Akçaabat’ın Meyvecilik Potansiyeli Yükselecek

29 Mart 2024 Cuma 14:12
Akçaabat’ın Meyvecilik Potansiyeli Yükselecek

Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Ziraat Odası işbirliğinde DOKAP’ın katkılarıyla “ Akçaabat’ta Meyveciliğin Geliştirilmesi” için hazırlanan proje kapsamında meyve bahçesi tesis etmek için başvuru yapan üreticilerimize Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü önünde, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa KAPLAN, İl müdür Yardımcısı Okan AKSU, Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erkan AYAZ, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM, Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Murat ŞAHİNBAŞ, Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, Genel Sekreter Veysel BAKİ, ilgili kurumların mühendisleri ve üreticilerimizin katılımlarıyla meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Yapılan proje ile ilgili Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU şu açıklamalarda bulundu; “ yine her zaman dediğimiz gibi , üreticimiz doğduğu yerde doysun, göç vermesin ilkesinden hareketle ilçemizde üreticilerimizin gelir artırıcı ürünlere yönelmesi için çalışmalarımızı her geçen gün artırmaktayız.

Akçaabat’lı üreticilerimize meyveciliğin geliştirilmesi ve gelir artırıcı ürünlerin ilçemize kazandırılması için Trabzon Hurması, Kokulu Üzüm, Kızılcık, Ahududu, Böğürtlen gibi farklı çeşitlerden oluşan meyve bahçesi tesisi için yapılan proje kapsamında fidan dağıtımı gerçekleştirdik.

Her projede olduğu gibi bu projede de Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri EKİM Beyin tarıma verdiği önem ve destekleriyle hep birlikte yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun gibi birçok projeye daha destek vereceğini söyleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM Beye ve hayvancılık ile uğraşan üreticilerimiz için yem bitkisi ve suni tohumlama konusunda destek vereceğini açıklayan Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa KAPLAN Beye tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Meyve fidanı dağıtım töreninde üreticilerimizi yalnız bırakmayan, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa KAPLAN, İl müdür Yardımcısı Okan AKSU, Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erkan AYAZ, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM, Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Murat ŞAHİNBAŞ, Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, Akçaabat Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Veysel BAKİ, Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar ÖZDEMİR, Dr. Yavuz KOCAMANOĞLU, Ziraat Mühendisi Ercan ÇOLAK, Ziraat Mühendisi Ali OCAK, Ziraat Mühendisi Fikri LATİFOĞLU ve üreticilerimize teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.