ve önemli mesafeler katetmiş bir ülke. Bilhassa savunma sanayiinde çok önemli gelişmeler yaşadık. Türkiye; SİHA, İHA, insansız hava araçları konusunda dünyada ilk sıralarda yer alan bir ülke konumuna geldi” ifadelerini kullandı. 


YERLİ OTOMOBİL HAMLEMİZ TAKDİRE ŞAYAN

Başkan Zorluoğlu, 21. yüzyılda bilgiyi üretebilen, kullanabilen, teknolojiye dönüştürebilen ulusların öne çıktığını ve küresel bir güç haline geldiklerini belirterek “Geçtiğimiz günlerde tüm dünyaya büyük bir gururla armağan ettiğimiz yerli otomobil hamlemiz, hakikaten takdire şayan. İnşallah 2022 yılından itibaren seri üretime geçtiğimizde, Türkiye uluslararası manada çok önemli bir markaya kavuşmuş olacak. Bu ve buna benzer hamlelerimizi daha da ileri seviyelere taşımak için yoğun çalışmalar yapmak zorundayız. Bu noktada devletin olduğu kadar özel sektörün, yerel yönetimlerin, üniversitelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının da çok önemli sorumluluğu var. Hep birlikte çalışarak bilgi teknolojileri hamlesini daha ileri seviyelere taşıma yolunda gayret göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

Trabzon Robot Ligi, Üreten Yenilikçi Okullar, Ulusal Yapay Zekâ Yarışması ve Ulusal Siber Güvenlik Yarışması gibi temalarla planlanan ligin başlatıldığı programda ayrıca; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Trabzon Teknokent, Ortahisar Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Türkiye Gençlik Vakfı Trabzon İl Temsilciliği arasında iş birliği protokolü de imzalandı.

Teknoloji Ligi yarışmalarının; milli teknoloji hamlesini destekleme, bireylerin küçük yaştan itibaren teknolojik çalışmalara teşvik edilmesi ve konunun okullar düzeyinde yaygınlaştırılması amacıyla düzenlendiği bildirildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.