ADALET istiyoruz

Kazada hayatını kaybeden Büşra Er’in babası: “Kazadır dedik, Allah’tan geldi dedik ancak burnumuza pis kokular geliyor.”

11 Aralık 2017 Pazartesi 09:57
ADALET  istiyoruz

Havalimanı Kavşağında 1 Ekim 2017 Günü’nde bir şirkete ait kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversiteli kızın ailesi olay yerine protesto gösterisi düzenledi

Trabzon Havalimanı kavşağında 1 Ekim günü meydana gelen kazada, bir şirkete ait kamyonun çarptığı Avrasya Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Büşra Er hayatını kaybetmişti. Kızının kural ihlali nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten aile olayın meydana geldiği yerde dün bir basın açıklaması yaptı. Büşra’nın babası,  Kerim Er yaptığı açıklamada “Kızım Büşra henüz 20 yaşındaydı. Acım büyük Allah kimsenin başına vermesin. Minibüs çocukları buradaki kavşakta indirdi. Çocuklar karşıya geçerken kamyon şoförü hiç önüne bakmayarak çocuğumu altına alıyor. Çocuklar kamyonla minibüsün arasında kalıyor bir tanesi geçiyor bir tanesi bir adım atsa geçecek ama kamyon şoförü yaya haklarını ihlal ederek öldürdü” dedi.

ŞOFÖR NEDEN SERBEST KALDI?

Kerim Er, “Polisin tuttuğu kaza raporunda kamyona şoförü 8’de 6 kızım ise 8’de 2 kusurlu bulundu. İki ay üzerine kazayı yapan şoför tahliye edildi. Kazadır dedik, Allah’tan gelmiştir dedik ama daha sonra burnumuza pis kokular gelmeye başladı. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu cenazemize geldi. Bize taziyeye geleceklerini söyledi. Üzüldüklerini ifade ettiler ama daha sonra bizden bir ses çıkmayınca yani bizi herhalde üzerimizi unlu görüp değirmenci zannetti. Duyarsız kaldı. Belirli noktalara müdahale etmesi de bizi derinden üzdü yaraladı” diye konuştu.

ONUN DA EVLADI VAR

Kerim Er kızının ölümüne şu sözlerle tepki gösterdi: “İbrahim Sağıroğlu’na söylemek istediğim onun da evladı vardır. Allah öyle bir şey yaşatmasın ama yaşatırsa acaba ne düşünürdü? Bu acıyı tarif edemiyorum. Örtbas etmek istedikleri detayları ilerleyen günlerde ben basınla paylaşacağım. Görüntülere bile müdahale var. Burada koskoca mobese kamerası var ama görüntüler ortada yok. Ben avukatımla görüntüleri istedim bana bana verilen CD’nin içinde üç tane fotoğraf var. Başka bir şey yok. Pazartesi günü tekrar talepte bulunacağım. Eğer görüntünler bize verilmez ise kuşkularımız artacaktır.”

Sonnokta Gazetesi  Yadigar AYGÜN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.