800 zanlı adalete teslim edildi

Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik,göreve başladıktan sonra çeşitli suçlardan aranan 800 zanlıyı adalet teslim ettiklerini açıkladı

04 Aralık 2017 Pazartesi 10:41
800 zanlı adalete teslim edildi

Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi'nin ziyaretinde çarpıcı açıklamalar yaptı. Çevik, ‘Göreve başladım. polisçe aranan, yargı tarafından cezası kesilmiş suçluların dosyalarına baktım. Yığınla. Bunun üzerine düğmeye bastık’ dedi.Şu anda bazıları ağır cezadan kesinleşmiş, bazıları yaralama ve darp, bazıları karşılıksız çek senet gibi suçlar olmak üzere 800’e yakın şahsın alındığını anlatan Çevik bu başarının yöntemini de şöyle açıkladı:

POLİSE ZİMMETLEDİ!

"Polislerimiz aranan şahsın adresine gitmiş, 'evde yok' denmiş ve dönmüş. Her emniyet müdürünün kendi yöntemi var. Firari olan sanıkların hepsini polislere zimmetledim. Onlara 3 gün süre verdim. '3 Gün sonra suçun faili adalete teslim edilecek' dedim. Geldiler ‘Müdürüm yok’. 'Hayır vardır, gidip bulun' dedim. Bir iki ve teker, teker tüm zanlıları sokaktan topladı getirdiler. Trabzon’da asayiş bizim için olmazsa olmaz. Can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde günlük yaşam da, yatırım da olmaz."Çevik açıklamalarının devamında, "Kalkınma'da kafeteryada eşimle oturdum. Neler olup bitiyor baktım. Üniversite öğrencilerini geç saate kadar dinledim. Kalkınma üniversitenin açılan kapısı, orayı ihmal edemeyiz’ ifadelerini kullandı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, başkan yardımcıları Haluk Ayyıldız, Altuğ Atalay, Nevzat Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri Canan Kalaycı, Cansel İpek Şahin ve Kenan Sarı ile görüşen eden Emniyet Müdürü Çevik, "Trabzon’da huzuru birlikte sağlayacağız. Basınımız, halkımız hep birlikte. Sizlerin ve halkın desteği olmadan tek başımıza adım atamayız" ifadelerini kullandı.

TGC Başkanı Yusuf Turgut, Şakir Erten’den buyana tüm emniyet müdürleri ile gazeteci polis diyaloğunun en iyi şekilde kurulduğunu kaydederek, Orhan Çevik ve ekibine başarı diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.