İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan’dan Kahramanmaraş Caddesi eleştirisi “Bu zeminde tutmazsa ne olacak?”

19 Haziran 2023 Pazartesi 14:53
İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan’dan Kahramanmaraş Caddesi eleştirisi “Bu zeminde tutmazsa ne olacak?”

Yıllardır şehrin gündemi meşgul eden Kahramanmaraş Caddesi’nin yayalaştırılması, geçen yıl nihayete ererek, cadde araç trafiğine kapatılmıştı. Kapanan caddenin zemini eleştirilere rağmen ‘dökme agrega’ taşı ise serilmişti. Ancak bir yıllık süreçte zeminde ciddi problemler oluştu ve nihayetinde agrega sökülerek, yerine asfalt döküldü. Bunun üzerine şehrin önde gelen isimlerinden sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuyla alakalı açıklama yapan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, büyük şehir belediyesine sorular yöneltti ve cevaplarını beklediğini ifade etti.

“ŞEHRİN ORTAK AKLA İHTİYACI VAR”

Fatma Başkan açıklamasında, Trabzon’un en tarihi caddelerinden olan Kahramanmaraş Caddesi’ne asfalt döküldüğünü belirterek,

“Trabzon’un en eski ve tarihi sokaklarından birisi olan Kahramanmaraş Cadde’miz son bir yılda gördüğü zulmü tarihi boyunca görmedi. Yıllarca bu caddenin kapatılması gündeme geldi. Yapıldı, yapılacaktı derken, geçen sene karar alındı ve yayalaştırıldı. Trabzon’un buna ihtiyacı vardı ancak Trabzon’un ihtiyacı olan daha önemli bir şey var. Ortak akıl. Şehir yıllardır ortak akıldan uzak bir şekilde yönetiliyor. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Kimseye bir şey sormuyorlar. İşin sonucu da böyle oluyor. Trabzon’un en tarihi caddelerinden birine asfalt döküyorlar. Üzerine boya yapacaklarını belirtiyorlar. Hem de turizm sezonunda hem de direkt uçuşların başladığı, turist yoğunluğunun olduğu dönemde. Hayretler içinde yapılan zulmü izliyoruz. “ ifadelerini kullandı

“YENİ ZEMİNDE BİZLER İÇİN KAPALI KUTU”

Asfalt üzerine boya yapılacağını ancak bu süreç sonunda da alınacak sonucun bir muamma olabileceğine belirten Başkan şu ifadeleri kullandı:

“Dökme agrega taşı ilk gündeme geldiği zamandan bu yana eleştiriliyor. Sayın büyükşehir belediye başkanı da bu konuda uyarıldı. Bu taşın dayanaklı olmadığı, bu zeminde tutmayacağı dile getirildi. Ancak ortak akıldan uzak bu zihniyet, en iyisi ben bilirim diyerek istediğini yaptı. Sonuç olarak, bir yıl geçmeden bu zemin söküldü, yerine ise asfalt döküldü. Vatandaşlarımız şu an buradan geçerken, asfalt kokusu soluyorlar. Şu haliyle hem estetik açıdan kötü, hem de sağlık açısından. Boyandıktan sonra ise ne olacağı ise meçhul. Koku devam edecek mi, deforme olacak mı, herhangi bir altyapı çalışması sonrası kırılırsa nasıl olacak? Bunlar hep muamma, verilen garantiler ve sözler var. Ancak agrega için de birçok garanti verilmişti. Sökülmez denmişti. Fakat sonuç ortada. Ayrıca boya konusu da bizim için kapalı bir kutu. Ya o da tutmazsa ne olacak? Cadde bir kez daha mı sökülecek, yüklenici firma yine olmadı zararı biz mi karşılıyoruz diyecek, bu sefer ne yapılacak? Böyle bir yöneticilik olmaz.”

“BU SORULARIN CEVABINI BEKLİYORUZ”

Şu an devam eden sürecin takipçisi olacaklarını belirten Fatma Başkan büyükşehir belediyesine şu soruları yöneltti:

“İşin bir de maddi boyutu var. Dökme Agrega dediğimiz malzeme, pahalı bir malzeme. Anlaşma yapılırken 5 yıl garanti alındı. Buna göre de fiyat belirlendi. Bozulan yerler agrega ile yapılacaktı. Ancak bir yılın sonuna gelindiği zaman, zeminden agrega söküldü. Yerine ise asfalt döküldü. Çok daha ucuz bir malzeme. Arada bir kamu zararı oluştu mu? Yüklenici firma garantisini verdiği malzemeden daha ucuz bir malzeme kullandığı için yaptırım ile karşılaşacak mı? Daha önce üründe sıkıntı olmadığı, yapıştırıcı da sorun olduğu söylenmişti. Madem sorun yapıştırıcıydı, neden agrega yerine asfalt tercih edildi? Agrega sıkıntılıysa neden başta yanlış olduğu kabul edilmedi? Asfalt yerine neden daha kaliteli bir malzeme kullanılmadı? Ayrıca cadde geçen yıl belli bir süre kapalı kaldı. Sene boyunca caddede çalışmalar devam etti. Şu an asfalt var, bundan dolayı ciddi problemler oluşuyor. Bu süreçte esnafımız büyük sıkıntı yaşadı. Büyükşehir belediyesinin esnafın bu zararına yönelik bir çalışması var mı? O dönemde zemini eleştirenler hain ilan edildi, onlardan özür dilenecek mi? Yaşanan bu olaydan bir ders çıkardınız mı? Öyle bir derdiniz olmadığını biliyoruz ama artık projeleri yaparken ortak akla başvurmayı düşünüyor musunuz? Bunların da cevabını bekliyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.